Смяна на крушка - къси.... Корола е12

Аватар
kiik

Re: Смяна на крушка - къси.... Корола е12

Мнение от kiik » 25 Окт 2013 20:28

Признавам без бой, че явно съм най-некадърния сред всички вас blushing.gif
При първото опипване на ситуацията счупих пласмасата на едното краче на куплунга. Беше стара и нагоряла явно, щото го направих лесно :)
Викам да не се мъча и свалих акумулатора, което беше глупаво, защото видимостта и достъпа не се увеличи кой знае колко. Все така забутан в ъгъла си е фара.
И оттам почнаха едни мъки - не знам каква е маневрата, но тая крушка не щя да се върти в никоя посока, камо ли да се побутва напред преди някакво завъртане. Пробвах с клещички леко да побутна или завъртя, но единственото, което направих беше да изкривя крачетата на самата крушка. Не съм чак такъв грубиян де, но никакви леки маневри не дадоха резултат. При по силно побутване.....казах какво стана.
Е накрая я закарах на квартален сервиз и пича с малко зор я смени с 2 пръста и без да сваля акумулатора blush.gif
Естествено как стана не видях, защото то няма място за двата му пръста, камо ли да гледаш и да се учиш. Никога повече!
Лошото е, че имам спомен, че ми се струва, че винкелчета за акумулатора би трябвало да го охващат плътно от двете му страни, а сега само предното обхваща ръба му, а другото стои някак накриво. Скобата е фиксирана от разположението на двете си крайни точки, акумулатора също няма възможност да се движи, притегнал съм го отгоре и не мърда, но така ли трябва да стои скобата?

Изобщо пълен провал hmm.gif
Corolla 2002, 2.0 D4D, дизел, 110 к.с.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 25 Окт 2013 20:42

kiik написа:Признавам без бой, че явно съм най-некадърния сред всички вас blushing.gif ...
...
И оттам почнаха едни мъки - не знам каква е маневрата, но тая крушка не щя да се върти в никоя посока, камо ли да се побутва напред преди някакво завъртане. Пробвах с клещички леко да побутна или завъртя, но единственото, което направих беше да изкривя крачетата на самата крушка. Не съм чак такъв грубиян де, но никакви леки маневри не дадоха резултат. При по силно побутване.....казах какво стана....
...
Изобщо пълен провал hmm.gif
tooth.gif
Не се върти нищо, а се откачва телената скоба, която притиска бакелитовата фасунга, която си счупил. След това леко и внимателно изваждаш крушката с фасунгата за да не изпадне сама. blush.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
kiik

Мнение от kiik » 25 Окт 2013 21:23

Не се вижда нищо в горната част (някой спомена за някакво зъбче уж), но в долната виждам, че двете телчета отстрани на крушката долу се вкарват в по едно ушенце настрани. Те ли се откачат?
Изглежда лесно, но беше ме страх да ги извадя от там, щото мислех, че после няма да мога да ги вкарами да се получи пружиниращия им ефект ermm.gif
Corolla 2002, 2.0 D4D, дизел, 110 к.с.

Публикувай отговор