Мнение
от IVOtuning » 19 Юни 2013 17:14
Круиз контрола не е задължителен за всички модификации
Приус 3Т ЕКО няма криуз контрол. Добрата новина тук е, че всяко лостче за круиз контрол на Тойота става..само се слага и се пъха кабела в буксата и готово...не трябва препрограмиране, обучаване....Изпробвано е от мен.
Тъй като имам 2 Приуса у дома 2Г и 3Г...
2Г с нави, keyless go, JBL
3G ECO- базов модел
Има голяма разлика между двата...3Г е много по-тих, по-плавно запалва двигателя т.н.
Разхода на 2Г иънградско се движи около 5,3-5,7л/100км карайки като "баба"..Трябва да се внимава изключително много с "десния" педал, иначе почва да гори много.
По баири е шумен, форсира се прекалео много, почти никакво доускорение след 120-130км/ч
За справка МБ е270 цди комби 2001 год със СРЕДНА скорост 120км/ч 6,1л/100км., това нещо е непостижимо за Приус пък бил той 2Г или 3Г
При 3Г положението е малко по-добре, но при "нормални" скорости на движение извънградско пак харчи около 6л/100км
Моят личен извод е, че са изгодни само за градско каране. Приус 2Г около 4,5-5л/100км, 3Г 4-4,5л/100км. При извънградско почти всеки дизел е по-добър от тях.
Има вариант за монтиране на газ пропан бутан или метан..Там вече разхода пада значително, губи се пространството под капака на багажника, което аз така или иначе не ползвам никога.
Другото което не ми харесва е малкия багажник. Много висок под на багажника, непрактичен капак, няма куки или прегради в долния леген на багажника.
При 2Г ми харесват гласовите команди, лошото е че трябва много да си кълча езика на английски, но се разбираме с колата..нагласяне на температура, вкл./изкл. климатик, дисплей, тел...не е лошо хихихи