Аурис - проблем с на волана
Аурис - проблем с на волана
Колеги помагайте!
Колата има проблем с волана - страшно тежък и на таблото свети P/S . Управлението се изгуби от раз.
До колкото разбрах проблема може да е в ел. мотора или електронния блок към него. От Тойота ми обадиха цена за ECUто 1300 лв. а за цялата кормилна колонка 2800 лв. Направо съм в шок. Колата я купих чисто нова 2008г. сега е на 45000 км.
Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели.
Колата има проблем с волана - страшно тежък и на таблото свети P/S . Управлението се изгуби от раз.
До колкото разбрах проблема може да е в ел. мотора или електронния блок към него. От Тойота ми обадиха цена за ECUто 1300 лв. а за цялата кормилна колонка 2800 лв. Направо съм в шок. Колата я купих чисто нова 2008г. сега е на 45000 км.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Аурис - проблем с на волана
На моята Корола преди 4 години светна P/S, но всичко си работеше и волана си беше както и преди това. След диагностика в ТМ Ауто се стигна до извода, че е вероятно е дефектирала диагностичната верига на модула (самият модул се намира зад приборното табло). Смениха ми го с нов. По спомен цената му беше около 450 лв.
Първоначално бях решил да карам със светеща лампа, но като размислих си дадох сметка, че може да ме остави в най-неподходящия момент щом е "тръгнал" и си го смених планово.
Попитай за цена и в раздел Сервизи и магазини. Например:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=11597
Първоначално бях решил да карам със светеща лампа, но като размислих си дадох сметка, че може да ме остави в най-неподходящия момент щом е "тръгнал" и си го смених планово.
Попитай за цена и в раздел Сервизи и магазини. Например:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=11597
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
В руския форум бях чел, че проблема е от лоша спойка в блока за управление на сервото. Имаше и снимков материал, но не мога да ти пратя линк, защото нещо прецакаха форума. Смениха сървъра и след това не успях да го открия отново. Доста разглобяване имаше обаче на таблото по спомен.nnikbg написа:Колеги помагайте!

- Yuli
Още малко инфо се сетих... Ставаше въпрос за реле в блока за управление. Или беше спойки на това реле, или нагаряне на контактите му. Успех!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
От любопитство отворих дефектиралия модул.Yuli написа:...В руския форум бях чел, че проблема е от лоша спойка в блока за управление на сервото. Имаше и снимков материал, но не мога да ти пратя линк, защото нещо прецакаха форума. Смениха сървъра и след това не успях да го открия отново. Доста разглобяване имаше обаче на таблото по спомен.

Разглобяването за смяна на модула не е голямо, маха се само приборното табло, но е по-добре да се направи от човек, който знае какво прави!

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Колеги колата се управи сама.
Вчера свалих таблото. ECU е навряно на много гадно място точно зад таблото и за да се смени трябва да се свали всичко.
До колкото можах разбутах всички куплунги и проверих бушони. Не открих нищо което да бие на очи. След това върнах всичко на место.
Без и най малка надежда запалих да преместя колата и о чудо всичко си работи.
За петък имам час в Карком Варна. Много ми е интересно да видя каква грешка ще покаже, дано да е останала в паметта.
Поздрави.
Вчера свалих таблото. ECU е навряно на много гадно място точно зад таблото и за да се смени трябва да се свали всичко.
До колкото можах разбутах всички куплунги и проверих бушони. Не открих нищо което да бие на очи. След това върнах всичко на место.
Без и най малка надежда запалих да преместя колата и о чудо всичко си работи.
За петък имам час в Карком Варна. Много ми е интересно да видя каква грешка ще покаже, дано да е останала в паметта.
Поздрави.
-
- Получена благодарност: 1 път
Зизи, батушките са много запалени на тема 'направи си сам'. Освен това, чисто теоретично, лоша спойка, особено такава, която се проявява след време е най-вероятно да е около елементите подложени на повишена вибрация - релета, обемни компоненти и такива с повишено тегло. Не е толкова трудно, особено ако имаш опит с тези неща... като със всяка професия.zi_zi_top написа:...От любопитство отворих дефектиралия модул.Там са 2 многослойни платки, приличащи на дъно на компютър. Ходи намери лошата спойка и я презапоявай. Мисля, че за такъв ремонт ще ти вземат сума близка до цената на нов модул. Не ми се вярва някой да си играе с такова нещо за 20-50 лв...
- Yuli
http://forums.drom.ru/toyota-corolla-sp ... 89440.html
Това е друг линк за проблема. Аурис и корола Е150 са 100% идентични.
Тука пишат за нагорели контакти на релето и "самооправянето". Понеже както в поговорката "дето е текло пак ще тече" аз бих сменил релето...
Това е друг линк за проблема. Аурис и корола Е150 са 100% идентични.
Тука пишат за нагорели контакти на релето и "самооправянето". Понеже както в поговорката "дето е текло пак ще тече" аз бих сменил релето...
Явно дявола не е толкова черен. Ако пак го направи този номер смело скачам на релетата.
Волана отново умря....
Къде във Варна им разбират на тези машини?
Предния път в Карком не показа грешка ..........
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Питай тук: http://www.softelectronic.com/auto-computer-repairsnnikbg написа:Волана отново умря....
Много благодаря!Vesko написа: Питай тук: http://www.softelectronic.com/auto-computer-repairs
Господата не се занимават с Тойота.nnikbg написа:Много благодаря!Vesko написа: Питай тук: http://www.softelectronic.com/auto-computer-repairs
-
- Получена благодарност: 1 път
Колега, ако волана е само с електрически усилвател (доколкото разбирам е така) по асоциация с друга марка автомобил (с такава система за волана) възможно е при падане на акумулатора волана да почва да се удървя.
Разбира се чиста хипотеза но не пречи да се провери.

Разбира се чиста хипотеза но не пречи да се провери.

Колеги моля помагайте.
Търся управляващ блок за EPS-са. На диагностиката показа грешка "C 1554" .
Нов струва 1400 лв. Колата е Аурис 1,4 бензин. Номера на блока е 89650-02390.
Поздрави на всички и безаварийни......
Търся управляващ блок за EPS-са. На диагностиката показа грешка "C 1554" .
Нов струва 1400 лв. Колата е Аурис 1,4 бензин. Номера на блока е 89650-02390.
Поздрави на всички и безаварийни......