Мнение за Honda Civic!?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: Мнение за Honda Civic!?

Мнение от Scott » 02 Ное 2012 19:22

Rudy написа:Със същия успех мога да направя и снимка за другата теза...
Няма нужда tooth.gif
Rudy написа:...виж подписа

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 02 Ное 2012 20:34

Scott написа:
Rudy написа:Такива снимки всеки може да пусне...
Руди, туй в защита на теорията за икономичността на хибридите или напротив? Щото аз не мисля че +50mpg (imp) e нисък комбиниран разход, ама щом драйвърите на Приус го харесват ще замълча...
Не мога да разбера защо дразниш тези дето харесват Приус? На тебе не ти харесва - ОК, ама що не ги оставиш те да си я харесват? Показах ти снимка, като отговор на твойта с гоуфа. Но 3,03/100 (93,1 mpg) ли му е средния разход?
Изображение

Scott

Мнение от Scott » 02 Ное 2012 22:00

Rudy написа:
Scott написа:... що не ги оставиш те да си я харесват? Показах ти снимка, като отговор на твойта с гоуфа. Но 3,03/100 (93,1 mpg) ли му е средния разход?
Защото те ни карат всички да го харесваме
А средния ми разход за 8800 мили е 75.4. mpg по БК, 68 по зареждане. Ей затова твърдя че един дизел ще е винаги по-икономичен от хибрид със сходна кубатура и/или мощност.
П.П. Коригирах мнението заради Веско, един голям радетел за чистота на изразяването... tongue.gif
Другата седмица ще ходя с кола до Мюнхен та ще имам възможност да засека разхода на 2 литра дизел и при скорости по-високи от 70mph
Последно промяна от Scott на 03 Ное 2012 08:45, променено общо 1 път.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 02 Ное 2012 22:10

Scott, niama kak direktno da sravniavash razlichni avtomobili po razhod. Sloji dizelov agregat na prius i gi sravniavai.

Inache mnogo puti sam go kazval, che spored men hibridite za perfektna PR akcia na toyota
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Scott

Мнение от Scott » 02 Ное 2012 22:52

Vesko написа:Scott, niama kak direktno da sravniavash razlichni avtomobili po razhod...
Няма нужда да е директно. Просто ако ти трябва икономичен автомобил не е задължително да е Приус. В моя случай правя по 100 мили на ден само до работа и хибрид (Приус/Аурис) беше едната от възможностите. Но като направих сметка на разходите и имайки предвид че 70% от пътуването ми е извънградско си взех дизел.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 03 Ное 2012 01:05

Scott написа:
Vesko написа:Scott, niama kak direktno da sravniavash razlichni avtomobili po razhod...
Няма нужда да е директно. Просто ако ти трябва икономичен автомобил не е задължително да е Приус. В моя случай правя по 100 мили на ден само до работа и хибрид (Приус/Аурис) беше едната от възможностите. Но като направих сметка на разходите и имайки предвид че 70% от пътуването ми е извънградско си взех дизел.
Надали V8, макар и дизел е по-икономичен. Така че преките сравнения пак не са приложими.
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 03 Ное 2012 04:21

Абе щом почнахте и в тема за Сивик да говорите за Приус, значи надежда всяка оставете... dry.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 03 Ное 2012 17:13

Scott написа:
Точно в твоя случай си се утепал за хибрид. Както и да е, всеки си прави там разни сметки според случая. Щом ти е кеф да ти трака ярмомелката и да ръчкаш скоростите си е лично твой проблем. Да обаче забелязвам, че сметките ти пак нещо са без кръчмар. Не забравяй, че разходите по един автомобил не са само гориво..., а и само гориво да са пак хибрида те бие отвсякъде. wink.gif

Scott

Мнение от Scott » 03 Ное 2012 19:22

prius 3 написа:...обаче забелязвам, че сметките ти пак нещо са без кръчмар...
При липса на кръчмари около мен, аз се уповавам на сметките на специализирани издания като WhatCar. Та те викат, че за 3 години експлоатация усреднените разходи на Гоуфа са 48 пенса за миля, а на Приус - 50.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 03 Ное 2012 19:35

Scott написа: А средния ми разход за 8800 мили е 75.4. mpg по БК, 68 по зареждане. Ей затова твърдя че един дизел ще е винаги по-икономичен от хибрид със сходна кубатура и/или мощност.
скорости по-високи от 70mph
Ти можеш да твърдиш каквото си искаш. Но нали знаеш, че веднага можем да се информираме какво твърдят не само ти,приус3 и някой друг,а много повече хора за разхода си. Хайде запази спокойствие с тия изказвания. 105 коня Голф с Приус ли сравняваш. Вероятно и пълна механика като скорости със 136 коня автоматик Приус?
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 03 Ное 2012 19:42

Scott написа:
При липса на кръчмари около мен, аз се уповавам на сметките на специализирани издания като WhatCar. Та те викат, че за 3 години експлоатация усреднените разходи на Гоуфа са 48 пенса за миля, а на Приус - 50.
Голф механика с половината обордуване на Приус? Отново почваш да ме разсмиваш. ГОУФ му кажете и не спорете. Вероятно Фиетса 1.25 ще е по-изгодна.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 03 Ное 2012 19:43

Абе момчета, човека се е насочил към Хонда Сивик.
Никъде не е споменал, че ще си купува Приус.
Пишете си във вашата тема, това не е тема нито за Тойота, нито за Приус!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 03 Ное 2012 19:52

Japanese_fever написа:Абе момчета, човека се е насочил към Хонда Сивик.
Никъде не е споменал, че ще си купува Приус.
Пишете си във вашата тема, това не е тема нито за Тойота, нито за Приус!
Ами ние казахме,че Хондата е страхотна и си продължихме по програма. biggrin.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 03 Ное 2012 20:28

Scott написа:
Като ще сравняваш кон с магаре да си беше взел една Дачия Логан 1,5 дци 75 катъра и километъра можеше да ти се върже на 10 цента. tooth.gif
А като сложиш 2 годишната Гоуфова гаранция срещу 5 годишната Тойотова и евентуалните Гоуфови ремонти, които са просто неизбежни, кво праим? Къде отиват пенсовете, май у ряката! Пък за ремонтите се ориентирай по продължителният тест на AUTO BILD където Приуса за 100 000 км има само 2 изгорели лампи, а Гоуфо? Я се запознай какво евентуално те очаква! tongue.gif
Един цитат само ще ти дам на придворното списание на ВАГ и приключвам:
„Водещата германска медия AUTO BILD призна Prius като най-икономичния в разходите по поддръжка, като постави на хибрида оценка „отличен 6“ в продължителен тест от 100 000 км, където автомобилът показа, че не изисква никакви ремонти освен смяната на обичайните консумативи.“
Е щом германците ги признават въпреки омразата и върлата конкуренция, какво повече да говорим! :whistle:

E60_Power

Мнение от E60_Power » 03 Ное 2012 23:00

Общата ми оценка за Хонда-та е положителна. Определено ми хареса. На външен вид изглежда надскочила времето си и на фона на масовите еднообразни малолитражки / сив металик / изглежда много свежо. Вътре е просторна и има добра видимост, като изключим видимостта отзад предвид разделянето на задното стъкло от спойлера / или крило /. Първото неприятно впечатление е звука при затварянето на вратите - дрънчи все едно липсват необходимите уплътнения. Само, че нищо не липсва - просто си дрънчи. Вътре е удобна, като използваните материали според мен са по-качествени от тези, използвани от Тойота / доколкото разбирам тази кола е в класа на Корола /. Някои от приборите стоят зад волана на таблото и разположението им е по-скоро неудобно за шофьора. Седалките определено можеше да са една идея по-ергономични. Не са и много удобни. При по-рязко влизане в завой тялото на шофьора не стои като заковано на седалката. Двигателят не ми се стори толкова безшумен / даже е по-добре /, колкото очаквах, но тези 140 к.с. и турбина осигуряват на колата превъзходна динамика. Върви много. След 1500 оборота турбото развърта и с лекота се достигат прилични скорости от 170-180 км/ч / по АМТ към Ихтиман /. Задницата е малко нестабилна при по-рязко спиране от висока скорост, но може би това е по-скоро субективно усещане. Спирачките са ОК, скоростната кутия също - има много добър синхрон с мотора. Общо взето, много приятна за каране кола. Воланът / вероятно при изпълнение typeS, но не съм сигурен / е доста директен предвид моите представи за японски коли, но според мен колата има склонност да недозавива. Окачването - много твърдо. Клиренс-а / или т.нар. просвет / е малък и колата стои като залепена / за този клас коли /. За човек, който не обича особено интериор с много лампички и други подобни модерни светлинки :laughing6: , останах впечатлен колко свежо изглежда колата вечерно време. Като цяло, колата има идентичност, върви много с този мотор и е удобна е за каране / като изключим това, че водача стои малко високо и усещането е малко непривично за моя вкус /. Обаче ..... поне според мен тази кола някак си не се вписва в разбиранията ми за градската кола, от която имам нужда. Това, че е ръчка, а не автомат е единия проблем, доколкото днес я покарах в града и веднага разбрах колко ме е разглезил автомата. Да не говорим, че не съм я карал в пиков час, а в ежедневието ползвам кола в тези часове / първа, втора предавка /. Това в някаква степен може да се преглътне. Това, че просвета е малък също се преглъща, макар, че едва минава през пътни полицаи. Най-сериозния проблем е, че окачването е много, ама много твърдо. Да, на магистралата стои идеално, но дори кръпка на асфалта, а да не говорим за павета и дупки, усеща толкова директно, че имах усещането, че карам лагерница. Личното ми мнение е, че тази кола не е за град като София с павета, дупки и кръпки / на бул.България при преминаване през шахта на канализация имах усещането, че влязох в дупка /, а за да си доставиш удоволствие, шофирайки по магистрала с хубав асфалт в компанията на някоя мацка. Основните минуси: 1. изключително твърдо окачване 2. малък просвет 3. ръчна скоростна кутия. Така, че по всяка вероятност ще се въздържа, макар, че автомобила е много хубав.

Публикувай отговор