Странен проблем с клаксон

Аватар
labarone

Странен проблем с клаксон

Мнение от labarone » 24 Ное 2012 19:30

Колата е Авенсис т22 2.0 Д4Д. От няколко седмици клаксона ту изчезва ту се появява, а интересното е, че когато карам градско клаксона си го има, карам или на дълго, извънградско той изчезва и по някое време се появи безславно. Проверил съм реле, бушони,самите тромби, масата към тях, както и + към тях- всичко си е наред.

Аватар
kaloian311

Re: Странен проблем с клаксон

Мнение от kaloian311 » 24 Ное 2012 19:32

А когато го няма мерил ли си?
Изображение

Аватар
labarone

Мнение от labarone » 24 Ное 2012 19:43

kaloian311 написа:А когато го няма мерил ли си?
Все се случва така, че когато спра той се появява, както одеве: прибирам се от Пловдив към Карлово- никакъв клаксон... в самото влизане в Карлово клаксона се появи и не изчезна повече...

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 24 Ное 2012 19:55

Всъщност, защо ти е клаксон? Аз моя не съм го ползвал никога.
От време на време децата си играят с него пред гаража и само ме ядосват. laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
labarone

Мнение от labarone » 24 Ное 2012 20:05

zi_zi_top написа:Всъщност, защо ти е клаксон? Аз моя не съм го ползвал никога.
От време на време децата си играят с него пред гаража и само ме ядосват. laugh.gif
Колега, понякога с клаксона може да избегнеш много лоши неща. Не мисля, че мнението ти е много компетентно. Ако нямаше смисъл от него надали щяха случайно да го поставят на всяка една кола по света била тя на 1 година или на 30 години.Моля за сериозни мнения по въпроса. Благодаря!

Аватар
kaloian311

Мнение от kaloian311 » 24 Ное 2012 20:34

На доктора"свирка"не му трябва tooth.gif tooth.gif ма на теб да,сега сериозно, залагам на релето но като откаже тогава вече можем да коментираме по-подробно
Изображение

Аватар
labarone

Мнение от labarone » 24 Ное 2012 20:45

kaloian311 написа:На доктора"свирка"не му трябва tooth.gif tooth.gif ма на теб да,сега сериозно, залагам на релето но като откаже тогава вече можем да коментираме по-подробно
И аз повече залагам на релето, но ме притеснява факта че клаксона си е "създал" някакъв вид методика- работи в определени случаи, както и не работа в други. Ще го дебна когато не работи да замеря идва ли ток до тромбите.

Аватар
labarone

Мнение от labarone » 27 Ное 2012 15:18

Смених релето с ново, но проблема си остана. Когато изчене клаксона, натискам волана и се чува релето как цъка, но тромбите изобщо не се включват...

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 27 Ное 2012 16:11

Масата на тромбите пак да провериш?!

Аватар
labarone

Мнение от labarone » 27 Ное 2012 16:35

mirott написа:Масата на тромбите пак да провериш?!
Няколко пъти съм ги проверявал.

Аватар
nikdel

Мнение от nikdel » 27 Ное 2012 16:43

А пробва ли клаксона с директно подаване на ток от акумулатора?
Corolla Liftback 2000г. 4Е-FE GAZ

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 27 Ное 2012 16:46

labarone написа:
mirott написа:Масата на тромбите пак да провериш?!
Няколко пъти съм ги проверявал.
Аз мисля че е скъсано кабелчето вътре във волана .При мен беше същата ситуация с клаксона ту го имаше ту го нямаше и накрая въобще не свиреше
Отворех волана и там видях че кабелчето беше скъсано смених го с ново и за сега нямам проблеми .Това кабелче съединява двете метални части на класона във волана които помежду си са с пружини и така като натиснеш волана двете метални части се допират ел виригата се затвария и започва да си свирка :whistle:

Аватар
labarone

Мнение от labarone » 27 Ное 2012 17:15

nikdel написа:А пробва ли клаксона с директно подаване на ток от акумулатора?
Да, пробвах и двата.
Petar написа:Аз мисля че е скъсано кабелчето вътре във волана .При мен беше същата ситуация с клаксона ту го имаше ту го нямаше и накрая въобще не свиреше
Отворех волана и там видях че кабелчето беше скъсано смених го с ново и за сега нямам проблеми .Това кабелче съединява двете метални части на класона във волана които помежду си са с пружини и така като натиснеш волана двете метални части се допират ел виригата се затвария и започва да си свирка :whistle:
Ако е така както казваш, защо когато карам в града винаги си имам клаксон- няма значение колко дена или седмици. Излеза ли извън града той изчезва, а дори и да изчезне като натискам волана се чува как релето цъка. Ако е прекъснат въпросния кабел във волана, мисля че релето изобщо няма да цъка.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 27 Ное 2012 17:30

labarone написа:
nikdel написа:А пробва ли клаксона с директно подаване на ток от акумулатора?
Да, пробвах и двата.
Petar написа:Аз мисля че е скъсано кабелчето вътре във волана .При мен беше същата ситуация с клаксона ту го имаше ту го нямаше и накрая въобще не свиреше
Ако е така както казваш, защо когато карам в града винаги си имам клаксон- няма значение колко дена или седмици. Излеза ли извън града той изчезва, а дори и да изчезне като натискам волана се чува как релето цъка. Ако е прекъснат въпросния кабел във волана, мисля че релето изобщо няма да цъка.
Аз само тиго казвам като възможен проблем

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 27 Ное 2012 17:38

biggrin.gif , ебати тутурутките с характер! И се появяват точно там, където е забранено ползването им...
Оригиналните клаксони ли са или си сложил тромби? Като ги пробва с директен кабел работят ли? В "неработещото" им състояние ли ги пробва с кабела?

Публикувай отговор