Понякога сутрин се чува шум,все едно има мишка там

Възможно ли е да има релета някакви,които да шумкат нещо?
Подобен шум веднъж се чу и иззад таблото /зад километража/. Или нещо се разхожда насам - натам,колкото и да е абсурдно.
Виж тази тема и ще ти стане ясно:stany68 написа:Някой знае ли какво има зад жабката на Авенсис-а ? Понякога сутрин се чува шум,все едно има мишка там![]()
.Мислех да няма някакъв вентилатор,но при неработеща климатизация шумът пак се появява от време на време. Драскане някакво,нещо като щракане.Не винаги,и не само сутрин. Възможно ли е да има релета някакви,които да шумкат нещо ?Подобен шум веднъж се чу и иззад таблото /зад километража/. Или нещо се разхожда насам - натам,колкото и да е абсурдно.
Rudy, благодаря много !!!Rudy написа:Виж тази тема и ще ти стане ясно:stany68 написа:Някой знае ли какво има зад жабката на Авенсис-а ? Понякога сутрин се чува шум,все едно има мишка там![]()
.Мислех да няма някакъв вентилатор,но при неработеща климатизация шумът пак се появява от време на време. Драскане някакво,нещо като щракане.Не винаги,и не само сутрин. Възможно ли е да има релета някакви,които да шумкат нещо ?Подобен шум веднъж се чу и иззад таблото /зад километража/. Или нещо се разхожда насам - натам,колкото и да е абсурдно.
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=18012
При мен зад скоростомера само веднъж имаше шумолене,щракане,драскане или нещо подобно.........Иначе си е само някъде зад жабката.biro написа:Точно щях да питам от какво е този шум. И при мен го има вчера забелязах. Дори само на контакт на място се чува едно шумолене, щракане от ляво някъде зад скоростомера.
Доколкото разбирам от опитът на колегите - следва да се отворят и почистят.Ама който си го може.dechobg написа:Здравей те!!!
Явно това е болка... и при мен се появи това.Като чели клапите се опитват да се наместят а не могат.Сега от прочетената теми ми стана ясно на какво се дължи това.Много добре е описано Благодаря за което!!!
До колкото разбирам има на мястото на пасажера и от другата страна такава машинка за управление?Според от която страна се чува това (щракане) там трябва да се отвори?Или е добре и двете да се отворят и смажат и почистят?
Поздрави!!!
Колега и при мен по едно време започна да се чува много жестоко скърцане от това моторче на парното.stany68 написа:Доколкото разбирам от опитът на колегите - следва да се отворят и почистят.Ама който си го може.dechobg написа:Здравей те!!!
Явно това е болка... и при мен се появи това.Като чели клапите се опитват да се наместят а не могат.Сега от прочетената теми ми стана ясно на какво се дължи това.Много добре е описано Благодаря за което!!!
До колкото разбирам има на мястото на пасажера и от другата страна такава машинка за управление?Според от която страна се чува това (щракане) там трябва да се отвори?Или е добре и двете да се отворят и смажат и почистят?
Поздрави!!!
Моля, радвам се ако съм помогнал - не се отказвай толкова лесно: процедурата не е толкова трудна. Междудругото аз пък да благодаря на diesel_power - той ми обясни как да свърша работата. Това за лявото, което аз поправях:stany68 написа:Rudy, благодаря много !!!
В темата пишете за тракане,при мен определено не трака/все още/,но явно пак става въпрос за моторчето. Дори само като дам на контакт и понякога се чува това шумолене;без да е включено нищо друго..Като, и ако се развали нещо съвсем,тогава ще го водя на майстор;описаните от вас процедури са ми непосилни![]()
![]()
diesel_power написа:Сваляш жабката .От лявата страна има въздуховод за краката ,трябва да го свалиш ,за да видиш моторчето за топъл/студен въздух. Моторчето се раглобява лесно няма какво да объркаш .Забърсваш графитената пътечка само там където се движат пластинките(с нещо ,което не пуска конци и власинки ), а със смазката ,която е останала отстрани я намазваш отново тънко. Пластинките също се почистват внимателно да не се изкривят. Ако не се е изтрила видимо толкова ,че да прозира ще се оправи.
То моето се появява 1-2 пъти седмично;и не е жестоко,както при теб....Ама нали сме съседи,като се разтрака яко,ще ти се обадя за ремонтче ;) ;)Kiki написа:Колега и при мен по едно време започна да се чува много жестоко скърцане от това моторче на парното.stany68 написа:Доколкото разбирам от опитът на колегите - следва да се отворят и почистят.Ама който си го може.dechobg написа:Здравей те!!!
Поздрави!!!
Сваля се многа лесно.
След почистване на лагеруващите втулки с ВД40 и последващо смазване с течна бяла грес, всимко се оправи.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта