мнения за две тойоти

Аватар
netspider

Re: мнения за две тойоти

Мнение от netspider » 16 Апр 2013 11:16

Какви са тия стари дизеляци? И въобще как намери дизеляк толкова са редки... Някакво увлечение ли ти е? Защо не си земеш бензин?
на моя бензин 1.8 сипвам само премиум гориво, макар че много сипват unleaded. Хората които им пука сипват само премиум.
Земи си по нова за да нямаш разправии по стара кола особено когато става въпрос за Тойота е важно според мен да е по нова за да имаш по малко писане в лог бука wink.gif . Особено както при тебе е дизел в никакъв случай, ако толкова държиш на дизеляк поне нов да е. Поне това е моя съвет
Сменил съм няколко коли и то други марки, дори бих те посъветвал ако ще зимаш дизеляк то поне да е нов ако трябва и марката смени да не е Тойота
2006 Toyota Corolla 1.8 автоматик бензин климатик

Изображение

arothebull

Мнение от arothebull » 16 Апр 2013 23:37

аз днес обикалях и харесах една корола версо 2002 дизел 90коня,доста ми хареса и утре мисля да я купя

Аватар
netspider

Мнение от netspider » 17 Апр 2013 03:23

никой не кара дизел, много дилари дори не продават дизел. Не е причината в дилърите а в хората просто никой не съм видял с дизел. Ако земеш дизел е непродаваема колата. Нямам 1 познат дори с нова кола или стара hmm.gif
Предполагам че има няква причина да е така. Може би защото бензина е лесен за подръжка и диагностика, не се разправяш с дюзи и разход. Мен ме е страх да зема дизел най малкото в деня в който я зема не мога да я продам и за половината от цената. Докато бензин утре да реша лесно ще я продам :whistle:
И 2-те обяви дето си дал са дизел, не може да е случайно това или да не си забелязъл.... предполагам умишлено си ги изровил :whistle:
Успех колега

Изображение

Аватар
netspider

Мнение от netspider » 17 Апр 2013 03:40

Ако трябва да избирам Авенсиса е по комфортен но май е по широк от королата. Обаче Авенсиса не бих го избрал за града защото под земята ще е трудно карането, особено когато няма трафик и си с 80-90 км/ч. и искаш да изпревариш някой ван или камион, трябва много близо да минеш защото лентите под земята са по тясни. С королата и автовоз съм изпреварвал под земята с 90 км/ч ама ако е малко по широка колата не бих рискувал stretcher.gif
Ако ще ти е за 2-ра кола за излети през уикендите Авенсиса бих избрал

Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 17 Апр 2013 09:42

netspider написа:никой не кара дизел, много дилари дори не продават дизел. Не е причината в дилърите а в хората просто никой не съм видял с дизел. Ако земеш дизел е непродаваема колата. Нямам 1 познат дори с нова кола или стара hmm.gif
Предполагам че има няква причина да е така. Може би защото бензина е лесен за подръжка и диагностика, не се разправяш с дюзи и разход. Мен ме е страх да зема дизел най малкото в деня в който я зема не мога да я продам и за половината от цената. Докато бензин утре да реша лесно ще я продам :whistle:
И 2-те обяви дето си дал са дизел, не може да е случайно това или да не си забелязъл.... предполагам умишлено си ги изровил :whistle:
Успех колега
Приятелю, ти живееш на другия край на Земята и съветите ти са доста неадекветни за хората в БГ и Европа. Тук дизелите се карат много и са по-скъпи от бензинките. Продажбата им не е проблем нито за нов, нито за употребяван автомобил.

Колкото до подземното шофиране, тук изобщо не е актуално, движим се само под открито небе. :whistle:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

arothebull

Мнение от arothebull » 17 Апр 2013 10:15

този колега ме изкърти biggrin.gif
и в канада карат само бензини,вуйчо ми до последно караше дизели тука отиде в канада вече 5 години е там и и ми вика а що дизел кои кара дизел,много бързо забравят хората

Аватар
netspider

Мнение от netspider » 17 Апр 2013 14:15

zi_zi_top написа: Приятелю, ти живееш на другия край на Земята и съветите ти са доста неадекветни за хората в БГ и Европа. Тук дизелите се карат много и са по-скъпи от бензинките. Продажбата им не е проблем нито за нов, нито за употребяван автомобил.
това не мога да го повярвам boxed.gif Живял съм в Западна Европа EU и там имаше дизел едно време като остатък от някаква мода от миналия век. Но ставаше все по рядко. Още подържам контакти с много приятели от западна EU и знам че още отдавна се отърваха от дизелите :whistle:
То аз преди 6-7 години чух и че на метан карат в БГ и на пропан, а в същото време реших да проверя къде около мен има газостанция (въобще някаква) и установих че има само 1 газостанция за цяла южна част (и то само слух па дали е вярно). Просто никой не кара на газ. А махане на катализатора му излиза дебел края, смееш ли wink.gif

Сега тук в Сидни газостанция дори няма, мисля че е забранено. Не знам защо, но предполагам че ако разрешът да караме на газ, в парковете ще станат опашки от коли. В всички паркове в града има безплатно газ на вересия да си правиш барбекю (BBQ както се казва). Ако разрешът коли на газ сметай аз повече в бензиностанция няма стъпя laugh.gif laugh.gif laugh.gif Едва ли някога ще разрешът, по скоро ще газифицират джунглите около града за да не ходят реинджърите да зареждат с дърва заслоните всяка седмица :whistle:
zi_zi_top написа: Колкото до подземното шофиране, тук изобщо не е актуално, движим се само под открито небе. :whistle:
Под открито небе не ти ли излиза много разтакаване ве? Нямате ли трафик? Нали трябва да спираш на сфетофари? Хората освен метро са копали лабиринти под града за да не караш "само под открито небе" laugh.gif Под открито се кара само ако ти трябва GPS-а щото под земята трудно ще фанеш laugh.gif
Да не си асматик? Те никога не слизат под земята защото отбивки има само през 2км hmm.gif

Изображение

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от JapCar » 17 Апр 2013 15:10

netspider написа: това не мога да го повярвам boxed.gif Живял съм в Западна Европа EU и там имаше дизел едно време като остатък от някаква мода от миналия век.
Пич,повярвай го, ЗизиТоп правилно казва, че погледа ти върху Европа е неадекватен...Ти си живял в Зап. Европа, аз пък сега живея там (UK) и трябва да кажа, че дизелите са си твърде популярни, не мога да преценя каква част, но поне 1/3 са дизели.Ето една статия от 2010:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... dgets.html
Освен това съм живял и 1г в Австралия, преди 4-5г, та имам поглед и за там. Вярно Австралия е едно от най-добрите места за живеене, но е огромна, колкото Европа, та вероятно има разлика м/у градовете, защото са на самолетно разстояние. В Брисбън ( столицата на Куинсланд) нямаше такова подземно движение, когато си тръгвах започнаха да правят някакъв дълъг тунел под реката, ...
Колите в миналото са били огромни, над 6цил, подобни на американските, защото бензина беше 2 пъти по-евтин от Европа,но сега стават като европейските, вече има и по-малки. Колите втора употреба обаче са 2 пъти по-скъпи от UK за един и същи модел, до колкото го има...Но пък няма годишен техн. преглед, такъв трябва да направиш само ако си продаваш колата, че за следващия собственик да е в пълна изправност...
Газ имаше на почти всяка бензиностанция. Правителството ти връщаше 2/3 от цената ако си монтираш газова екологична уредба...и странно защо АГУ не са разпространени...Може би там преценяват, че не си заслужава разправията и неудобствата при този евтин бензин.
Вярно е и, че в едно семейство обикновено има повече от 1 кола, обикновено втората е 4x4 за да ходят из пясъците по крайбрежието (голям гот е като стане отлива, по мокрия пясък се кара със 100км/ч). Във всяка къща има поне един гараж..., в Европа не е така, защото е мн. гъсто населена, а Австралия едва 22 млн...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 17 Апр 2013 19:56

netspider написа: това не мога да го повярвам boxed.gif Живял съм в Западна Европа EU и там имаше дизел едно време като остатък от някаква мода от миналия век.
Вервай ми!!! В Европа съм бил на доста места от София до Барселона и от Рим до Копенхаген. Все имам някакви впечатления... wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

NikX

Мнение от NikX » 17 Апр 2013 22:55

Достатъчно е човек да само да погледне примерно Гугъл стрийт вю в Германия и ще разбере че там дизелите са едно....поне 60%,ако ли не 70-е,тъй като фирмата в която работя е германска,ми се налага да ходятам честичко:курсове,убочения,тийм билдинг...бензини се срещат но по рядко и в огромната си част малолитражи

А ето и потвърждение на думите ми:
Изображение

Дори хората купили 8ма серия Ауди и §ма БМВ са избрали с 80% и нагоре дизел,какво да се каже повече?
При СУВ процентите както виждате са над 95,че то кой бил купил бензинов джип не ми е ясно

Аватар
netspider

Мнение от netspider » 18 Апр 2013 10:37

Нормално, Бризбън са по малък град. Тук в Сидни тунелите под земята са от много отдавна. Към 10 са на брой като дължината им е от 3 до 7 км. с 1 до 3 ленти в едната посока, има разклонения. Обаче само 1 минава под вода, тоя до Операта mellow.gif
Сега се загледах за газ и установих че са много рядки. United имат само 4 газ станции в целия град. Явно не е популярно, поне на мен никога не ми е правило впечатление.
Май сега зацепвам защо заключват парковете вечерно време за колите. punk.gif ако ги оставят отключени някой ще реши да сипва газ на вересия tooth.gif tooth.gif

Сега проверих цените на колите в UK в Лондон, Harrow (една от шофьорските ми книжки е от там) и точно мойта кола е на същата цена. Обръщай паундовете в AUD и ще видиш. Гледай Японски/Корейски/Американски коли дали ще ги внесът от Япония в Европа или в Оз еднакви са цените. Ако си гледал някой европейски марки в европа са по евтини. Тука европейските марки са рядкост. Тука НИКОГА няма да си купя европейска кола (В европа волво и рено имах) - скъпа колкото японските а сервизи за европейски коли жална ти майка, там да не стъпваш tooth.gif
За Дизела в Западен EU не знаех че е такава тенденцията. ohmy.gif Аз цял живот бензин съм хабил. Каква е ползата от дизела някой може ли да обесни най общо? Ще спестиш от гориво ли? Съмнявам се. Разправията по диагностика е по голяма от бензина. Дюзите се запушват или бият накриво и почва да прегрява, някви филтри за твърди частици слагаш. Катализатор има ли дизела, не се ли запушва? Зимата не прави ли проблем с паленето на студено? В Австралия на 15 коли бензин 1 е дизел и то с съмнително ниска цена
Аз само недостатъци изброих, какво е предимството? ermm.gif

Изображение

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 18 Апр 2013 10:52

netspider написа:.....
Аз само недостатъци изброих, какво е предимството? ermm.gif
Няма смисъл! По-добре се регистрирай в тойотския форум на "обратната земя" и си беседвай със себеподобни. :thumbsup:

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от JapCar » 18 Апр 2013 12:48

netspider написа: Май сега зацепвам защо заключват парковете вечерно време за колите. punk.gif ако ги оставят отключени някой ще реши да сипва газ на вересия tooth.gif tooth.gif

Сега проверих цените на колите в UK в Лондон, Harrow (една от шофьорските ми книжки е от там) и точно мойта кола е на същата цена. Обръщай паундовете в AUD и ще видиш.
Безплатни газови барбекюта наистина има във всеки парк, понякога не само едно, но не съм сигурен дали са на LPG или на природен газ...Наблизо винаги има чешмичка, така, че след употреба всеки го измива, а ако не си го спрял, след определено време автоматично спира.
Впечатленията ми за цените на употребявани коли са от 2008, не знам сега как е. Наистина всички коли се внасят предимно от Япония, за това са и скъпи, а В UK много местно производство, население 60млн, много коли на малко място, а и заради десния волан, пазара е затворен само на Острова, за това цените са по-ниски и от Европа.
Пример: Преди да замина за Австр. имах Vauxhaal Vectra, 96г(доста разпространен), който бях купил за £800 на 8г. В Австр. същия Holden не беше много разпространен и цените бяха около 4.5 хил AU$. Тогава £1 беше около 2.2лева, а 1 австр. долар приблизително лев...
Когато заминавах за Австр. се прибрах с Вектрата в БГ да закарам малко багаж и едвам я продадох на половин БГ цена за 3000лв, въпреки, че беше перфектна...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

NikX

Мнение от NikX » 18 Апр 2013 19:06

[quoteАз цял живот бензин съм хабил. Каква е ползата от дизела някой може ли да обесни най общо? Ще спестиш от гориво ли? Съмнявам се. Разправията по диагностика е по голяма от бензина. Дюзите се запушват или бият накриво и почва да прегрява, някви филтри за твърди частици слагаш. Катализатор има ли дизела, не се ли запушва? Зимата не прави ли проблем с паленето на студено? В Австралия на 15 коли бензин 1 е дизел и то с съмнително ниска цена
Аз само недостатъци изброих, какво е предимството? ][/quote]

ще ти дам пример със служебния ми Акорд,купен 2008ма,на 17км,в момента е на 247к-за тия 5 години(има още месец гаранция)сме сменили 2амортесьора,2 шарнира,4 тампона на носачите,едни втълкина съединителя,самия съединител без маховика...и това е май
За другото ако ти дойде щеси имаш гаранция,та за какво ти е бензин?150 коня турбиниран дизел срещу 155 бензин?Ми същото е
Филтъра за втърди частици е чистен 2 пъти,сищото важи и за катализатора,ако решиш да ги махаш ти излиза без пари,при бензина обаче има сонди,които трябва да излъжеш си нещата са по-тегави
Дюзите протек ги оправя
Освен това,за 247к км средния разход по борд е бил 5.2-на 150коня кола,толкова лищеше да е на безнин?Сметни сам колко $ си спестил

А бенза си има и недостатъци,аз толкова проблеми със запалване на бенз кола колкото на дизел никога не съм имал-свещи,делка,кабели,бобини,дроселови клапи...пък като го газифицирашс е вкарваш в един друг филм,газаджийски такъв,дето те оставя без нерви

Аватар
netspider

Мнение от netspider » 19 Апр 2013 07:24

JapCar написа:ще ти дам пример със служебния ми Акорд,купен 2008ма,на 17км,в момента е на 247к-за тия 5 години(има още месец гаранция)сме сменили 2амортесьора,2 шарнира,4 тампона на носачите,едни втълкина съединителя,самия съединител без маховика...и това е май
За другото ако ти дойде щеси имаш гаранция,та за какво ти е бензин?150 коня турбиниран дизел срещу 155 бензин?Ми същото е
Защо даваш пример с служебна кола? Нали затова е служебна за да не я ползваш само ти от къде си наясно с нещо служебно къде и кога и с кой ходи по сервизи unsure.gif . Това не ти е личен автомобил да го знаеш като собствен. Ако си собственик разбирам да даваш лични впечатления.
А и това което си изредил като подръжка е нормално за много коли бензин на по 250к км. Изброеното са само консумативи да не би да мислиш че няма бензин на по 250к, особено Тойоти? Аз лично на 250к км. кола никога не съм карал, сменил съм няколко но съм ги продавал доста преди 250к км, не мога да кажа от личен опит какво става когато станат на 250к но много авто-професионалисти казват същото като тебе и за бензина относно за Тойота и още някой марки. Какво е общото с дизела или бензина? hmm.gif
JapCar написа:Филтъра за втърди частици е чистен 2 пъти,сищото важи и за катализатора,ако решиш да ги махаш ти излиза без пари,при бензина обаче има сонди,които трябва да излъжеш си нещата са по-тегави
Да земеш дизел щото по лесно ще махнеш катализатора?!? О боже, ще правиш тунинзи да си състезатл. През живота си не съм махал катализатор и съм стигал малко над 150к км. За повече от 150 км не знам какво става с катализатора ermm.gif но да махаш катализатор е върха на малумщината. Но дори да допуснем че ти се размине, то самия акт е идиотизъм. И това не е само мое мнение а на всички нормални хора. Да избираш кола с такава презумция си е болна логика. boxed.gif. Затова ли е тоя култ към дизела в БГ? щот няма сонди се маха лесно катализатора worthy.gif
JapCar написа:Освен това,за 247к км средния разход по борд е бил 5.2-на 150коня кола,толкова лищеше да е на безнин?Сметни сам колко $ си спестил
В момента в който купиш кола от магазина цената веднага пада с 30%. След някоя година на половина. А ти ще спестяваш от няколкото литра?!? Ами какво да кажа за климатика? Да спестя наколко литра на 100км но ще се потя в колата? Литъра е долар и малко(по стари спомени никога не гледам тия цени), няма да забогатееш от такива тарикатлъци. Хайде да си го признаем, всички гледаме по телевизията как някви ритарди правят колите си на 1-2 литра, но всички като седнем в колата си пускаме климатичето, майната му на няколкото литра punk.gif.
JapCar написа: А бенза си има и недостатъци,аз толкова проблеми със запалване на бенз кола колкото на дизел никога не съм имал-свещи,делка,кабели,бобини,дроселови клапи...пък като го газифицирашс е вкарваш в един друг филм,газаджийски такъв,дето те оставя без нерви
Пак същото мислене - да си купя бензин щото ще ми било по лесно слагането на газова уредба no.gif Верно газовата си е разправия и затова почти никой не слага.
А проблем с запалването имах даже миналата седмица - Тойота не са направили лампичката в купето да се гаси с стартера за да може да я забравиш и насутринта да намериш умрял акомулатр. И понеже съм с автоматична скоростна, извадих кабелите и помолих първия минаващ, повече време ни отне да разберем как се отваря капака на Mitsubishi Outlander 2012 laugh.gif

Изображение

Публикувай отговор