Автоматично заключване след 20км/ч
Автоматично заключване след 20км/ч
Мнение от don.baro » 21 Сеп 2013 17:33
Toyota Verso 2013 2.0 D4D - това е автомобила за който питам
don.baro
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Автоматично заключване след 20км/ч
Мнение от Scott » 21 Сеп 2013 18:01
Под 'отключване на механичната ключалка' имаш предвид 'някой отвън с ключ' ли? Същия ефект се постига и при дръпване на дръжката отвътре два пъти - първия път отключва, а втория отваря вратата. Това важи и за задните врати, освен ако не са задействани 'детските заключалки'.don.baro написа:Те не могат да излязат без да отключат механичната ключалка или без да се активира централно отключването от водача на автомобила. Въпросът ми е : Възможна ли е настройка, така че вратите на пътниците да се отварят от вътре, но да се запази заключването след потегляне.
Scott
don.baro
Мнение от memorex » 21 Сеп 2013 22:15

memorex
Scott
Kiki
-
Мнение от Scott » 22 Сеп 2013 12:32
Мисля, че възможността за механично преодоляване на централното заключване отвътре е изискване за сигурността на пътниците в колата при евентуална катастрофа. В САЩ го има от 2005 година, ЕС би трябвало от 2007, не ми се рови.Kiki написа:При моя Авенсис 2004 също не става.
Scott
Мнение от don.baro » 22 Сеп 2013 13:31
Явно ще трябва да приема " американското виждане по въпроса" иии "те така"
don.baro
Мнение от slavi7 » 22 Сеп 2013 14:51
slavi7
- Rudy
Мнение от Rudy » 22 Сеп 2013 15:19

Rudy
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 22 Сеп 2013 16:11
Специално за 2013 Версо, афтермаркет със сигурност може да се направи да се отключва. Само че по какъв сигнал? На автоматиците се отключва при поставяне на лоста на скоростите на П. А при ръчните скорости по кое събитие да стане? Ако е по скорост, колата ще се отключва и заключва на всяко кръстовище.don.baro написа:Със сигурност е от гледна точка "Сигурност" и при удар се отключват всички врати, но аз гледам и от гледна точка " Удобство". Това всеки път да ме гледат с очакване возещите се ( обикновено семейството в частност децата, на които ръчкането на разни палчета за заключване не им е голямо забавление) не ми се връзва с комфорт.
Vesko
- Rudy
Мнение от Rudy » 22 Сеп 2013 16:15
Е как по какъв - при пускане на котва... опа грешен форум - при дърпане на ръчна! biggrin.gifVesko написа: Само че по какъв сигнал? На автоматиците се отключва при поставяне на лоста на скоростите на П. А при ръчните скорости по кое събитие да стане? Ако е по скорост, колата ще се отключва и заключва на всяко кръстовище.

Rudy
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Мнение от Vesko » 22 Сеп 2013 16:19
Лючно аз тази екстра много рядко я ползвамRudy написа:Е как по какъв - при пускане на котва... опа грешен форум - при дърпане на ръчна! biggrin.gifVesko написа: Само че по какъв сигнал? На автоматиците се отключва при поставяне на лоста на скоростите на П. А при ръчните скорости по кое събитие да стане? Ако е по скорост, колата ще се отключва и заключва на всяко кръстовище.

Vesko
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 22 Сеп 2013 21:45
На моята Корса Б (1995 г.) като изгася ДВГ се отключват автоматично вратите. Може би е опция на алармата J&J (Made in USA), която е допълнително монтирана, не мога да кажа със сигурност, защото си е така от нова.
На Королата изобщо не се заключват, нищо че е с 10 години по-млада.

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
Мнение от slavi7 » 22 Сеп 2013 22:46
Не може ли да има сигнал "гасене на двигателя" ? При всяко гасене да се отключват. Един имаше идея за някакъв софтуер който да отключва колата през К бус за БМВ, но така и нищо не излезеVesko написа:Специално за 2013 Версо, афтермаркет със сигурност може да се направи да се отключва. Само че по какъв сигнал? На автоматиците се отключва при поставяне на лоста на скоростите на П. А при ръчните скорости по кое събитие да стане? Ако е по скорост, колата ще се отключва и заключва на всяко кръстовище.don.baro написа:Със сигурност е от гледна точка "Сигурност" и при удар се отключват всички врати, но аз гледам и от гледна точка " Удобство". Това всеки път да ме гледат с очакване возещите се ( обикновено семейството в частност децата, на които ръчкането на разни палчета за заключване не им е голямо забавление) не ми се връзва с комфорт.
Като сте заговорили за екстрите, малко ми е странно, че стъклата на кола 2007г не може да се управляват по никакъв начин от ключа. За справка всеки голф 3 от миналия век може да вдигне стъклата при задържане на ключа в положение заключване

slavi7
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru