Изборни резултати

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Re: Изборни резултати

Мнение от zi_zi_top » 02 Май 2013 07:23

Според мен на емигрантите не трябва да ви е разрешено по Закон да гласувате!
Човек, който не живее тук отдавна няма реална представа за ситуацията в БГ и не го засяга кой и как ще управлява тук.
По-добре изобщо не си губи времето да гласуваш! :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 02 Май 2013 09:46

zi_zi_top написа:Според мен на емигрантите не трябва да ви е разрешено по Закон да гласувате!
Човек, който не живее тук отдавна няма реална представа за ситуацията в БГ и не го засяга кой и как ще управлява тук.
+1 :thumbsup:
Смятам, че това е и част от проблема с изборите досега...
Емигрантите лесно се манипулират, а в същия момент имат доста голям дял като избиратели...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 02 Май 2013 20:21

slowtraveler написа:
zi_zi_top написа:Според мен на емигрантите не трябва да ви е разрешено по Закон да гласувате!
+1 :thumbsup:
Смятам, че това е и част от проблема с изборите досега...
Емигрантите лесно се манипулират, а в същия момент имат доста голям дял като избиратели...
Особено "туристите" идващи за изборите от южната ни съседка.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 02 Май 2013 20:27

ss_mitko написа:...
Особено "туристите" идващи за изборите от южната ни съседка.
Те са отделна група - при тях дори няма нужда от манипулиране - там доколкото знам досега си е чисто купуване...
От рода - безплатна екскурзия до 'Родината' за да видят някой друг роднина и нагледат имота. А и някоя друга стотинка дневни разходи...

MX5

Мнение от MX5 » 02 Май 2013 21:50

zi_zi_top написа:Човек, който не живее тук отдавна няма реална представа за ситуацията в БГ и не го засяга кой и как ще управлява тук.
+1

Аз на избори за БГ няма да гласувам точно по тая причина. Не живея там, и не мисля да се меся на други да си избират управляващите.
Има достатъчно тукашни избори за участие, които директно ме засягат ... местни, щатски & федерални въпроси, президент, т.н.

Тия записи и филмчета обаче направо са покъртителни ... да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли:

При вас такава концентрация на идиоти ли има (или липса на кандидати), че да си изберат битов примитив за премиер?
Тоя две изречения е достатъчно да каже, за лъсне нивото му на еволюция спрямо маймуните ... laugh.gif

VenomDePoison

Мнение от VenomDePoison » 02 Май 2013 21:57

+1 точно така е...

VenomDePoison

Мнение от VenomDePoison » 02 Май 2013 21:58

MX5 написа:
При вас такава концентрация на идиоти ли има (или липса на кандидати), че да си изберат битов примитив за премиер?
Тоя две изречения е достатъчно да каже, за лъсне нивото му на еволюция спрямо маймуните ... laugh.gif
Незнам за другите,не ме и интересува изобщо.Но...сто пъти го предпочитам пред оня мазен ,гаден и безумно нагъл плъх Станишев.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 02 Май 2013 23:56

За съжаление сме изправени пред дилемата, че трябва да избираме по-малкото зло. НЕ мога да разбера обаче нихилизма на някой мои „сънародници“ зад граница. Нищо не ги интересувало и нищо не ги вълнувало, понеже били еди къде си и имали други проблеми. Аве ей, хора, ако не сте българи какво правите в този форум? Защо не си смените паспортите и не се отречете от гражданството и да се приключи веднъж за винаги!
Аз може от дълги години да съм „навън“, но пиша на български и не се оправдавам, че съм нямал кирилица, децата му учат паралелно и в българско училище, гласувам и се интересувам от ситуацията в БГ.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 03 Май 2013 01:27

Ами не знам, колкото пъти съм гласувал все печелят тези, за които съм глсувал.
Иначе, споко, имаме представа кое как е и кой, какво що - все пак роднините ни живеят в БГ.
Лошото е, че вие все повече се чудите дали да гласувате или не (дето живеете в БГ), а аз дали ще гласувам или не,
файдата не е голяма. Последният път изхвърлиха бюлетините преди да дойдат до БГ.
Познай защо?! smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 03 Май 2013 06:50

Japanese_fever написа:Последният път изхвърлиха бюлетините преди да дойдат до БГ.
Познай защо?! smile.gif
Da ne te hvanat na granicata, che ne si glasuval?
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 03 Май 2013 22:35

Ako izborite mozheha da promenyat neshto, shtyaha da gi zabranyat!
Nyama nikakvo znachenie kolko hora sa glasuvali i za kogo sa glasuvali. Izborite se pechelyat ot pravilnite hora, koyto shte izpalnyavat zadachite postaveni ot "golemite mangizi". Boko pak shte go slozhat za premier, no ako ne pusne kontsesiyata za shistoviya gaz shte bade nizvergnat naveki! bow.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 04 Май 2013 04:37

zi_zi_top написа: Izborite se pechelyat ot pravilnite hora, koyto shte izpalnyavat zadachite postaveni ot "golemite mangizi". Boko pak shte go slozhat za premier, no ako ne pusne kontsesiyata za shistoviya gaz shte bade nizvergnat naveki! bow.gif
Ама много ги разбираш...
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 04 Май 2013 15:19

zi_zi_top написа:Ako izborite mozheha da promenyat neshto, shtyaha da gi zabranyat!
Nyama nikakvo znachenie kolko hora sa glasuvali i za kogo sa glasuvali. Izborite se pechelyat ot pravilnite hora, koyto shte izpalnyavat zadachite postaveni ot "golemite mangizi". Boko pak shte go slozhat za premier, no ako ne pusne kontsesiyata za shistoviya gaz shte bade nizvergnat naveki! bow.gif
Мислех, че вече няма хора с подобно „мислене“, а то се оказало, че има. Ами дайте тогава да не гласуваме понеже сме независими и от нас нищо не зависи. Да обаче, ако ти не гласуваш:
Изображение

„боко“, никой няма да го слага премиер. Не те знам в пълно информационно затъмнение ли живееш, но всички са се съюзили срещу него, защото на много хора им развали схемите и начините на източване на държавата. Дори ахмед Духан се покри на сянка, а Костов заигра с комунистите, а се правеше на големият демократ. Ако искаш нова тройна коалиция, ако искаш гласа на мангалите, ренегатите и утайките, които си продават гласа да тежи повече от този на останалите нормални хора, можеш спокойно да НЕгласуваш, мислейки си, че от теб нищо НЕзависи! Между другото парите за закупуване на гласове идват от нас самите. Това са кървави пари, смъкнати от гърба на всички българи и дадени на такива, като тези на снимката. Колкото повече хора гласуват, толкова по-малко ще имат значение купените гласове и ползата от тях ще е никаква, което ще бъде достатъчно основание купуването и продаването на гласове да изчезне.
Всичко от нас зависи, но трябва да се мисли! smile.gif

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 04 Май 2013 15:39

И аз се чудя кое е по-правилното....
Та какво имаме най-общо като избор (избираеми партии):
1. БСП - доказано некадърни, но с известен социален уклон - на пенсионерите вдигаха редовно пенсиите.
2. ДПС - доказано меркантилни, но уреждащи и контролиращи добре 'своите' райони (миналата седмица седмица минах по пътя Шумен-Силистра - почти изцяло наново асфалтиран (все още го довършваха). С идеален асфалт и по селските пътища... Затова и техния електорат е що годе твърд и постоянен.
3. ГЕРБ - доказано некадърни. Краде се на поразия и се разбутват схеми само когато могат да си ги присвоят... За тях навярно ще гласуват софиянци и бургазлии - натам се насочваха парите от цялата страна (т.е. - растеж за сметка на обедняване на останалите части на страната).
4. Атака/СДС/РЗС и т.н. - много пара само в свирката - вряскане без полза...

Та кой е правилния избор? wacko.gif
Не виждам такъв...

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 04 Май 2013 16:29

По-горе написах това:
prius 3 написа:За съжаление сме изправени пред дилемата, че трябва да избираме по-малкото зло...
Всеки има глава на раменете си и сам може да прецени, кое е по-малкото зло. Аз агитации не искам да правя, нито пък да убеждавам някого в нещо, по простата причина, че съм абсолютно необвързан с никоя партия и не симпатизирам на никой, а само виждам от моя гледна точка, кой би бил по-добър за България в момента или иначе казано, няма да навреди толкова, колкото останалите. Въпросът е да се гласува. Имаме ли едно голямо гласуващо общество купуването и продаването на гласове ще бъде елиминирано до голяма степен. За ДПС не си съвсем прав. На някой места наистина са направили доста неща. Държат електората си в страх и ги принуждават да гласуват само за техните хора. Заплашват ги с какво ли не. Ако имаш ходене из Родопите и особено източните ще разбереш какво говоря. Там се строят джамии по програми на отпуснати средства от арабски държави, а неселението тъне в пълна мизерия. Няма автобуси, лекари и нищо, но джамиите се строят на воля... Пътищата, за които говориш са направени по времето на тройната коалиция. Там ДПС беше озурпирала пътната инфраструктура. Парите се отпущаха от бюджета, безконтролно. Всички търгове се печелеха от ДПС, парите се вземаха и се наемаха турски фирми за подизпълнители, а турците наемаха български за под-подизпълнители. Последните по веригата вземаха само трохите и за да не фалират пестяха от материал и всичко каквото се сетиш, а всички отгоре вземаха лъвския пай. Имам познати по тези вериги и ти говоря наистина неща, които са били точно така.
За отпуснатите средства по разни международни програми зависи от кмета и администрацията му. Бъркаш, че само в София и Бургас правят. Където има разтропани кметове се прави, а където гледат само как да крадат няма. Тези средства са отпуснати по разни европейски програми и да се краде от тях е доста трудно и поради тази причина много кметове нямат интерес да си мръднат пръста.

Публикувай отговор