Относно разхода на гориво
Относно разхода на гориво
Мнение от Bozhko74 » 29 Окт 2006 20:55
Струва ми се че гори малко множко.Опитвам се да я засеча от светнала лампа до светнала лампа,та не съм много сигурен.Ама по моите изчисления само градско ми излиза към 9-9.5 на 100.
Ходих до вилата нарочно сложих малко нафта(за 10 лв.-6 литра),минах 80 км. и ми светна лампата.Пътя до там е комбиниран 15км.равен участък където я карах с 100-120км. и 30 планински с много завои и доста стръмен където се кара на 2-3 скорост с 30-40-50км таван.На обаратно като се спускаш и малко по-бързо.
Та въпроса ми е нормално ли е това горене с този мотор или и има нещо.Инъче двигателя работи перфектно.
Bozhko74
-
Мнение от agent dust » 29 Окт 2006 21:13
agent dust
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 29 Окт 2006 22:36
Лампата може да светне по-рано в зависимост от наклона и т.н.
Ако наистина е 9.5 според мен е множко, щото при мен бензиновата ми гори толкова.
На братовчед ми дизеловия Land Cruiser извънградско му гори под 8, а той е с доста по-голям двигател и купе от твоето....
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от bobsn » 30 Окт 2006 20:53
bobsn
Мнение от Bozhko74 » 30 Окт 2006 22:18
Пише ми в подписа,мислех че ще се види там,каква добавка да си взема за нея?Щом на твоята не пада под 8.3,значи 9 трябва да е нормално с моятаbobsn написа:Послушай SNOWTRAVELER, зареди я догоре, ама до капачката и като се връщаш пак я напълни дотам. Само така може да се премери с приблизителна точност харча ти. Верно, ще ти стъпи малко множко, но само първоначалното зареждане е скъпо, доливането си е ясно. Днес на връщане от Пазарджик се размихах с 3-ма селяндури дето си тикаха колиците сами към една синя схлупена бензинджийница в началото на града. Аз съм с 2.0 д4д двигател и на извънградско ми харчи около 5,5 - 6,0л. с 140-160 км/ч., ама в София под 8,3 не ми пада на компютъра, а иначе в други градове, дето съм карал интензивно около 7,0 - 7,5л/100км. Вземи си и за начало някаква добавка към горивото - аз днес си купих на Лики-Моли - по-евтини са (10,40лв.), а и са единствените специално за Комон Рейл дизелови агрегати. Още едно време, когато имах Ситроен Ксантия с газова уредба резервоара ми винаги беше зареден и с добавка, та тогава я засичах, че наистина ми излизаше по-евтино дори с цената на добавката заради повечето мощност при по-малък разход, а и за мотора е добре. Така се доближава до стандартите за гориво, на които е проектиран, никой не прави двигатели за тия наще шльокавици!..А никъде не видях каква е твоята Тотка...
Bozhko74
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Мнение от alex_varna » 31 Окт 2006 00:13
Има добавка на Liqui Moly за нормални дизели като на колегата и като моя. Преди 2 седмици си взех 1 литър за 18лв.. това количество е достатъчно за 400 литра гориво. Или по груби сметки излиза като разход 0,45лв добавка към 10л горивоbobsn написа:....... Вземи си и за начало някаква добавка към горивото - аз днес си купих на Лики-Моли - по-евтини са (10,40лв.), а и са единствените специално за Комон Рейл дизелови агрегати. .

И определено има полза от тази добавка.
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
alex_varna
Мнение от bobsn » 31 Окт 2006 09:02
bobsn
Мнение от Bozhko74 » 31 Окт 2006 20:34
Bozhko74
-
Мнение от agent dust » 31 Окт 2006 20:42
добавка наистина може да ти подобри рахода - просто подобрява горивото. аз лично добавки не ползвам, но при всяко каране гледам да надуя поне един път двигателя до максимум - така горивната система се самопочиства - нямам проблеми с горивата и без добавки. но това важи за бензиновия двигател, на дизела му трябват малко "лекарства"
agent dust
Мнение от plpenov » 31 Окт 2006 21:01
Абсолютно вярно!maggkrabar написа:добавката подобрява качеството на горивото. като се има предвид в каква страна живеем и какви горива наливаме, добре е да се ползват. не са вредни, само при проблемен двигател може да се появят негативни ефекти - слагат ги на разни кошници дето са им клеясали филтрите от употреба и после като се запушат инжектори добавката била виновна - а тя просто е рязкарала всички гадости, натрупани в резервоара и филтрите и понеже инжекторите(дюзите) са най-тясното място - те се запушват.
добавка наистина може да ти подобри рахода - просто подобрява горивото. аз лично добавки не ползвам, но при всяко каране гледам да надуя поне един път двигателя до максимум - така горивната система се самопочиства - нямам проблеми с горивата и без добавки. но това важи за бензиновия двигател, на дизела му трябват малко "лекарства"

Продавам най-различни добавки, и мога да кажа че за горивата тук задължително трябва да се използва добавка,ако не искаш да имаш проблеми с автомобила!
plpenov
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 31 Окт 2006 22:31
Навремето имах стар фолксваген голф 1 дизел и имах проблеми с нафтата, но по него време в бензиностанциите се продаваха много странни смески (1992-1994г). Пък и голфчето по него време вече си беше 12годишно

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru