JapCar написа:ще ти дам пример със служебния ми Акорд,купен 2008ма,на 17км,в момента е на 247к-за тия 5 години(има още месец гаранция)сме сменили 2амортесьора,2 шарнира,4 тампона на носачите,едни втълкина съединителя,самия съединител без маховика...и това е май
За другото ако ти дойде щеси имаш гаранция,та за какво ти е бензин?150 коня турбиниран дизел срещу 155 бензин?Ми същото е
Защо даваш пример с служебна кола? Нали затова е служебна за да
не я ползваш само ти от къде си наясно с нещо служебно къде и кога и с кой ходи по сервизи

. Това не ти е личен автомобил да го знаеш като собствен. Ако си собственик разбирам да даваш лични впечатления.
А и това което си изредил като подръжка е нормално за много коли бензин на по 250к км. Изброеното са само консумативи да не би да мислиш че няма бензин на по 250к, особено Тойоти? Аз лично на 250к км. кола никога не съм карал, сменил съм няколко но съм ги продавал доста преди 250к км, не мога да кажа от личен опит какво става когато станат на 250к но много авто-професионалисти казват същото като тебе и за бензина относно за Тойота и още някой марки. Какво е общото с дизела или бензина?
JapCar написа:Филтъра за втърди частици е чистен 2 пъти,сищото важи и за катализатора,ако решиш да ги махаш ти излиза без пари,при бензина обаче има сонди,които трябва да излъжеш си нещата са по-тегави
Да земеш дизел щото по лесно ще махнеш катализатора?!? О боже, ще правиш тунинзи да си състезатл. През живота си не съм махал катализатор и съм стигал малко над 150к км. За повече от 150 км не знам какво става с катализатора

но да махаш катализатор е върха на малумщината. Но дори да допуснем че ти се размине, то самия акт е идиотизъм. И това не е само мое мнение а на всички нормални хора. Да избираш кола с такава презумция си е болна логика.

. Затова ли е тоя култ към дизела в БГ? щот няма сонди се маха лесно катализатора
JapCar написа:Освен това,за 247к км средния разход по борд е бил 5.2-на 150коня кола,толкова лищеше да е на безнин?Сметни сам колко $ си спестил
В момента в който купиш кола от магазина цената веднага пада с 30%. След някоя година на половина. А ти ще спестяваш от няколкото литра?!? Ами какво да кажа за климатика? Да спестя наколко литра на 100км но ще се потя в колата? Литъра е долар и малко(по стари спомени никога не гледам тия цени), няма да забогатееш от такива тарикатлъци. Хайде да си го признаем, всички гледаме по телевизията как някви ритарди правят колите си на 1-2 литра, но всички като седнем в колата си пускаме климатичето, майната му на няколкото литра

.
JapCar написа:
А бенза си има и недостатъци,аз толкова проблеми със запалване на бенз кола колкото на дизел никога не съм имал-свещи,делка,кабели,бобини,дроселови клапи...пък като го газифицирашс е вкарваш в един друг филм,газаджийски такъв,дето те оставя без нерви
Пак същото мислене - да си купя бензин щото ще ми било по лесно слагането на газова уредба

Верно газовата си е разправия и затова почти никой не слага.
А проблем с запалването имах даже миналата седмица - Тойота не са направили лампичката в купето да се гаси с стартера за да може да я забравиш и насутринта да намериш умрял акомулатр. И понеже съм с автоматична скоростна, извадих кабелите и помолих първия минаващ, повече време ни отне да разберем как се отваря капака на Mitsubishi Outlander 2012 laugh.gif