Фабрични системи няма доколкото знам, т.е. самият производител на автомобили има доставчик на такава система и съответно вгражда системата в продукта си, който е съобразен естествено с вида на горивото.Toyko написа:Между другото извлякох някаква полза от цялата работа и се зачетох на тема газ, много интересни неща има като тази статия макар и стара - като цяло изводите би трябвало да са:
Ако е фабрична системата би трябвало да е по-безопасна дори от другите гориваЧовешки грешки и простотия обуславят повечето инциденти - както и аз твърдя
Консумацията се увеличава и в повечето държави се ползва главно за професионални цели таксита и др служебни коли
Смело мога да заявя, че преди години, когато взвех за съпругата си на старо автомобил Клио 1.4 енерджи, същият беше с монтирана газова уредба, която по паспорт (Италия), съвпадаше с дата на продажба на самият автомобил по талон (Италия), в който същи имаше описани (ако не се лъжа), че има монтирана газова система. Очевидино системата беше монтирана по поръчка на клиента и съответно автомобила така продаден от дилъра.
Та системата беше модел на Ланди Рензо, за която ми обясниха (когато отидаох да и вадя паспорт),че била Мерцедеса на газовите системи. Такъв монтаж не бях виждал, вкл. и същата си имаше монтиран компютър. И досега автомобила се движи (само че е при бълдъзата) и с газовата няма проблем. Никакви настройки при смяна на възд.филтър примерно или проблеми при студено време, топло време и пр.
Та искам да кажа, че тука в БГ много самозвани специалисти се появиха, отделно "Направи си сам" е също много разпространеное и в резултата плюем по автомобилите, частите, продуктите, горивата, маслата и т.н., а всъщност някои неща си искат майстора biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif