TOYOTA Auris 1.6VVTI газов инджекцион - за и против
TOYOTA Auris 1.6VVTI газов инджекцион - за и против
Здравейте, от 2-3 седмици се сдобих с Аурис 2008 1.6 124к.с. Градския разход ми се стори доста висок(около 11л. бензин) и започнах да се замислям за газов инджекцион, по обястними причини, Попрочетох из форума това онова но не съм напълно убеден че няма да прецакам двигателя. Наястно съм че с каране на газ двигателя така или иначе се прецаква, но въпроса е тези VVTI двигатели колко бързо се прецакват от газта - след 1000 или след 100 000км? Сега чета че има нови газови инджекциони които се вързвли към компа на колата и щадяли двигателя като му дават по бедна смес, имало някакво предверение или нещо такова. Моля ако има някой запознат по темата да помогне за тия инджекциони. Благодаря!
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Re: TOYOTA Auris 1.6VVTI газов инджекцион - за и против
Щом си наясно, че двигателите се прецакват от газта-карай си на бензин
! Има писано, писано по тая тема-ползвай търсачката и ще намериш много мнения.

Ако двигателя ти е с пластмасови колектори, те съветвам да не слагаш, защото гърмят от високото напрежение. В един сервиз момчетата ми показаха колко много такива колектори изгърмели имат. Аз съм с такива колектори и поради тая причина се отказах от газта и не искам да си причинявам подобно нещо на колата. На теб може и да не ти се случи, но я си помисли обратното
с търсачката не успях да намеря нищо за АУРИС. Показва ми за корола 1.4 ввти но незнам дали двигателя е сходен с моя. Ако някой даде линкове по темата ще съм благодарен. Аз не успях да намеря.http://www.toyotabg.eu/images/smilies/stupid.gif
мнението ти е меко казано несериозно , какви гръмнали колектори ти чуваш ли сеgogata_vz написа:Ако двигателя ти е с пластмасови колектори, те съветвам да не слагаш, защото гърмят от високото напрежение. В един сервиз момчетата ми показаха колко много такива колектори изгърмели имат. Аз съм с такива колектори и поради тая причина се отказах от газта и не искам да си причинявам подобно нещо на колата. На теб може и да не ти се случи, но я си помисли обратното

ако монтажа и системата са на ниво , проблеми никакви 100%
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
-
Колега тези митове и легенди с купчината изгърмели колектори и ала бала ГРАДСКИ ЛЕГЕНДИ се наричат
Слагай си газовия инжекцион,но преди това поразпитай твой познати да ти кажат къде са добри и отивай не го мисли изобщо...