Странен проблем с клаксон
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Странен проблем с клаксон
Аз мисля че проблема е в хлабава връзка. Клаксоните черпят доста ток и ако има голям спад по веригата, дори и релето да 'причуква' няма да свирнат. Също може да имаш вода в охлювите и като караш по-бързо тя се отича към мембраната и не свирят.
Оригиналните са и работят директно свързани към акумулатора.mirott написа:biggrin.gif , ебати тутурутките с характер! И се появяват точно там, където е забранено ползването им...
Оригиналните клаксони ли са или си сложил тромби? Като ги пробва с директен кабел работят ли? В "неработещото" им състояние ли ги пробва с кабела?
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Според ЗДП, МПС без работещ клаксон, се спира от движение, защото той е средство за предотвратяване на ПТП. 

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- kaloian311
Така де,товара е голям и като е нагоряла контактната група на релето и то спира да прави контакт.Scott написа:Аз мисля че проблема е в хлабава връзка. Клаксоните черпят доста ток и ако има голям спад по веригата, дори и релето да 'причуква' няма да свирнат. Също може да имаш вода в охлювите и като караш по-бързо тя се отича към мембраната и не свирят.

Аз расмествах релетата, когато не работи клаксона и с никое друго такова реле не тръгва клаксона.kaloian311 написа:Така де,товара е голям и като е нагоряла контактната група на релето и то спира да прави контакт.Scott написа:Аз мисля че проблема е в хлабава връзка. Клаксоните черпят доста ток и ако има голям спад по веригата, дори и релето да 'причуква' няма да свирнат. Също може да имаш вода в охлювите и като караш по-бързо тя се отича към мембраната и не свирят.
- kaloian311
Почни от там де,тук вече нямам идея,може би скот ще излезе прав за водата.Между радиатора и гредата има букса за клаксона, пробвай да я за чистиш,но това е само догадка.Успех.
Стигнах до извода, че клаксона и по-точно тромбите не искат да свирят от самия студ. Според вас ако ги завъртя да сочат към радиатора ще е добре или по-хубаво да си купя 2 нови.
Няма да е много добра идея дая даги обръщаш звука на тромбите няма да е много звученlabarone написа:Стигнах до извода, че клаксона и по-точно тромбите не искат да свирят от самия студ. Според вас ако ги завъртя да сочат към радиатора ще е добре или по-хубаво да си купя 2 нови.
По-добре да купя нови, така ли ?Petar написа:Няма да е много добра идея дая даги обръщаш звука на тромбите няма да е много звученlabarone написа:Стигнах до извода, че клаксона и по-точно тромбите не искат да свирят от самия студ. Според вас ако ги завъртя да сочат към радиатора ще е добре или по-хубаво да си купя 2 нови.
Ще ги сваля и ще го направя това, но не стане ли отивам и си купувам две нови от Лада...KiLLeR написа:бе я ги изсуши хубаво у вас
Проблема е решен. Купих си 2 нови тромби и вече нямам проблем. Работата беше такава, че старите когато им дам директно ток работят и от там се проточи работата.
Мерси! По-добре това, отколкото релета, бушони и т.н.KiLLeR написа:Честито. Тва да е косура

Здравей, колега!labarone написа:Проблема е решен. Купих си 2 нови тромби и вече нямам проблем. Работата беше такава, че старите когато им дам директно ток работят и от там се проточи работата.
Трудно ли се сменят тромбите?
Аз нямам проблем, но искам да ги сменя, че не ме кефи как тръбят

Колата е Corolla Verso 2003, бензин.