Автоматично заключване след 20км/ч
Автоматично заключване след 20км/ч
Бих желал да попитам, дали някой се е забавлявал с функцията автоматично заключване на вратите след потегляне(20 км/ч) и по точно неудобството за пасажерите след спиране на автомобила. Те не могат да излязат без да отключат механичната ключалка или без да се активира централно отключването от водача на автомобила. Въпросът ми е : Възможна ли е настройка, така че вратите на пътниците да се отварят от вътре, но да се запази заключването след потегляне.
Toyota Verso 2013 2.0 D4D - това е автомобила за който питам
Toyota Verso 2013 2.0 D4D - това е автомобила за който питам
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Автоматично заключване след 20км/ч
Под 'отключване на механичната ключалка' имаш предвид 'някой отвън с ключ' ли? Същия ефект се постига и при дръпване на дръжката отвътре два пъти - първия път отключва, а втория отваря вратата. Това важи и за задните врати, освен ако не са задействани 'детските заключалки'.don.baro написа:Те не могат да излязат без да отключат механичната ключалка или без да се активира централно отключването от водача на автомобила. Въпросът ми е : Възможна ли е настройка, така че вратите на пътниците да се отварят от вътре, но да се запази заключването след потегляне.
Интересува ме само отваряне от вътре. Пробвах това с два пъти ръчката отвътре - не става.
-
По-точно две, но там нещата се нагласят от менюто. А номера с двойното дърпане на ръчката работи и при Авенсис.memorex написа:Мда Scot явно кара една немска кола.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
При моя Авенсис 2004 също не става.Scott написа: А номера с двойното дърпане на ръчката работи и при Авенсис.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
Мисля, че възможността за механично преодоляване на централното заключване отвътре е изискване за сигурността на пътниците в колата при евентуална катастрофа. В САЩ го има от 2005 година, ЕС би трябвало от 2007, не ми се рови.Kiki написа:При моя Авенсис 2004 също не става.
Със сигурност е от гледна точка "Сигурност" и при удар се отключват всички врати, но аз гледам и от гледна точка " Удобство". Това всеки път да ме гледат с очакване возещите се ( обикновено семейството в частност децата, на които ръчкането на разни палчета за заключване не им е голямо забавление) не ми се връзва с комфорт.
Явно ще трябва да приема " американското виждане по въпроса" иии "те така"
като стана въпрос за немските коли и при тях го има същия проблем. Поне при БМВ напр. от 2003г - възможно е активиране на заключване при движение, но като спреш си отключваш сам - адски дразнещо, аз лично не издържах и един ден с него. Предполагам трябва да се побългарява нещо
- Rudy
При мен след автоматично заключване (обаче по-рано от 20 км/ч) - при слагане на лоста на P всички врати се отключват - шофьорската се отключва и при останалите режими от раз - останалите - когато им разреша 

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Специално за 2013 Версо, афтермаркет със сигурност може да се направи да се отключва. Само че по какъв сигнал? На автоматиците се отключва при поставяне на лоста на скоростите на П. А при ръчните скорости по кое събитие да стане? Ако е по скорост, колата ще се отключва и заключва на всяко кръстовище.don.baro написа:Със сигурност е от гледна точка "Сигурност" и при удар се отключват всички врати, но аз гледам и от гледна точка " Удобство". Това всеки път да ме гледат с очакване возещите се ( обикновено семейството в частност децата, на които ръчкането на разни палчета за заключване не им е голямо забавление) не ми се връзва с комфорт.
- Rudy
Е как по какъв - при пускане на котва... опа грешен форум - при дърпане на ръчна! biggrin.gifVesko написа: Само че по какъв сигнал? На автоматиците се отключва при поставяне на лоста на скоростите на П. А при ръчните скорости по кое събитие да стане? Ако е по скорост, колата ще се отключва и заключва на всяко кръстовище.

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Лючно аз тази екстра много рядко я ползвамRudy написа:Е как по какъв - при пускане на котва... опа грешен форум - при дърпане на ръчна! biggrin.gifVesko написа: Само че по какъв сигнал? На автоматиците се отключва при поставяне на лоста на скоростите на П. А при ръчните скорости по кое събитие да стане? Ако е по скорост, колата ще се отключва и заключва на всяко кръстовище.

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Като ви чета мненията ме напушва смях. biggrin.gif
На моята Корса Б (1995 г.) като изгася ДВГ се отключват автоматично вратите. Може би е опция на алармата J&J (Made in USA), която е допълнително монтирана, не мога да кажа със сигурност, защото си е така от нова.
На Королата изобщо не се заключват, нищо че е с 10 години по-млада.
На моята Корса Б (1995 г.) като изгася ДВГ се отключват автоматично вратите. Може би е опция на алармата J&J (Made in USA), която е допълнително монтирана, не мога да кажа със сигурност, защото си е така от нова.
На Королата изобщо не се заключват, нищо че е с 10 години по-млада.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Не може ли да има сигнал "гасене на двигателя" ? При всяко гасене да се отключват. Един имаше идея за някакъв софтуер който да отключва колата през К бус за БМВ, но така и нищо не излезеVesko написа:Специално за 2013 Версо, афтермаркет със сигурност може да се направи да се отключва. Само че по какъв сигнал? На автоматиците се отключва при поставяне на лоста на скоростите на П. А при ръчните скорости по кое събитие да стане? Ако е по скорост, колата ще се отключва и заключва на всяко кръстовище.don.baro написа:Със сигурност е от гледна точка "Сигурност" и при удар се отключват всички врати, но аз гледам и от гледна точка " Удобство". Това всеки път да ме гледат с очакване возещите се ( обикновено семейството в частност децата, на които ръчкането на разни палчета за заключване не им е голямо забавление) не ми се връзва с комфорт.
Като сте заговорили за екстрите, малко ми е странно, че стъклата на кола 2007г не може да се управляват по никакъв начин от ключа. За справка всеки голф 3 от миналия век може да вдигне стъклата при задържане на ключа в положение заключване