SFINKS написа:... обясни ми при лимит на магистрала Тракия от 140 км/ч , защо Приусите а и много много много други автомобили карат със 100-120 най-често .Закона казва че със 140 е безопасно... .
Човек, приятелски съвет - спри да се излагаш с тези разсъждения, в които показваш явно непознаване на Закона и въобще темите, които се обсъждат....
Наясно ли си с думата 'лимит' (или 'ограничение' на български език)?
И знаеш ли какво означава 'безопасна скорост' особено за кошник тип 'джип' (и особено Мерцедес с прочутата си нестабилност при неравности при по-висока скорост), пък бил той и 500к.с.? Съмнявам се...
Между другото истински шофьор се става когато шофираш автомобил с ниска мощност...
Всеки идиот може да натиска газта с 500к.с. под капака (някои имат тази възможност доста кратко време)...
Но това да натискаш газта на такава машина съвсем не те прави добър шофьор (или по-добър от другите) - дори напротив.
Това са си дребни келешлъци и избиване на комплекси (т.е. - опит да се компенсират лични недостатъци в друга област)..
Покарай маломощен автомобил. Покарай след това камион. Покарай и мотор. Тогава ще ти станат ясни много от нещата, които сега явно са ти като мъгла в главата...
И ако има поне капчица мисъл в нея, ще започнеш да разбираш например 'защо този идиот с камиона в завоя ме натиска, или не се прибира бързо на магистралата'....
Или защо този с ладичката дето му светя с фаровете пред мен с не иска да даде повече газ при изпреварване....
Или защо както се правиш на герой с 220км/ч по магистралата, се появява отзад някой много бързо приближаващ, а твоята барака не може да изчезне изведнъж от пътя, нито пък да ускори колкото него ....
Може пък след това да има и някакво прояснение.....
По магистралата колите МАСОВО карат с около 100-120км/ч... Приусите са изключение все още по нашите пътища, но не виждам причина да не карат с масовия поток...