РАВ4 проблем с антифриза
Re: РАВ4 проблем с антифриза
здравейте.преди малко бях в тойота габрово,и от там ми обясниха че може и да е термостата,ако отваря по късно да надува повече и от там като отвори големия кръг да има по голямо налягане.някакви идеи
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 340 пъти
- Получена благодарност: 92 пъти
Смени си капачката за начало. Предполагам, че ще струва по-малко от нов термостат + труд.
Много мразя да си правят експерименти с колата ми! Предполагам, че и при теб е така?
Успех!
Много мразя да си правят експерименти с колата ми! Предполагам, че и при теб е така?
Успех!
Капачката струва 65лв.По евтиния вариянт е да разбереш какво и е.Принципа проба грешка излиза много скъпо.Специялистите от тойота нищо ли друго не правиха за да разберат от къде ти изхвърля антифриза и защо го губиш..Аз също ходя в офицялните сервизи на тойота но досега никога не са излизали с полудиагноза,много интересно.gena_bs написа:Смени си капачката за начало. Предполагам, че ще струва по-малко от нов термостат + труд.
Успех!
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
alalexll написа:raka77 написа:...
или отиди в някой сервиз да направят газанализатора струва 10лв.И тогава ще говорим пак...

-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 340 пъти
- Получена благодарност: 92 пъти
65лв. за капачка??? Тя с микропроцесор да беше, щеше да струва по-малко!
Какви са тези цени, какво е това чудо?
При това положение - само проверка с газоанализатор, както са препоръчали колегите преди мен.
При това положение - само проверка с газоанализатор, както са препоръчали колегите преди мен.
толкова. ми излезе на мен. по принцип такива са цените на тмауто софия.gena_bs написа:65лв. за капачка??? Тя с микропроцесор да беше, щеше да струва по-малко!
Здравейте колеги.първо до капачката на разширителния съд има една тръбичка,от там изхвърля антифриза.или прави по голямо налягане отнякъде(все още незнайно от къде) или капачката е дефектна.нея съм я поръчал.в тойота габрово струва 45 лева.както и да е.прави ми впечатление,че докато карам градско няма проблеми,димек къси разстояния.днес пътувах до стара загора(80км) и беше изкарало около 150-200грама(понеже сложих маркуч,който отива в едно шише от минерална вода,за да не губя поне антифриза).завчера ходих до велико търново,пак същото.изводът е че не надува постоянно,ако надува разбира се.всичко останало е 6,парно има,маркучите са меки.колата не загрява,маслото е чисто.незнам.
Капачката ще дойде на втори 2013. Тогава ще видим дали ще има резултат.дотогава ако имате някакви други идеи пишете.щастлива нова година всички.

Я кажи за кой двигател става на въпрос,че нещо се омотах.Капачката къде е, на радиатора или на компесационния резервоар?.raka77 написа:Здравейте колеги.първо до капачката на разширителния съд има една тръбичка,от там изхвърля антифриза.или прави по голямо налягане отнякъде(все още незнайно от къде) или капачката е дефектна.нея съм я поръчал.в тойота габрово струва 45 лева.както и да е.прави ми впечатление,че докато карам градско няма проблеми,димек къси разстояния.днес пътувах до стара загора(80км) и беше изкарало около 150-200грама(понеже сложих маркуч,който отива в едно шише от минерална вода,за да не губя поне антифриза).завчера ходих до велико търново,пак същото.изводът е че не надува постоянно,ако надува разбира се.всичко останало е 6,парно има,маркучите са меки.колата не загрява,маслото е чисто.незнам.Капачката ще дойде на втори 2013. Тогава ще видим дали ще има резултат.дотогава ако имате някакви други идеи пишете.щастлива нова година всички.
За много години на всички.преди малко направих два газоанализа на две различни места.резултатите бяха че има изгорели газове в антифриза,така че утре започваме да сваляме главата.ако някой има мануали как става ще съм му благодарен.междо другото ако някой знае че изгорелите газове може да са отдругаде да пише сега.повече след ремонта. 

Направо съм най добрия,мразя да съм прав.Та колега много внимателно разглабяйте ,ако трябва и снимков материал си правете от полза е.Има и нещо много важно за мен и гледах да го спазват при моя ремонт.Болтовете на главата да се отвиват по схема същото важи и после при затягането то пък е абсолютно задължително,а не от който им е удобен.Защото дори да не ти е крива главата може да изкриви някаде.Чел съм го и тук някаде и в запаните форуми,не съм го измислил аз.Та успех с начинанието и пиши как си се справил.raka77 написа:За много години на всички.преди малко направих два газоанализа на две различни места.резултатите бяха че има изгорели газове в антифриза,така че утре започваме да сваляме главата.ако някой има мануали как става ще съм му благодарен.междо другото ако някой знае че изгорелите газове може да са отдругаде да пише сега.повече след ремонта.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
По-задължително е болтовете после да са нови, а най-задължително след това е качествен динамометричен ключ.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
здрасти колеги.днеска свалихме главата.оказа се че е надувало от втори цилиндър.сега предстои шлайв на глава и блок,понеже има ръб между блока и ризата,след това се сещате,комплект гарнитури плюс тази на главата,около 25-28 работни часа,с някои отстъпки около 1000 лева.на победителите честито.колата ще е готова другия петък.между другото се продава капачка за разширителния съд за 35 лева.на една проба е.оригинална.това е засега. 

Не само капачката пpoдавайraka77 написа:здрасти колеги.днеска свалихме главата.оказа се че е надувало от втори цилиндър.сега предстои шлайв на глава и блок,понеже има ръб между блока и ризата,след това се сещате,комплект гарнитури плюс тази на главата,около 25-28 работни часа,с някои отстъпки около 1000 лева.на победителите честито.колата ще е готова другия петък.между другото се продава капачка за разширителния съд за 35 лева.на една проба е.оригинална.това е засега.

Ето ви типичен пример за "БЕНЗИН против ДИЗЕЛ".
alalexll е прав, ама много прав.
raka77 продавай автомобила.
Те това са "плюсовете" на печките.Икономията от гориво се компенсира от десетократно по скъпи ремонти.Лошото е, че почне ли си веднъж спиране няма, и вече нямаш автомобил на който можеш да разчиташ.
Ама нали всички сме разбирачи.
Печка се купува само нова, кара се до 100к и гледай вече да се отървеш от нея. че после не се знае какво те чака.
alalexll е прав, ама много прав.
raka77 продавай автомобила.
Те това са "плюсовете" на печките.Икономията от гориво се компенсира от десетократно по скъпи ремонти.Лошото е, че почне ли си веднъж спиране няма, и вече нямаш автомобил на който можеш да разчиташ.
Ама нали всички сме разбирачи.
Печка се купува само нова, кара се до 100к и гледай вече да се отървеш от нея. че после не се знае какво те чака.