TOYOTA Auris 1.6VVTI газов инджекцион - за и против

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
LoXtaR

TOYOTA Auris 1.6VVTI газов инджекцион - за и против

Мнение от LoXtaR » 03 Юли 2013 10:16

Здравейте, от 2-3 седмици се сдобих с Аурис 2008 1.6 124к.с. Градския разход ми се стори доста висок(около 11л. бензин) и започнах да се замислям за газов инджекцион, по обястними причини, Попрочетох из форума това онова но не съм напълно убеден че няма да прецакам двигателя. Наястно съм че с каране на газ двигателя така или иначе се прецаква, но въпроса е тези VVTI двигатели колко бързо се прецакват от газта - след 1000 или след 100 000км? Сега чета че има нови газови инджекциони които се вързвли към компа на колата и щадяли двигателя като му дават по бедна смес, имало някакво предверение или нещо такова. Моля ако има някой запознат по темата да помогне за тия инджекциони. Благодаря!

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Re: TOYOTA Auris 1.6VVTI газов инджекцион - за и против

Мнение от mirott » 03 Юли 2013 11:45

Щом си наясно, че двигателите се прецакват от газта-карай си на бензин :) ! Има писано, писано по тая тема-ползвай търсачката и ще намериш много мнения.

Аватар
gogata_vz

Мнение от gogata_vz » 03 Юли 2013 18:55

Ако двигателя ти е с пластмасови колектори, те съветвам да не слагаш, защото гърмят от високото напрежение. В един сервиз момчетата ми показаха колко много такива колектори изгърмели имат. Аз съм с такива колектори и поради тая причина се отказах от газта и не искам да си причинявам подобно нещо на колата. На теб може и да не ти се случи, но я си помисли обратното

LoXtaR

Мнение от LoXtaR » 03 Юли 2013 21:37

с търсачката не успях да намеря нищо за АУРИС. Показва ми за корола 1.4 ввти но незнам дали двигателя е сходен с моя. Ако някой даде линкове по темата ще съм благодарен. Аз не успях да намеря.http://www.toyotabg.eu/images/smilies/stupid.gif

lubooo

Мнение от lubooo » 05 Юли 2013 20:41

gogata_vz написа:Ако двигателя ти е с пластмасови колектори, те съветвам да не слагаш, защото гърмят от високото напрежение. В един сервиз момчетата ми показаха колко много такива колектори изгърмели имат. Аз съм с такива колектори и поради тая причина се отказах от газта и не искам да си причинявам подобно нещо на колата. На теб може и да не ти се случи, но я си помисли обратното
мнението ти е меко казано несериозно , какви гръмнали колектори ти чуваш ли се wacko.gif , както и да е , колегата с ауриса му препоръчвам да си намери добър сервиз който да му сложи един читав инжекцион и да не се занимава да чете митове и легенди по форумите .
ако монтажа и системата са на ниво , проблеми никакви 100%
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

atanaspavlov

Мнение от atanaspavlov » 07 Юли 2013 14:40

Колега тези митове и легенди с купчината изгърмели колектори и ала бала ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ се наричат :) Слагай си газовия инжекцион,но преди това поразпитай твой познати да ти кажат къде са добри и отивай не го мисли изобщо...

Публикувай отговор