GPS антена Avensis 1.8 T25
GPS антена Avensis 1.8 T25
Здравейте колеги,
На скоро смених стоковото радио на авенсиса с TNS700, от което съм много доволен. Проблема е в сигнала на GPS-а, който към момента е несъществуващ. Опитах да изкарам антената на покрива на колата и след около 5 минути хвана сигнал. В момента в който я вкарах вътре се загуби. Предполагам че проблема е в антената... Някой има ли опит с въпросното радио?
И още един въпрос, какво е това "бутонче", "цицка" или и аз не знам като какво да го определя.. намира се точно под предното стъкло пред волана. Най-логично е да е някаква антена, тъй като този модел коли нямат антена на покрива...
На скоро смених стоковото радио на авенсиса с TNS700, от което съм много доволен. Проблема е в сигнала на GPS-а, който към момента е несъществуващ. Опитах да изкарам антената на покрива на колата и след около 5 минути хвана сигнал. В момента в който я вкарах вътре се загуби. Предполагам че проблема е в антената... Някой има ли опит с въпросното радио?
И още един въпрос, какво е това "бутонче", "цицка" или и аз не знам като какво да го определя.. намира се точно под предното стъкло пред волана. Най-логично е да е някаква антена, тъй като този модел коли нямат антена на покрива...
Toyota Avensis 1.8 VVTi 2003
Re: GPS антена Avensis 1.8 T25
Никаква идея... прегледах цялото ръководство за тойота авенсис, това мистериозно нещо не е описано никъде... Според мен е работа на военните!
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
А къде вътре се опитваш да монтираш антената? Гледал ли си по инструкцията за монтаж на ТНС700 къде показват, че трябва да е монтирана?
Монтирам я точно, където показват на диаграмата.. Точно под пластмасата на уреда, показващ разход, гориво и тн. Де факто над антената има само една тънка пластмаса, която не би трябвало да създава проблеми. Днес ще пробвам да изведа антената покрай прозорците отвътре и да видя дали така лови сигнал. Дали знаете някакви маркови GPS антени или всичките са китайски? Понеже тази, която ползвам в момента определено е китайска. Знам че тойотите от този и подобен клас имат специално местенце, някъде под таблото, където се монтира оригинална GPS антена, която струва около 350-400 лева, но като съм гледал и техни диаграми, просто не разбирам каква им е разликата... По тази причина писах по-горе за въпросното "нещо", което се подава най-отпред на таблото, понеже предполагам че или е антената на радиото или е някакъв датчик, както предположи колегата или е въпросната фабрична GPS антена, понеже е позиционирано и сочи нагоре. Някъде бях чел, че антената на радиото пък е монтирана под ламарината на багажника.... Яко обърквация
... (не някъде, а точно в упътването на автомобила бях чел, сега като се замисля)
P.S.
По-късно днес ще кача някоя и друга снимка, че да стане темата малко някак по-така... нагледна!

P.S.
По-късно днес ще кача някоя и друга снимка, че да стане темата малко някак по-така... нагледна!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Антената на радиото ти е на задното стъкло при реотаните.
Това отпред е соларния датчик на климатика. Коментирахме го в темата на Кики.
Това отпред е соларния датчик на климатика. Коментирахме го в темата на Кики.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
След като си с китайска антена, конектора й същият като на ТНС-а ли е? Или си приспособявал нещо? Също така, ако не си уцелил активна/пасивна антена също може да води до лошо приемане и слаб сигнал.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Колега, попълнете си профила - да се знае откъде сте...
Ако сте от Варна и конектора е МСХ, мога да ви дам за проба една некитайска антена...
Само за информация - китайския ми GPS хваща уверено сигнал с вградената си антена и когато е сложен долу до скоростния лост...
Разбира се само в открити пространства. В гараж и под навес - не работи
Ако сте от Варна и конектора е МСХ, мога да ви дам за проба една некитайска антена...
Само за информация - китайския ми GPS хваща уверено сигнал с вградената си антена и когато е сложен долу до скоростния лост...
Разбира се само в открити пространства. В гараж и под навес - не работи

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 1 път
Не ми прилича на MCX;slowtraveler написа:...Ако сте от Варна и конектора е МСХ, мога да ви дам за проба една некитайска антена...
http://www.ebay.com/itm/TOYOTA-GPS-ANTE ... 1352237200
П.П. Към колегата дето има проблем с приемането - антената монтирана ли е както е описано в ръководството върху метална плочка(база)?
http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/%7 ... 0066-0.pdf
Антената ми е същата като тази от ebay, която е показал Scott. Не съм приспособявал нищо. Куплунга на TNS-а ми се стори, че и по форма и по цвят е еднакъв с този на антената, но доста тегаво влезе честно казано. Активна/пасивна антена... нямам никаква идея...Vesko написа:След като си с китайска антена, конектора й същият като на ТНС-а ли е? Или си приспособявал нещо? Също така, ако не си уцелил активна/пасивна антена също може да води до лошо приемане и слаб сигнал.
Въпросната "метална плочка" в диаграмата е парче пяна с двойно-залепяща лепенка, лепната върху изходите на духалките на климатика, което е единственото решение за авенсисите модел след 2005-та, които нямат уреда за отчитане на разход, гориво и тн., а на негово място имат жабка. В моя случай, понеже антената е с магнитче отдолу, направо я лепнах върху металната обвивка на уреда под пластмасата, която го покрива и естетически погледнато и научно, всичко си пасна като в ръкавица. Само дето няма сигнал. Мислех си, че е възможно и да не съм набутал буксата до края, понеже наистина много тегаво влиза, но не ми се вярва да е това. Утре заран (днес) ще разглобя отново всичко и ще пробвам варианти. Само не знам как да проверя дали антената не е прекъсната някъде.Scott написа:Не ми прилича на MCX;slowtraveler написа:...Ако сте от Варна и конектора е МСХ, мога да ви дам за проба една некитайска антена...
http://www.ebay.com/itm/TOYOTA-GPS-ANTE ... 1352237200
П.П. Към колегата дето има проблем с приемането - антената монтирана ли е както е описано в ръководството върху метална плочка(база)?
http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/%7 ... 0066-0.pdf
P.S.
Антената съм монтирал под червеното кръгче.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Гледам на снимката - доста високи тухлени стени в клетката...
Ако експериментираш в такива 'тежки градски условия' е възможно да не хваща добре GPS - просто имаш пряка видимост към много малко спътници и то в близки ъгли (само нагоре)..
Ако експериментираш в такива 'тежки градски условия' е възможно да не хваща добре GPS - просто имаш пряка видимост към много малко спътници и то в близки ъгли (само нагоре)..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
То не е клетка, виж на профилната снимка... снощи карах до летището и обратно - час и половина шофиране, нищо не хвана... След малко като подремна ще сляза долу да прекарам антената на видимо място и ако хване GPS, ще се успокоя малко.
А защо не пробваш датчика отпред върху таблото ? Защо трябва да е непременно скрит ? Аз съм слагал на друга кола така и не съм имал проблеми.
http://www.fapremove.com
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
-
- Получена благодарност: 1 път
В ръководството за инсталация тази 'метална плочка' е обозначена като Earth Plate (позиция 8), за разлика от 'парчето пяна', обозначено като Foam Tape (поз. 6). В един от сайтовете за тези антени беше упоменато че усилване от xxdB е гарантирано при монтиране на антената върху метална планка с размери xx на xx mm. Може и да е маловажно в конкретния случай, но ако имаш около антената или под нея източници на ЕМ поле, то коефициента на усилване и нивото на шум ще са различни от тези при монтиране на покрива върху огромен лист ламарина.nklant написа:...Въпросната "метална плочка" в диаграмата е парче пяна с двойно-залепяща лепенка, лепната върху изходите на духалките на климатика, което е единственото решение за авенсисите модел след 2005-та, които нямат уреда за отчитане на разход, гориво и тн., а на негово място имат жабка. В моя случай, понеже антената е с магнитче отдолу, направо я лепнах върху металната обвивка на уреда под пластмасата, която го покрива и естетически погледнато и научно, всичко си пасна като в ръкавица. ...Антената съм монтирал под червеното кръгче...
П.П. Например ето в описанието на Trimble антената (тествал съм такава) се казва: GAIN 90° : 3.0dBi MIN. 20° : -5.0dBi MIN.(MOUNTED ON THE 65mm X 65mm
SQUARE GROUND PLANE)
http://www.hmangas.com/Electronica/Data ... 265-50.pdf
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Имах монтирана TNS300 на такъв авенсис. До колкото сам си я монтирах беше директно лепната на дисплея в средата на конзолата, без да ползвам металната подлойка от комплекта. И си работеше на 6.