Бихте ли оплюли едни гуми...

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 21 Окт 2006 20:53

Тези гуми не са за оплюване и са подходящи за интензивно градско шофиране с не скъп автомобил.
Като съотношение цена/качество за евтините гуми съм запомнил:
- Дебика за зимата;
- Малоя за останалите сезони;
- Два сезона с нови гуми Дебика/Малоя и след това гумите се продават/подаряват.

lukabrazy

Мнение от lukabrazy » 21 Окт 2006 22:39

Използвам тази дебика и имам следните впечатления:По пиклива гума на вода и на сухо не съм карал ,доста е шумна,но дойде ли сняг до тук с критиките :) с тази гума съм се качвал в сняг и лед на такива места където всички останали са с вериги ,страшен катерач ,трябва да си най големия левак за да ти забуксува дори при най големия наклон.

El Camino

Мнение от El Camino » 22 Окт 2006 01:23

lukabrazy написа:Използвам тази дебика и имам следните впечатления:По пиклива гума на вода и на сухо не съм карал ,доста е шумна,но дойде ли сняг до тук с критиките :) с тази гума съм се качвал в сняг и лед на такива места където всички останали са с вериги ,страшен катерач ,трябва да си най големия левак за да ти забуксува дори при най големия наклон.
Aко кажем, че шума няма значение... то какво друго и е пикливото на мокро и сухо?

lukabrazy

Мнение от lukabrazy » 22 Окт 2006 10:56

Примерно тръгвам с умерена газ по асфалт вече съм на 2 ра когато стъпвам на участак измит с водоноска и стъпилата там гума започва да превърта,при старт на мокър паваж трябва да го правя с много ама много полусъединител ,на сух асфалт леко изправят завоите,иначе както ви казах на сняг и лед нямат грешка.

the_rider

Мнение от the_rider » 23 Окт 2006 16:22

горе-долу за същите пари си взех Барум Норполарис и ми вършат идеална работа. По-тихи са от летните ми Пирели 6000. Буксуват по-трудно от тях на сухо и на вода /ина сняг разбира се smile.gif /. Тая зиме ще им е трета /с около 10 000 км. пробег/ и още са си еластични и свежи като нови.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 23 Окт 2006 17:16

the_rider написа:горе-долу за същите пари си взех Барум Норполарис и ми вършат идеална работа.......
Как е качеството на Барумките?
Последно съм купувал Барум преди около 8г и тогава бяха много зле - след 7-8 месеца експлоатация и навъртяни около 25-30х.км страничния им борд даваше деформация - гумата ставаше крива и започваше да бие.
Така и не можах да износя Барумка лятна до нормален остатък на протектора 3мм - хвърлих 2 комплекта при доста добър протектор заради тези деформации...
Автомобила тогава беше Шкода фаворит. Нямаше проблеми с окачването. След барумките сложих GoodYear Vector 3 и с тях нямах абсолютно никакъв проблем или деформации (имаха само по-бързо износване тъй-като бяха всесезонни).
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Re: Бихте ли оплюли едни гуми...

Мнение от V35GTR » 23 Окт 2006 17:57

El Camino написа:http://www.gumi.bg/public/tires/tires_m ... =ASC&page=&

Тези. Що не стават за нищо? rolleyes.gif
prilicha na truck/pick-up guma!
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

El Camino

Мнение от El Camino » 23 Окт 2006 20:19

Az ako namerq truck wednaga shte sloja, ama nema. Za AE86cata pitam, a tam neshtata sa extremni.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 23 Окт 2006 21:21

Ti ve4e si re6il da gi vzima6 li ili kakvo?
Za6to misli6, 4e ne sa hubavi?
Prez zimata kolata se kara realno na snejna pokrivka mnogo malko vreme, dokato go iz4istqt, osven ako nqma da q pozlva6 v planinska mestnost, koeto silno me sumnqva.
Za6to ne pregleda6 produktite i na drugi firmi? Chuval sum dobri otzivi za Nokian, Vredestain. Razpitaj mnogo dobre predi da kopuva6.
Spored men e vajno da e dobra na mokro, otkolkoto na snqg. I kakto znaem da e ot podhodq6ta guma, 4e da ne se vtvurdqva ot minusovi tempreraturi ot porqduka na -10, -20*C
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 23 Окт 2006 21:21

В представителството на GoodYear казаха, че Debica правела старите модели на GoodYear (единия от всесезонните модели, които видях наистина приличаше 1 към 1 на старите модели Vector на GoodYear).
Този, който показваш в средната си част също много прилича на Vector, а Vectora въпреки, че беше всесезонна (+M+S) имаше отлично поведение зимата, само дето имаше доста високо износване лятото.
Ама как ги правят гумените смески точно в Debica- не знам.....
Зимни карам от няколко сезона GoodYear Ultragrip 6 и въпреки, че съм чувал лоши отзиви от някои колеги за тях, тази гума никога не ме е подвеждала в сняг и лед. Поведението й при сух/мокър асфалт е много добро и предвидимо за зимна гума...
Тази зима пак ще съм с тях, въпреки, че ще ги въртя трети сезон. Износването им е много малко и все още има доста грайфер до 'зимната марка'. Вярно, че гумата ще се е повтвърдила, ама кво да се прави - нов комплект е почти 700лв....

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 23 Окт 2006 21:40

Внимавай при избора гумите да са подходящи за тази част от света (климата), в която ще ги експлоатираш:
Тук във Варна си бях поръчал NOKIAN WR, за които бях прочел много суперлативи точно за нашия климат (не много сняг и лед, но отлични при мокро и сухо). Юнаците в представителството не можаха да ми ги доставят (бяха току що излязъл модел) и се опитаха да ме подведат с друг модел, който на всички северни ревюта беше на едно от първите места, но с малка особеност - тестовете бяха правени при температури под -20С само на лед и сняг....
На сух асфалт при 0C 'северната' гума имаше с 12м по-дълъг спирачен път 100-0км/ч в сравнение с WR модела......
Но то си го пишеше: WR е за среден-южно европейски климат, а Hakkapellita си беше за северен...
След тази случка минах на GoodYear, но ако ми се падне да пробвам Nokian WR бих ги взел без проблем, щото цената беше добра, а и параметрите и бяха много добри...

the_rider

Мнение от the_rider » 24 Окт 2006 13:02

slowtraveler написа:
the_rider написа:горе-долу за същите пари си взех Барум Норполарис и ми вършат идеална работа.......
Как е качеството на Барумките?
Последно съм купувал Барум преди около 8г и тогава бяха много зле - след 7-8 месеца експлоатация и навъртяни около 25-30х.км страничния им борд даваше деформация - гумата ставаше крива и започваше да бие.
Така и не можах да износя Барумка лятна до нормален остатък на протектора 3мм - хвърлих 2 комплекта при доста добър протектор заради тези деформации...
Автомобила тогава беше Шкода фаворит. Нямаше проблеми с окачването. След барумките сложих GoodYear Vector 3 и с тях нямах абсолютно никакъв проблем или деформации (имаха само по-бързо износване тъй-като бяха всесезонни).
До момента нямам никакви грижи с тях. Верно, че съм ги карол само 15-ина хил. км., но вече две зими вериги не съм слагал, само ги нося в багажника за калабалък. На асфолт също са доста добре. държат прилично и в дъжд и на сухо. Не съм карал дебица но за мен барума е класа над тях при почти равни пари.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 24 Окт 2006 15:15

the_rider написа:
slowtraveler написа:Как е качеството на Барумките?
До момента нямам никакви грижи с тях...
Barum са под шапката на Continental и мисля не са лоша алтенатива за парите си. Аз карам Bravuris вече година и съм много доволен, завъртях ги миналия месец с Michelin Pilot Primacy, които карах отзад и не виждам никаква разлика. Дори сега има сякаш много слабо изразен ефект на 'недозавиване' (ala ElCamino), вероятно поради по-меките стени на Мишлена.

carina_eps

Фулада са номер1

Мнение от carina_eps » 05 Ное 2006 08:52

Аз съм с Фулда зимни и летни карам по 30 хил на година и немам никви забележки....

Публикувай отговор