Пукане в предното стъкло-авенсис
Колеги, за сега оправих или по скоро отложих този дразнещ проблем като пъхнах малко картонче между кората (тапицерията) горе и стаклото, побългарих го леко, но за сега даде резултат - не пука както преди, пак се чуват леко попуквания, но..... Това с огледалото не го знаех, ще пробвам и него. Благодаря Ви за съветите!
Re: Пукане в предното стъкло-авенсис
Така... малко да повдигна темата.
Собственик съм на Тойота Авенсис 2004-та година - бензин.
Отскоро и при мен се появиха странни пукания някъде пред мен т.е по таблото, но не мога да разбера откъде идват. Натискат разни пластмаси и всичко, но не ...... и си почват и спират когато те си искат.
Чувам го някъде точно пред мен около кормилото или по самото табло към предното стъкло, но не знам откъде....
Някакви идеи, други?
Отскоро и при мен се появиха странни пукания някъде пред мен т.е по таблото, но не мога да разбера откъде идват. Натискат разни пластмаси и всичко, но не ...... и си почват и спират когато те си искат.
Чувам го някъде точно пред мен около кормилото или по самото табло към предното стъкло, но не знам откъде....
Някакви идеи, други?
Привет колега! Значи и аз продължавам да имам същия проблем с пукането в предната част, най - вероятно откъм стъклото. Проблема временно го решавам (знам, че не е решение, но ако не го правя е адски дразнещо) като пъхам мокри кърпички между стъклото и тавана. Най - странното е, че това пукане не се получава винаги и не е постоянно, а само в определени моменти. Аз си мисля, че е от температурните разлики, от горещото време може би. Засега това е единственото ''решение'' което имам за този проблем, ако случайно намериш нещо по - интелигентно с удоволствие ще следя и ще чакам да споделиш.bubblebee написа:Така... малко да повдигна темата.
Някакви идеи, други?
Привет, днеска забелязах, че когато в купето е студено - т.е пластмасите са студени започва да пука. След като се постопли, мисля че изчезва. Доста неопределено е кога започва да пука и точно къде се намира. Ясно е, че става дума за някоя щипка или пластмаси, които се опират една в друга, но ......
Няколко пъти качвам моя майстор да слуша и той, но все не пукат тогава
Темата ще търпи развой
Няколко пъти качвам моя майстор да слуша и той, но все не пукат тогава
Темата ще търпи развой

Такаааа
сега като ме прибираха на пияно тръгнах да нищя проблема какъв може да е и откъде.... забелязах, че като натисна пластмасата, отвън около чистачките, под предното стъкло започва да пука и почвам да се чудя да не би да се чува оттам. Като за начало мисля да пръсна със силиконов спрей точно ръба, който се търка в стъклото и да видим....
Ако някой го е пробвал вече това - да сподели
сега като ме прибираха на пияно тръгнах да нищя проблема какъв може да е и откъде.... забелязах, че като натисна пластмасата, отвън около чистачките, под предното стъкло започва да пука и почвам да се чудя да не би да се чува оттам. Като за начало мисля да пръсна със силиконов спрей точно ръба, който се търка в стъклото и да видим....
Колега, аз не съм го пробвал това със силиконовия спрей, но като се замисля може найстина проблема да идва от тази пластмаса. Ще пробвам и на моята дали найстина се получава някакъв шум когато я натискам, но странното е, че понякога имам чувството че се чува пукане от горния край на стъклото откъм тавана.bubblebee написа:Такаааа
Да и аз така си мисля за отгоре, но мисля че не е .... или дори по скоро в страничните греди, но не е оттам. Мисля, че е точно тази пластмаса.
Онзи ден сутринта като тръгнах пукаше много яко. След около 2-3 часа като покарах пак беше валяло и продължаваше да вали и пукането като че ли го нямаше.... затова си мисля, че може да е оттази пластмаса
Онзи ден сутринта като тръгнах пукаше много яко. След около 2-3 часа като покарах пак беше валяло и продължаваше да вали и пукането като че ли го нямаше.... затова си мисля, че може да е оттази пластмаса
Днес ходих до Гърция на море (Златоград-Керамооти) около 100 км в едната посока, сутринта беше нормална температурата около 25 градуса слънчево, и стъклото пукаше ужасно, мърдах и натисках пластмасата за която ти спомена, долу при чистачките, но всякаш нищо не се чуваше вътре. Минах половината път и спря да пука. На връщане при 35 градуса нямаще никакъв звук, ни помен от дразнещото пукане. Не знам вече какво да си мисля, определено е от някаква температурна разлика ноооо, от къде и защо..... още нямам решение.
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Ще се повторя понеже мисля ,че съм прав .
На стъклото има залепени едни пластмасови зъбчета ,които влизат в ламарината на тавана.Те служат при залепване докато изсъхва силикона стъклото да си стои на мястото.
При усукването на купето тези зъбчета пукат .
Намират се над сениците .Ако дръпнеш леко тапицерията ще ги видиш.
Ако е от тях трябва да ги счупиш с нещо.
Откачаш сенника и го завърташ настрани сядаш с гръб към стъклото ,облягаш се на таблото и съвсем леко дръпваш тапицерията на тавана и ще видиш за какво ти говоря .
И двата случая ,които имах бяха отдясната страна .
Тези зъбчета са ненужни след монтажа на стъклото .
На стъклото има залепени едни пластмасови зъбчета ,които влизат в ламарината на тавана.Те служат при залепване докато изсъхва силикона стъклото да си стои на мястото.
Откачаш сенника и го завърташ настрани сядаш с гръб към стъклото ,облягаш се на таблото и съвсем леко дръпваш тапицерията на тавана и ще видиш за какво ти говоря .
Утре ще погледна къде са тези зъбчета, но колега сигурен ли си че е добра идея да се чупят и да се махат след като производителя ги е оставил? Малко несериозно и странно ми звучи варианта "трябвало да ги махнат, но са забравили".diesel_power написа:Ще се повторя понеже мисля ,че съм прав .
Не знам дали пукането е от тях, но Дизеловата Мощ, ти каза , че не са "забравени", а са вече ненужни.И никой не ги маха, защото в общия случай не пречат, нито се виждат.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6