Може ли да се сменя само една дюза? D4D 2.2
Може ли да се сменя само една дюза? D4D 2.2
Ако се прецака дюза на мотор D4d 2.2 може ли да се сменя само една или е добре да се сменят и четирите?
Има ли аналози на оргиналните?
Струва ли си да се сложат аналози и откъде могат да се закупят?
Предварително благодаря на всички, които отговорят на въпросите.
Има ли аналози на оргиналните?
Струва ли си да се сложат аналози и откъде могат да се закупят?
Предварително благодаря на всички, които отговорят на въпросите.
http:/www.penchochukov.com
Yaris P1
Yaris P1
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Може ли да се сменя само една дюза? D4D 2.2
Можеш да си сменяваш по колкото искаш дюзи. За аналози лично аз не съм чувал.
Както е казал вече колегата дюзи могат да се сменят поединично.Гледай само да е същата като тази която си свалил.Имам предвид за същия моторр, същия тип и гледай номерата да съответстват.
Най-добре е да е от оригинален производител/Япония/
Най-добре е да е от оригинален производител/Япония/
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Пред мен преди 2 години стоеше същият проблем – смяна на една дюза или 4. Но още преди да успея да реша хвърлих двигател – буталото на тази дюза бе изядено по диагонал до сегментите с поражения по главата, клапаните, колянов вал и турбина. Така, че каквото и да решиш не отлагай. При мен случая се разви за около 20-30 км след диагностицирането и 500 км след като се появи проблем. Та по въпроса – съветваха ме да сменя 4те дюзи, тъй като компа следял разхода на гориво като обратна връзка и коригирал времето за отваряне на дюзите. С времето пропускливостта им намалявала и поради това компа ги отварял за по продължително време. Като се сменяла само една дюза – само тя има по добра пропускливост. Но компа мери разхода като средно за 4те дюзи. С една по пропусклива дюза - средната „пропускливост” се увеличава – времето за отваряне се намалява по сравнение с времето преди смяната, но пак е по голямо отколкото с нови. Така 3те цилиндъра със стари дюзи се недонатоварват с малко по сравнение с нужното за режима на работа. Но по опасното било за цилиндъра с нова дюза – поради по добрата пропускливост – този цилиндър се претоварва тъй като дюзата му за увеличеното време на впръскване подава повече гориво. Така се създавала доста опасна неравномерност в работата на двигателя. Не съм специалист – информацията съм я получил в нета и в разговори, така че не съм сигурен в горното. При моя случай - в сервиза на пежо ми бяха предложили рециклирани дюзи - бяха по евтини с около 20-30% спямо нови.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
Hursa изписал си куп невярни съждения в твоя пост.Наясно ли си как работи една дюза. 

-
Долу горе съм наясно. И бих добил по ясна представа, ако ме коригирате. До колкото знам отварят на импулси и не впръскват горивото на една порция, а на няколко, но това не променя принципа.
Точно така на импулси .Ако обаче си мислиш че дюзата от магазина директно отива на двигателя грешиш.Ти сам предлагаш да се сменят и 4те дюзи а помисли тогава каква е гаранцията че ще са еднакво пропускливи
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Hursa, с какъв автомобил си? Коя година? На колко км?
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
Идеално еднакво пропускливи, не – но близки, много по близки отколкото със стара дюза, поне така си мисля. И да, смятах че от магазина се слага на двигателя, на собствен опит не видях как става. Някаква настройка ли се прави или разконсервация – това можете да кажете и евентуално да споделите – тоест пропускливостта на дюзите не влияе или влиянието е незначително? Но интереса е чисто теоретически, интереса на колегата от темата е практичен. А за смяната на 4те дюзи, не го казвам аз, мен така ме съветваха и се интересувах защо - защото си е сума, но може да са ме подвели. Предполагам, че и колегата от темата се е натъкнал на подобна препоръка в сервиза, затова и пита. За моя случай - беше пежо, на 160 хкм, но може и да е превъртян, 8 годишно.
Разбрах, че може да се сменя само една дюза, но не разбрах проблем ли е това или не?
Чета противоречиви мнения

http:/www.penchochukov.com
Yaris P1
Yaris P1
Другите като работят добре нее никакъв проблем дасе смени само тази дето не работиchukov написа:Разбрах, че може да се сменя само една дюза, но не разбрах проблем ли е това или не?
-
Моята информация е от типа "един човек каза". Бих се доверил на хора с повече знания и най-вече повече практичен опит.
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
Не съм сменял дюзи, но съм чел...Новите дюзи имат отпечатан някакъв номер на корпуса, в който са кодирани основните им параметри, защото не могат да се произведат абсолютно еднакви. След поставяне на двг., тези номера се въвеждат за всяка, с програма в ЕКУ-то на двг и то коригира времената за всяка, така, че да изравни впръсканото количество...Това е съвсем грубо казано, може да не е 100% вярно, но е логично. Логично е и , че на употребявана дюза първоначално кодираните параметри може и да не са верни и ако се поставя такава, вероятно има стендове на които първо се пробва, установява се новия код, който после се въвежда... При работа на двг. се вижда еднаквостта на дюзите с тйотската дилърска програма Techstream и ако някоя е извън допустимите норми се сменя...и програмира по споменатия начин. Та не виждам причина де не се смени само една,ако другите са в норма.
Чел съм също, че на Bosh дюзите можело да се смени само разпръсквача, а Denso е възможно да се рециклират изцяло. И в двата случая се тестват и кодират наново.
Тука има много по-опитни колеги и ако нещо не е така, нека коригират/допълнят от практически опит.
Чел съм също, че на Bosh дюзите можело да се смени само разпръсквача, а Denso е възможно да се рециклират изцяло. И в двата случая се тестват и кодират наново.
Тука има много по-опитни колеги и ако нещо не е така, нека коригират/допълнят от практически опит.
Последно промяна от JapCar на 10 Апр 2013 12:09, променено общо 1 път.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Jap - има нещо вярно, само дето са го описали като ядрен реактор, а "оправията" е доста по-проста и еУементарна...
Колегата с дюзите - сменяй си дюзата и не си трови нервите да сменяш четири. Просто като е сменят гледай да сменят и кода на дюзата, че да се запознае ЕКУ-то и да няма грижи.... Не че и с други кодове няма да работи, ама така требе да е ... по книжките така пише biggrin.gif
Колегата с дюзите - сменяй си дюзата и не си трови нервите да сменяш четири. Просто като е сменят гледай да сменят и кода на дюзата, че да се запознае ЕКУ-то и да няма грижи.... Не че и с други кодове няма да работи, ама така требе да е ... по книжките така пише biggrin.gif
-
Може да се сменя само едната. Аналози няма. Поръчва се по шаси. Като се монтира се сетва новия трим в компа. Кое 2.2 си?
Човек се учи докато е жив.