Избор между Японска и Немска кола. Моля за съвет

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
viachy

Re: Избор между Японска и Немска кола. Моля за съвет

Мнение от viachy » 29 Яну 2013 14:04

Честно казано от последните няколко писаници нищо не разбрах. Днес ходих да гледам още 1 Корола, но не е моята, и търсенето продължава.

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 29 Яну 2013 15:32

Как да разбереш, като си дрънкат щуротийки... biggrin.gif
Ела да ти дам авенсиса и да се отвозиш... biggrin.gif :whistle:

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 29 Яну 2013 16:52

viachy написа:Честно казано от последните няколко писаници нищо не разбрах. Днес ходих да гледам още 1 Корола, но не е моята, и търсенето продължава.
Колата сама ще те открие колега ... не бързай и не се притеснявай. Единствено пак бих обърнал внимание да си заделите и парички за обслужване...
И вижте все пак какво се продава в ТМ Ауто, защото не всички коли се пускат като обява в сайта им ... Освен това вътре ще ви дадат подробна информация.
Успех !

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 29 Яну 2013 17:00

При горепосочения бюджет и изисквания бих препоръчал тази Корола.
http://www.usedcars.bg/catalog/toyota/c ... _hb_sol-30

За разлика от хечбека багажникът е съвсем приличен. Този модел е съвършено скучен - сипваш бензин, караш, сипваш бензин, караш... и периодично сменяваш масло и филтри. smile.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 29 Яну 2013 17:03

viachy написа:Честно казано от последните няколко писаници нищо не разбрах. Днес ходих да гледам още 1 Корола, но не е моята, и търсенето продължава.
Хайде да ти го напиша с прости думи. Колите които си показал не са за теб.
Казваш че 1-2 литра на 100 повече разход за автоматик ти е проблем при условие че май дори болна идея си нямаш колко харчи Субару/VW/Мерцедеса. А те харчат ама много повече от текущия ти Ярис.
Цените и на самите коли за поддръжка нямат никаква връзка с това което си имал до момента. Затова се насочи пряко към някоя Корола за 6 хил. та да имаш пари поне за първоначалното обслужване. И почети малко за това което търсиш не очаквай все пак всички наготово да ти наливат акъл.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 29 Яну 2013 17:20

Човека е написал, че НЕ ГО ПРИТЕСНЯВА дето ще харчи 1-2 л. повече...

lubooo

Мнение от lubooo » 29 Яну 2013 17:27

viachy написа:
отдавна искам да карам автоматик, не ме притеснява това, че ще харчи 1-2 повече в града

не виждам защо постоянно му натякваш че 1 2 литра го бъркали в разхода градско при положение , че човека ти е написал , иначе
бюджета му е точно за една читава корола хечбек му 2002 и 2004 , бензинка или 1.4 или 1.6 те вървят горе доло в тия пари ,ако попадне на екземпляр който е горе доло запазен първоначалното му обслужване ще е има няма 100-150 лв (масла , филтри , свещи ) :thumbsup:

от колите които прегледах на момента мога да ти дам няколко според мен добри варианта на първо четене :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1xcrkh

http://www.cars.bg/u875453
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

viachy

Мнение от viachy » 29 Яну 2013 17:48

Вижте, ще се опитам да го обясня по-просто,
Яриса съм го спазарил за 4к, имам под дюшека още около 3к, които трябва да стигнат за по-голяма и поне толкова хубава и здрава кола! - А Яриса ми е мнооого як http://www.cars.bg/u936017! punk.gif - сменям го, защото го имам от 3г и искам малко по-голяма (или много п-голяма) кола .

Никъде не съм казал, че разлика в разхода от 1-2 литра ме притеснява, стига да не трябва да се абонирам за ЕКОто.
Не съм против газовите уредби, никъде няма доказателство че точно те скапват двигатели - и моля да не почне сега 1 спор за и против АГУ tooth.gif
В първия пост написах, че ме е страх от дизелови коли защото съм патил, но ако искам да е шлеп с нормален разход, то най-вероятно ще е дизел.

Избора е между немски и японски автомобил, защото не харесвам руски, френски и италиански автомобили (последните ги харесвам ама трябва да имам гараж да си ги ремонтирам всяка вечер след работа...)

Това е.... единствено се дразня (на обявите), защото излиза така че с бюджет от 7к не мога дори да харесам из обявите кола, поне на нивото на Яриса ми , който струва 4 ... няма логика..

П.п. Мерцедес (или там както му се подигравате) влиза в избора, понеже първата ми кола беше W123 - 300D, 1981г, и съм малко пристрастен, а Е-класата от първия ми пост изглжеда най-надежден и най-запазен за сега - последните 2 седмици съм видял около 20 автомобила (ако мога така да ги нарека, някой от тях не знам как изобщо са в движение).

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 29 Яну 2013 18:02

lubooo написа:
viachy написа:
отдавна искам да карам автоматик, не ме притеснява това, че ще харчи 1-2 повече в града

не виждам защо постоянно му натякваш че 1 2 литра го бъркали в разхода градско при положение ,
Стига звънял видях че съм се объркал при прочита.

А по темата за повечето автомобили от това поколение (т.е. 2002+ год.) има приказки че не се понасят с газта, основно заради по икономисания материал около клапаните. Реално обаче ако на един стар мотор могат да се минат 250-300 хил.км. (това минимум) на газ, на някой от тези "новите" евентуално могат да почнат да се появяват проблеми след около 75-100 хил. при правилна поддръжка. Аз имам кола с подобен нарочен мотор (Хонда Сивик с D14A3 мотор) и засега съм минал около 18 хил.км на газ след още 7 хил. ще мога да кажа дали има проблем с клапаните. Не ползвам никакви менте смазки тип Lube и т.н. тъпотии.

Добре имаш 7 хил. по-добре не отивай на кола на тази цена ориентирай се нещо на около 6 хил. за да си сигурен че после няма да има изненади. Тойотите са много добри коли и поради тази причина на нашия пазар считам че са надценени. Има коли със сходни параметри на по-добри пари. Аз също не харесвам дизели (макар и да имах чисто нов и да го карах 75 хил.км адски ги намразих без реално мотора да ми е правил проблем) имаш богат избор на бензини при Тойота, Хонда нещо ги поразлюбих защото не са ми по джоба по-новите, Мазда също не са лоши но има забележи с ръжди при 6-цата се оказва, Форд Фикус както казах си струва.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 29 Яну 2013 18:27

С тази Корола, която ти посочих по-горе се изпълняват всичките ти желания и то без допълнителни разходи. :thumbsup:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

lubooo

Мнение от lubooo » 29 Яну 2013 18:28

карам го модела с проблемите клапани на газ без вълшебните лубриканти вече 5-6 хил км , знам че са малко да се правят заключения но ако се появи проблем ще съм първия които ще напише за него тук в форума biggrin.gif

ще постна едно мнение от чужд форум във връзка с така споменатия "проблем"

Before installing the LPG kit I've checked the valve clearance on every valve so that I could make the comparisons with the future checks that I would do after running on LPG.
I don't use flashlube because I just dont think I need it. My LPG Kit was installed properly and checked twice. The consumption is increased by 12-15% compared to the one that I had when running on unleaded.

After running my engine for 21,000 kilometers on LPG I decided to check the valves (clearance) and I just confirmed what I was expecting to see. The clearance was exactly the same as before the 21,000km.
I plan to do again that check in about 20.000km. I will be happy to keep you informed....

3ZZ-FE

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Мнение от nov » 30 Яну 2013 07:34

Колега, аз ако съм на теб бих се вслушал в колегите, специално тази Тойота която ти препоръча някой от ТМ-а за 4200 на мен ми е адски грозна и отвратителна, но това е лично мнение.Е класите които гледаш нямат абсолютно нищо общо с мерцедеса който си имал - едното е легенда, другото (новото) е подигравка с марката, нема такъв счупен кош.В класа до 7 хилки аз бих взел нищо повече от Корола седан или Авенсис седан от първите 1,6 бензин 110 кончета.Много е важно в един автомобил да не наливаш пари, вярно е че и при Тойота няма вече тезе гаранции, но поне са все още малко над другите марки като надеждност.Само с Пешо от Марс не съм съгласен в един предишен пост където казва че Пасатите са милионници, първо за 7 бона наистина ще вземе милионник съдран от каране, и второ милионник може да стане след като смени поне още един двигател и няколко скоростни кутии, иначе са много хубави коли, много по изпипани вътрешно от Тойота във всяко едно отношение, но да не са ми у дворО както се казва laugh.gif
NO PAIN, NO GAIN!
Дизел САМО дънки!!!

kalkam
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от kalkam » 30 Яну 2013 08:07

Много от нас сме били в твоето положение. Ще ти дам един акъл, пък ти ако искаш го приеми. Най-добрият вариант е да вземеш кола от някой, когото познаваш или човек от форума, но гледана и с история. Ще си спестиш на първо време поне 1000 лв. От гореспоменатите варианти, аз не бих взел Мерцедеса и Фолксвагена. Освен Тойота погледни и второто поколение на Фокуса – евтин и здрав.
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 30 Яну 2013 09:03

nov написа:.Само с Пешо от Марс не съм съгласен в един предишен пост където казва че Пасатите са милионници, първо за 7 бона наистина ще вземе милионник съдран от каране, и второ милионник може да стане след като смени поне още един двигател и няколко скоростни кутии, иначе са много хубави коли, много по изпипани вътрешно от Тойота във всяко едно отношение, но да не са ми у дворО както се казва laugh.gif
Колегата трудно ще се върне стъпка назад от Ярис на 1-во поколение Авенсис макар и това да е практичен и разумен избор. Човек иска нещо по-новичко все пак и парите ще му стигнат за някоя не-лоша Корола. Но да припомня че ще му трябват и около 800 лева за ГИ може да ги даде някой месец по-късно но трябва да се отчетат сега. А по темата за Пасатите добре не са милионици но поне но на под 350-400 хил. почти няма шанс да срещнеш без значение какво пише по километражите, Това е кола взета да се кара и под 40-50 хил. на година забрави.

Публикувай отговор