Разходът на един автомобил е комплексна сума, която се състои от няколко компонента:prius 3 написа: Карината е готина кола, но още колко време ще я търкаляш? 5-10 г. ли? Колкото и да е, нали ще дойде времето да си вземеш нова каляска...
... Не е за мерене, а за читателите на АБ и разни други облъчващи медии, които имат интереса да изкарат, че Приус харчи много. Харчи, ама друг път!
1. Цена на МПС-то
2. Данък
3. Застраховка Каско
4. Застраховка ГО
5. ТО и ремонти
Като купих Королата преди 5 години (вече 5 годишна) дадох 13800 лв. и платих Каско и ГО 1100 лв., а тази година Каско + ГО вече са 550 лв., следващата година кенсълирам Каското и падам на 200 лв. Разходите за гориво са ми абсолютно съпоставими с твоите. Въпрос с понижена трудност е кой колко пари дава за да измине 1 км. А Дидо е даже с 1-2 обиколки пред мен.
Не бих си купил скъп автомобил с много косвени разходи, защото разходната му норма за гориво е малко по-ниска. Честно!!!
Що се отнася до бъдещето... Аз съм сключил договор със Суходолската врачка - тя дя не лекува, а аз да не гадая! laugh.gif Като дойде това време ще му мислим...