Икономичен автомобил ли е Prius?

Публикувай отговор

Какво мислите по въпроса?

Да
110
51%
Не
25
12%
Зависи от шофьора
80
37%

Общо гласове: 215

Даниел Чобанов

Re: Икономичен автомобил ли е Приус?

Мнение от Даниел Чобанов » 23 Мар 2013 09:07

горкия човечец от Карлово! tooth.gif
Има гооолям опит и стаж с видове и марки автомобили!Както и различните горива които изгарят.
Досега винаги когато сменя марката и след това почвам да чета форуми.
Но за Приус бях скептичен и за това се поинтересувах-и излезна така че това за което ми трябва няма смисъл.
Благодаря Колеги.

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 23 Мар 2013 11:25

Vesko написа:Naskoro edin priatel si kupi prius 2. I na vaprosa kolko mu harchi: 6-7 l/100 v sofia beshe otgowora. wink.gif

Inache moia RX i na slizane ot shipka do gabrovo dade okolo 10l/100 biggrin.gif
Щом е наскоро може да не е свикнал още с колата или просто да има тежък десен крак, като твоя. tongue.gif
Честно да ти кажа не знам как е на Приус 2, но с Приус 3 в градски условия трябва да си голям специалист и да положиш огромно старание, за да докараш разход 7/100. Каквото и да правиш системата не ти го позволява. Карал съм градско само газ-спирачка в режим спорт, за да видя аджеба таз кола, колко може да харчи в града при душманско каране, но 7/100 абсурд да ги докарам, въпреки желанието. В теб обаче не се и съмнявам, че и 10/100 ще и докараш, дори, ако трябва на ръчна спирачка да караш. biggrin.gif
Ако не се майтапиш би ли споделил как от Шипка до Габрово ги докара 10/100? Голямо изпреварване ще да е било по завоите! Газ-спирачка-гааааз-спирачка... biggrin.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 23 Мар 2013 11:27

Даниел Чобанов написа:[...

Но за Приус бях скептичен и за това се поинтересувах-и излезна така че това за което ми трябва няма смисъл.
...
Скептичен по отношение на какво? Не можах да разбера и за какво точно ти трябва, че да няма смисъл? Колко % караш на магистрала, като ходиш в Турция? Колко % по принцип си на магистрала? Да приемем, че Приуса ще ти харчи колкото твоята на магистрала, макат, че със сигурност е поне 0,5/100 по-малко, ами като излезеш от магистралата какво става? Там вече на Приуса му пада драстично разхода и ще е на половината на твоя. Накрая, като удариш чертата, какво се получава? smile.gif

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 23 Мар 2013 13:09

acf_prius написа:Примерно, като чакам в задръстване и си отворя прозореца, не мога да дишам от разни таралясници дизели, които димят около мен, смърдят, звучат като трактор и т.н., докато аз не пуша на никого...
Най-са ми интересни такива заключения - сменил стар таралясник с нов Приус и първи еколог и радетел за чистотата на въздуха. Ето ти снимка на ауспуха на дизелов таралясник на една година и близо 30к км. Как мислиш, дали пуши и замърсява въздуха? Погледни и твоя ауспух за всеки случай, да не се окаже, че е по-саждив laugh.gif
Проблемът е не в това, че другите са дизели, а твоята Приус, а че те са по-стари ...
Прикачени файлове
Exhaust.jpg
Exhaust.jpg (221.17 KiB) Преглеждано 2423 пъти

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 23 Мар 2013 14:55

prius 3 написа: Честно да ти кажа не знам как е на Приус 2, но с Приус 3 в градски условия трябва да си голям специалист и да положиш огромно старание, за да докараш разход 7/100.
Може, може - на Приус 2 стига да има желание, може да направи 7, че и отгоре. Когато човек се старае и не знае как да кара, успява laugh.gif Ако не се лъжа, предишния собственик на моята кола ми обясняваше, че под 7 не може да свали с най-икономичното си каране в града. Не го знам как е карал, не беше чувал и за pulse and glide, не го чух да казва да знае за лекото натискане на педала, когато не си нито на бензин, нито на ток, но продължаваш да набираш. Към днешна дата аз съм на 5,6 градско и то защото карам на малки разстояния. Ако карам по-дълго, ще е още по-икономичен.
Scott написа:Най-са ми интересни такива заключения - сменил стар таралясник с нов Приус и първи еколог и радетел за чистотата на въздуха. Ето ти снимка на ауспуха на дизелов таралясник на една година и близо 30к км. Как мислиш, дали пуши и замърсява въздуха? Погледни и твоя ауспух за всеки случай, да не се окаже, че е по-саждив laugh.gif
Проблемът е не в това, че другите са дизели, а твоята Приус, а че те са по-стари ...
Тук стигаме отново до написаното от slow преди по-малко от ден, нямам намерение да ти отговарям на идиотските определения и да ти се обяснявам. offtopic.gif Браво за ауспуха, дано има все повече, които не димят като комин на ТЕЦ.
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 23 Мар 2013 18:27

prius 3 написа:Ако не се майтапиш би ли споделил как от Шипка до Габрово ги докара 10/100? Голямо изпреварване ще да е било по завоите! Газ-спирачка-гааааз-спирачка... biggrin.gif
Ne se maitapia, ama besh otdawna i ne ponia kakvo tochno pravih za da postigna toz razhod. Iavno sum karal barzichko po zavoite biggrin.gif

Prius ne sum karal mnogo (samo okolo 60-70m), ama CT200h go karah ot dobrich do sofia. Toi mai e s hibridnata sistema na prius 3. I mi dade 7+l/100.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Мар 2013 22:31

Vesko, spored men tryabva da se preorientirash v izbora si s nyakoy ot modelite na tozi site

http://gyrocopter.bg/
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 24 Мар 2013 07:43

zi_zi_top написа:Vesko, spored men tryabva da se preorientirash v izbora si s nyakoy ot modelite na tozi site

Първо, те са много по бавни от хибрида на Веско и второ, харчат много по-молко. biggrin.gif
Последно промяна от Kiki на 15 Апр 2013 15:37, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 24 Мар 2013 11:44

Kiki написа:
zi_zi_top написа:Vesko, spored men tryabva da se preorientirash v izbora si s nyakoy ot modelite na tozi site

Първо, те са много по бавни от хибрида на Веско и второ харчат много по-молко. biggrin.gif
Обаче и те като Веско прелитат над дупките.
Изображение

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 04 Апр 2013 18:02

По темата за купуването на ненужни "изгъзици"! tongue.gif
http://www.euinside.eu/bg/blog/pope-fra ... tes-globus
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
acf_prius

Мнение от acf_prius » 15 Апр 2013 10:41

Привет, колеги, за съжаления трябва да ви съобщя пред всички лоша новина за колегата Сфинкс tooth.gif . София - Пловдив с двама човека и включен климатик с постоянна скорост 130 км/ч - разход 4,7. На връщане при същата скорост, но с двама души повече - 5,6 rolleyes.gif Благодаря за вниманието и приятен ден на всички. :thumbsup:
Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 16 Апр 2013 09:36

Че кое и е лошото на новината ?

130 км/ч , ти си мислеше че караш с такава скорост или това ти е средната скорост по БК ?
Обкновенно има много голямо разминаване м/у това с колко си мисли че е карал човек и това което показва като средна скорост БК ....
За да ти е средната скорост 130 трябва да се стремиш да поддържаш поне 150-160 ...
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Апр 2013 09:46

Е, човека е казал 'постоянна', а не средна скорост.
Да, движил се е с постоянна скорост около 120км/ч, но все пак това е добър разход - лошо няма...
При мен с такава скорост маздата прави разход около 6.5-7л/100 пълна с багаж и хора. Така, че явно при далеч от терминалната скорост приуса си е икономичен... Такъв разход като приуса (около 5.5-5.9л/100км) съм правил при скорост около 80-90км/ч и то на празен автомобил :thumbsup:
Така, че явно технологията на приуса си е добра.
Но пък и ДВГ не стоят на едно място - конкретния нов модел на другите японци е с над 10% по-икономичен от стария заради странните двигатели, така, че сигурно разхода доста ще се приближи до този на приус особено извън града...
Технологиите си вървят напред, така, че лошо няма да има пряко сравнение - цена/качество/параметри...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 16 Апр 2013 12:14

Слоу, като си вземеш новата Мазда 6 2,2 дизел микрохибрид ще разбереш повече за икономията на гориво и най-съвременните двигатели. cool.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Апр 2013 17:39

Че няма да си взема такава - няма, но наистина има прогрес и в икономичността на обикновените ДВГ - това го усещам наяве...
Когато (ако) си взема хибрид, ще сравня как е и при моя стил на шофиране biggrin.gif
Но съдейки от средностатистическите резултати - при средностатистическо шофиране твърдо има полза от хибрида като чист разход (първоначалната инвестиция не я смятам)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор