Дано, повече да нямам неприятни изненади!
Проблем с Приуса
- Not_active_user_1
Проблем с Приуса
Колата остарява и почнаха първите проблеми. Както по-рано съм споменавал, че ще споделям за всеки проблем, за да се знае какво да се очаква от Приусите. Правя го, защото не са много у нас и информацията е оскъдна. Та така за проблема. Той не е по самата кола, а е в дистанционното на колата. Вчера на БК ми изписа, че батерията на дистанционното е слаба. Колата е на по-малко от 3 г. и е на близо 60 000 км. Някой имал ли го е този проблем? Вярно, ключа не го вадя от джоба (отключването и паленето стават безключово) и якето го мятам на задната седалка. До сега обаче, никога не се е случвало. Преместих якето на седалката до мен и надписа изчезна и повече не се появява. Дали заради това отключване от разстояние батериите заминават по-бързо или просто толкова им е живота? Още не е за смяна батерията де, ама си имам едно на ум. Все пак днес се обадих и писах по имейла на Тойота Германия. Отговориха ми, че батерията не влиза в гаранцията и ще се наложи да си е сменя сам. 1,79 струвала. Почнаха харчовете по тая кола да му се не види. Малко съм разочарован. Някоя лампа очаквах да ме изненада, а то батерията на дистанционното...
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Проблем с Приуса
И на мен ми излизаше този надпис.... докато веднъж не можах да си отворя вратата
Е има си механичен ключ все пак. Минах през практикер и си смених батерията и вече нямам този проблем. И беше някъде между 2-рата и 3-тата година на колата, ам ане помня точно кога. Ама то живота на батериите си зависи от това колко често се ползва устройството, не смао от годините и изминатите километри.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 404 пъти
- Получена благодарност: 436 пъти
На Кашкая започна да дава предупреждение за отслабнала батерия на дистанционното на четвъртата година...
Дразнеше ме сигнализацията на таблото и затова смених батерийката - иначе нямаше никакви други странични ефекти - отваряше си и палеше безпроблемно...
И аз обикновено не знам къде по мен е дистанционното - отвори ли, значи не съм го забравил biggrin.gif
Същата работа е и с телефона - видя ли 'телефончето' на дисплея на колата, значи не съм си забравил телефона laugh.gif
После казват, че съвременните автомобили не опростявали живота
Дразнеше ме сигнализацията на таблото и затова смених батерийката - иначе нямаше никакви други странични ефекти - отваряше си и палеше безпроблемно...
И аз обикновено не знам къде по мен е дистанционното - отвори ли, значи не съм го забравил biggrin.gif
Същата работа е и с телефона - видя ли 'телефончето' на дисплея на колата, значи не съм си забравил телефона laugh.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Добре, а като не видиш телефончето на дисплея, Кашкая отива ли да ти го вземе вместо теб?slowtraveler написа:...
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- slowtraveler
Отива да го вземе С менzi_zi_top написа:Добре, а като не видиш телефончето на дисплея, Кашкая отива ли да ти го вземе вместо теб?slowtraveler написа:...
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Дали д ане взема да си отворя нова тема за проблеми с моя хибрид... че то като почна да изреждам:
1. Батерийката на ключа
2. два пъти ланда сензори
3. задни амортисьори
4. крушки на габаритите (не помня вече колко пъти)
5. Згънати ламарини и брони, ама за тях май няма значение модела и марката biggrin.gif
6. И тонове софтуерни грешки в колата
Май не се сещам за друго.... и това само за 120000км
1. Батерийката на ключа
3. задни амортисьори
5. Згънати ламарини и брони, ама за тях май няма значение модела и марката biggrin.gif
6. И тонове софтуерни грешки в колата
- slowtraveler
Веско, не че нещо, ама в сравнение с маздата това са сериозни проблеми 
1. Батерийка на ключа
2. затягане гайката на третия стоп
3. Смяна преден лагер след скок в трап (окачването не е мръднало).
4. Ламаринките те са ясни особено в големите градове - жулвания...
5. Софтуерна грешка в BOSE-то, заради което за 5г се рестартира два пъти. Но е стряскащо - чува се едно яко ПУК от всички високоговорители, след което всичко се рестартира, загубва станции и т.н....
С това се приключва (лампи не съм сменял - задните са LED, предните - ксенон, постоянно светещ).
Ама все пак е 'само' на 101х.км...
А темата ми припомни за спора, че новите автомобили за нищо не ставали...
Потвърждавам да твърдя, че въпреки, че новите автомобили изискват все по-'изтънчен' инструмент, експлоатационната здравина не е по-зле.
В смисъл, че например за 100х.км ще бъдеш без автомобила си средно 20 часа, докато на времето за 100х.км сигурно този показател е бил над 100часа...
1. Батерийка на ключа
2. затягане гайката на третия стоп
3. Смяна преден лагер след скок в трап (окачването не е мръднало).
4. Ламаринките те са ясни особено в големите градове - жулвания...
5. Софтуерна грешка в BOSE-то, заради което за 5г се рестартира два пъти. Но е стряскащо - чува се едно яко ПУК от всички високоговорители, след което всичко се рестартира, загубва станции и т.н....
С това се приключва (лампи не съм сменял - задните са LED, предните - ксенон, постоянно светещ).
Ама все пак е 'само' на 101х.км...
Потвърждавам да твърдя, че въпреки, че новите автомобили изискват все по-'изтънчен' инструмент, експлоатационната здравина не е по-зле.
В смисъл, че например за 100х.км ще бъдеш без автомобила си средно 20 часа, докато на времето за 100х.км сигурно този показател е бил над 100часа...
- Not_active_user_1
Ами този разход е първият, който е извънареден, т.е. до сега нищо не е правено или сменяно по колата, освен консумативите при всяка инспекция.Rudy написа:Абе 'къв е тоя разход? 1,79 на 60000км?
- Not_active_user_1
Отваряй бе Веско, кой те спира! biggrin.gifVesko написа:Дали д ане взема да си отворя нова тема за проблеми с моя хибрид... че то като почна да изреждам:
1. Батерийката на ключа
3. задни амортисьори
6. И тонове софтуерни грешки в колата![]()
А като гледам, ти бая неща си правил наистина за толкова малко километри. Е не са чак толкова, ако вземем да ги сравним с немските кочини на които глава на двигател, турбо, скоростна кутия, окачване, електроника и др. са консуматив.
- Not_active_user_1
Да конкретизираме обаче, кои! Ако са японски съм съгласен. Немските са на другият полюс. На времето правеха сравнително здрави коли, но последните 15-тина години продукцията им е трагедия.slowtraveler написа:...
- slowtraveler
Не съм съгласен... Поредната ни Зафира продължава да се представя блестящо...prius 3 написа:...Ако са японски съм съгласен. Немските са на другият полюс. На времето правеха сравнително здрави коли, но последните 15-тина години продукцията им е трагедия.
Да, още е малко под 100х.км, но въпреки, че е наблъскана с много електроника (може и да конкурира приуса по броя на всякакви датчици, системки и т.н. и т.н.) не създава никакви проблеми...
Само техническо обслужване...
Върху по-високите класове немци нямам пряко наблюдение. Но по думите на немски приятел, след ядовете преди около 7-10г с качеството на премиум марка, сега нещата са на доста по-добро ниво..
П.С. Нека това не се превръща в спор немска/японска кола... Всеки модел си има поддръжници, на които дадения автомобил е точно това, което търсят - идеалния баланс за тях като цена/възможности/удобство и т.н.
Иначе спора се измества към това дали крокодила е по-зелен отколкото дълъг
Ей тук едно просто сравнение...
http://www.youtube.com/watch?v=Mmh-ew1swD4
Коя кола бихте избрали?
Ако изберете Нисана и тръгнехте след Шевролета по 'типичния' му път какво би останало от нисана след 100м...
Или пък ако изберете Шевролета, дали бихте изпитали удоволствие по хубавия път, по който Нисана е в свои води...
- Not_active_user_1
Да наистина не би трябвало дискусията да се измества в неправилна посока, но имам преки впечатления от Мерцедес, БМВ и ВАГ. Особено последните са много, много зле. 
-
Scott
- Получена благодарност: 1 път
Преки ЕЖК впечатления предполагам.prius 3 написа:... имам преки впечатления от Мерцедес, БМВ и ВАГ...
- Not_active_user_1