РАВ4 проблем с антифриза

raka77

РАВ4 проблем с антифриза

Мнение от raka77 » 21 Дек 2012 14:51

Здравейте колеги.колата губи антифриза от капачката на разширителния съд.от тойота ми казаха че или нещо надува системата или капачката е за смяна и че от казанчето миришело на изгорели газове така че намирисвало на гарнитура.по принцип доливам през определен период по 200-300 грама,но за втори път на дълък път става въпрос за 1000 км ми изхвърля антифриза, .в маслото няма индикации за разреждане.колата я карам от 3 години.ако някой знае нека пише :help:

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Re: РАВ4 проблем с антифриза

Мнение от jim_beam » 21 Дек 2012 21:05

да колега,на гарнитура намирисва и не си първия с тоя проблем.няма да е лошо да си провериш първо водната помпа да няма теч.гарнитурата на 2.2 д4д е изменена след 2008-2009 ако не се лъжа,явно на първата серия не са я уцелили.но в тойота трябва да знаят!
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

raka77

Мнение от raka77 » 21 Дек 2012 21:52

водната помпа е 6.ако е гарнитура не трябва ли да надува постоянно и да хвърля антифриза,а не тук-таме на дълък път.има ли друг начин да се провери ида съм сигурен.колата е на 95000 нормално лие да хвърля гарнитура на тея км. drunk.gif

memorex

Мнение от memorex » 21 Дек 2012 21:59

raka77 Я се уточни последно от къде тече.Огледай около водната помпа има ли следи.Ако ти е червен антифриза се виждат.А също сигурен ли си че не доливаш прекалено много. blush.gif .И що си мисля че газовете трудно избутват течността нагоре. boxed.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 21 Дек 2012 22:07

raka77 написа:...има ли друг начин да се провери ида съм сигурен.колата е на 95000 нормално лие да хвърля гарнитура на тея км. drunk.gif
има тест за наличие на изгорели газове в антифриза,всеки приличен сервиз може да го направи!
дали е нормално на тия км,колега на моя я смениха на няма 50к,просто моето мнение е отново конструктивна грешка!нали ти казах,не си единствения. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

memorex

Мнение от memorex » 21 Дек 2012 22:44

Аз мойта помпа е хванаx навреме за късмет.Не се стигна до гарнитура или глава.

alalexll

Мнение от alalexll » 21 Дек 2012 23:21

raka77 написа:Здравейте колеги.колата губи антифриза от капачката на разширителния съд.от тойота ми казаха че или нещо надува системата или капачката е за смяна и че от казанчето миришело на изгорели газове така че намирисвало на гарнитура.по принцип доливам през определен период по 200-300 грама,но за втори път на дълък път става въпрос за 1000 км ми изхвърля антифриза, .в маслото няма индикации за разреждане.колата я карам от 3 години.ако някой знае нека пише :help:
Ето един от начините как да си провериш дали ти е издухала гарнитурата,между другото на моето равче 98г производство в Тмауто изток по същия начин ми провериха двигатела за издухала гарнитура,такъв им е метода.http://www.youtube.com/watch?v=NReU4wqdK5w .За съжаление щом ти изхвърля антифриза няма друга причина освен газове в охладителната система.Коклкото и да се разширява антифриза при загряване на двигатела не е чак толкоз увеличаването на обема си че да изтича от компесационнея резервоар,все пак резервоарчето е точно за това да поема разширението.Не е болка за умиране свалянето на главата и ревизирането и ,шлайф и напасване на клапани и другите там маниполации,стига да попаднеш на верните хора.

raka77

Мнение от raka77 » 22 Дек 2012 07:29

поне от тойота ми казаха че водната помпа е здрава.щом мирише на гарнитура,има ли значение от къде и каква да взема.задължително ли трябва реглаж на клапани,и скакво усилие трябва да се натегне главата.питам щото най-вероятно аз ще се заема с проблема.вече не им вярвам на сервизите а и парата е голям стимул.благодаря за отговорите. worthy.gif

alalexll

Мнение от alalexll » 22 Дек 2012 13:37

raka77 написа:поне от тойота ми казаха че водната помпа е здрава.щом мирише на гарнитура,има ли значение от къде и каква да взема.задължително ли трябва реглаж на клапани,и скакво усилие трябва да се натегне главата.питам щото най-вероятно аз ще се заема с проблема.вече не им вярвам на сервизите а и парата е голям стимул.благодаря за отговорите. worthy.gif
Ако нямаш инструмент не се захващай,ще спестиш 150лв толкова е труда на монтьора дето ще свали главата и после ще я върне обратно на двигатела.На мен от тойота ми препоръчаха Джуди намира се някаде на хладилника ,но моята я носиха на друго място и не съм доволен от клапаните не са ги регулирали малко хлабави са ги оставили.Иначе ако си ентусиаст има много инфо как да си направиш сам ремонта колко да стягаш от къде да започнеш ,но преди да почнеш даста ще трябва да прочетеш,и да си купиш динамометричен клуч той ти е най важен.Ако колата е на действителните км. ако има възможност само шлайф да направят без да пипат клапаните е най добре,но незнам дали може при теб и дали ще се съгласят така да я шлайфат,много са малко км зада се прави регулаж на клапани.Аз изкарах 400 000 км без да бъде отварян двигатела и ако не беше гарнитурата нямаше да я пипам нито клапани нито каквото и да е,само ремаци и масло навреме и всичко е наред.Успех с начинанието.Водните помпи са издръжливи на тойотите поне моята все още е оригиналната на тези пределни км.Говорим за различни двигатели но всичките са тойота все пак.

raka77

Мнение от raka77 » 22 Дек 2012 15:53

Парното е много добре.ако е заминала гарнитурата не трябва ли да загрява и да нямам парно.днеската след като я огасих нивото на антифриза беше под минимума,след това развих капачката нивото се покачи.клапани засега не мисля да бутам,не и аз.

alalexll

Мнение от alalexll » 22 Дек 2012 17:00

raka77 написа:Парното е много добре.ако е заминала гарнитурата не трябва ли да загрява и да нямам парно.днеската след като я огасих нивото на антифриза беше под минимума,след това развих капачката нивото се покачи.клапани засега не мисля да бутам,не и аз.
Направи теста с фунията,или отиди в някой сервиз да направят газанализатора струва 10лв.И тогава ще говорим пак.Имаш парно защото най вероятно издухала толкова малко че с просто око няма да се види.Моята беше така.Но така от растояние само съвети ти си на ход да си направиш проверката.

memorex

Мнение от memorex » 22 Дек 2012 21:12

[quote="raka77"]Парното е много добре.ако е заминала гарнитурата не трябва ли да загрява и да нямам парно.днеската след като я огасих нивото на антифриза беше под минимума,след това развих капачката нивото се покачи.клапани засега не мисля да бутам,не и аз.[/quote]

Колега капачката е двойно действащ клапан.Нищо чудно тя да ти прави мизерии.Но направи един тест за газове както ти казват.
alalexll
Коклкото и да се разширява антифриза при загряване на двигатела не е чак толкоз увеличаването на обема си че да изтича от компесационнея резервоар,все пак резервоарчето е точно за това да поема разширението.

Ти наясно ли си че системата е под налягане(за което се грижи капачката на разширителния съд) и въздуха е по лек от течността

alalexll

Мнение от alalexll » 24 Дек 2012 11:30

raka77 написа:Здравейте колеги.колата губи антифриза от капачката на разширителния съд.от тойота ми казаха че или нещо надува системата или капачката е за смяна и че от казанчето миришело на изгорели газове така че намирисвало на гарнитура.по принцип доливам през определен период по 200-300 грама,но за втори път на дълък път става въпрос за 1000 км ми изхвърля антифриза, .в маслото няма индикации за разреждане.колата я карам от 3 години.ако някой знае нека пише :help:
Колега какво излезе като проблем.

raka77

Мнение от raka77 » 24 Дек 2012 16:03

засега нищо не съм направил защото са запразнили,ще видим след коледа.иначе ходих на няколко майстора и ми казаха че не е гарнитура,защото нито маркучите са корави,маслото е чисто.засега съм сложил маркуч от капачката към едно шише и ще наблюдавам дали ще изкара пак,и ще поръчам нова капачка след коледа.казаха ми още да не пълня много казанчето а да го оставям под минимума да има пространство да се разширява антифриза.затова клоня повече към дефектна капачка,но ще видим.весела коледа

alalexll

Мнение от alalexll » 24 Дек 2012 16:31

raka77 написа:засега нищо не съм направил защото са запразнили,ще видим след коледа.иначе ходих на няколко майстора и ми казаха че не е гарнитура,защото нито маркучите са корави,маслото е чисто.засега съм сложил маркуч от капачката към едно шише и ще наблюдавам дали ще изкара пак,и ще поръчам нова капачка след коледа.казаха ми още да не пълня много казанчето а да го оставям под минимума да има пространство да се разширява антифриза.затова клоня повече към дефектна капачка,но ще видим.весела коледа
Дано да е капачката.Весели празници.

Публикувай отговор