Пукане в предното стъкло-авенсис
zaxcool
yHuKyM
achore
Мнение от nojarq » 20 Апр 2012 22:43
nojarq
Мнение от zaxcool » 23 Апр 2012 11:23
zaxcool
Re: Пукане в предното стъкло-авенсис
Мнение от bubblebee » 04 Юли 2013 21:05
Собственик съм на Тойота Авенсис 2004-та година - бензин.
Отскоро и при мен се появиха странни пукания някъде пред мен т.е по таблото, но не мога да разбера откъде идват. Натискат разни пластмаси и всичко, но не ...... и си почват и спират когато те си искат.
Чувам го някъде точно пред мен около кормилото или по самото табло към предното стъкло, но не знам откъде....
Някакви идеи, други?
bubblebee
Мнение от zaxcool » 05 Юли 2013 10:55
Привет колега! Значи и аз продължавам да имам същия проблем с пукането в предната част, най - вероятно откъм стъклото. Проблема временно го решавам (знам, че не е решение, но ако не го правя е адски дразнещо) като пъхам мокри кърпички между стъклото и тавана. Най - странното е, че това пукане не се получава винаги и не е постоянно, а само в определени моменти. Аз си мисля, че е от температурните разлики, от горещото време може би. Засега това е единственото ''решение'' което имам за този проблем, ако случайно намериш нещо по - интелигентно с удоволствие ще следя и ще чакам да споделиш.bubblebee написа:Така... малко да повдигна темата.
Собственик съм на Тойота Авенсис 2004-та година - бензин.
Отскоро и при мен се появиха странни пукания някъде пред мен т.е по таблото, но не мога да разбера откъде идват. Натискат разни пластмаси и всичко, но не ...... и си почват и спират когато те си искат.
Чувам го някъде точно пред мен около кормилото или по самото табло към предното стъкло, но не знам откъде....
Някакви идеи, други?
zaxcool
Мнение от bubblebee » 06 Юли 2013 01:13
Няколко пъти качвам моя майстор да слуша и той, но все не пукат тогава
Темата ще търпи развой

bubblebee
Мнение от bubblebee » 07 Юли 2013 02:02
сега като ме прибираха на пияно тръгнах да нищя проблема какъв може да е и откъде.... забелязах, че като натисна пластмасата, отвън около чистачките, под предното стъкло започва да пука и почвам да се чудя да не би да се чува оттам. Като за начало мисля да пръсна със силиконов спрей точно ръба, който се търка в стъклото и да видим....
Ако някой го е пробвал вече това - да сподели
bubblebee
Мнение от zaxcool » 07 Юли 2013 14:30
Колега, аз не съм го пробвал това със силиконовия спрей, но като се замисля може найстина проблема да идва от тази пластмаса. Ще пробвам и на моята дали найстина се получава някакъв шум когато я натискам, но странното е, че понякога имам чувството че се чува пукане от горния край на стъклото откъм тавана.bubblebee написа:Такаааа
сега като ме прибираха на пияно тръгнах да нищя проблема какъв може да е и откъде.... забелязах, че като натисна пластмасата, отвън около чистачките, под предното стъкло започва да пука и почвам да се чудя да не би да се чува оттам. Като за начало мисля да пръсна със силиконов спрей точно ръба, който се търка в стъклото и да видим....
Ако някой го е пробвал вече това - да сподели
zaxcool
Мнение от bubblebee » 07 Юли 2013 15:28
Онзи ден сутринта като тръгнах пукаше много яко. След около 2-3 часа като покарах пак беше валяло и продължаваше да вали и пукането като че ли го нямаше.... затова си мисля, че може да е оттази пластмаса
bubblebee
Мнение от zaxcool » 09 Юли 2013 21:07
zaxcool
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от diesel_power » 09 Юли 2013 22:38
На стъклото има залепени едни пластмасови зъбчета ,които влизат в ламарината на тавана.Те служат при залепване докато изсъхва силикона стъклото да си стои на мястото.
При усукването на купето тези зъбчета пукат .
Намират се над сениците .Ако дръпнеш леко тапицерията ще ги видиш.
Ако е от тях трябва да ги счупиш с нещо.
Откачаш сенника и го завърташ настрани сядаш с гръб към стъклото ,облягаш се на таблото и съвсем леко дръпваш тапицерията на тавана и ще видиш за какво ти говоря .
И двата случая ,които имах бяха отдясната страна .
Тези зъбчета са ненужни след монтажа на стъклото .
diesel_power
Мнение от zaxcool » 10 Юли 2013 21:43
Утре ще погледна къде са тези зъбчета, но колега сигурен ли си че е добра идея да се чупят и да се махат след като производителя ги е оставил? Малко несериозно и странно ми звучи варианта "трябвало да ги махнат, но са забравили".diesel_power написа:Ще се повторя понеже мисля ,че съм прав .
На стъклото има залепени едни пластмасови зъбчета ,които влизат в ламарината на тавана.Те служат при залепване докато изсъхва силикона стъклото да си стои на мястото.
При усукването на купето тези зъбчета пукат .
Намират се над сениците .Ако дръпнеш леко тапицерията ще ги видиш.
Ако е от тях трябва да ги счупиш с нещо.
Откачаш сенника и го завърташ настрани сядаш с гръб към стъклото ,облягаш се на таблото и съвсем леко дръпваш тапицерията на тавана и ще видиш за какво ти говоря .
И двата случая ,които имах бяха отдясната страна .
Тези зъбчета са ненужни след монтажа на стъклото .
zaxcool
Мнение от Владислав » 11 Юли 2013 09:41
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Владислав
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru