Hayabusa engine w AE86

Специални проекти и ъпгрейди - AE86. Фотогалерии за фенове, тунинговани модели, рали шампионати, формула
Публикувай отговор
Аватар
PAKETA_1
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от PAKETA_1 » 13 Окт 2006 01:19

Kanu - всичко изглежда чудесно по твоите изчисления но не всичко в този живот е линейна функция...стига сте спорили мен... ти не си слагал двигател в каквото и да е - то ако си струваше и беше лесно отдавна щеше да е практика и по ралита и по писти...бусата съществува от 5 години, R1-цата от 8...все някой щеше да се сети да открие топлата вода - мисля че е по-добре да се разтърсиш "Защо не се слага двигател на мотор в обикновена кола?"

agent dust

Мнение от agent dust » 13 Окт 2006 01:32

оттука до тука е скоростната кутия + трансферната кутия + дифа - и Ел Камино ще трябва да седне в багажника на АЕ-то laugh.gif то багажник обаче няма да има - 90% round tube spaceframe, powder-coated

скоростната кутия и трансферната кутия може би са педя и половина дълги, а? всичко е куплирано направо на задния мост без кардан.
status: за БАН

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 13 Окт 2006 01:37

PAKETA_1 написа:Kanu - всичко изглежда чудесно по твоите изчисления но не всичко в този живот е линейна функция...стига сте спорили мен... ти не си слагал двигател в каквото и да е - то ако си струваше и беше лесно отдавна щеше да е практика и по ралита и по писти...бусата съществува от 5 години, R1-цата от 8...все някой щеше да се сети да открие топлата вода - мисля че е по-добре да се разтърсиш "Защо не се слага двигател на мотор в обикновена кола?"
aman ot clicheta....!

Nikoi ne otstupva kosum, vseki e 100% siguren vuv negovoto tvurdenie, a pa toia po gornia samo naliva nekvi prazni takiva comentari, razbirash li, i sa prai che nekoi gi chete! Shhh zemi naprai niakoia druga kapachka tam v laba... stiga si se ofliankval :whistle:
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

del_sol_fen

Мнение от del_sol_fen » 13 Окт 2006 06:13

znachi nai-golemiat problem e predavaneto na dvijenito ot dvg do kolelata. kakto i da e. ZABELEJETE CHE VSICHKI KOLI SUS MOTORNI DVIGATELI SA ULTRA LEKI i sa vse ili kit cars ili smarts - vsichki mnoo leki. da ama vuv ae86 kato slojish 2-ma po 100kg i kolko stanaha??? tegloto se uvelichi sus 23.5% (200/850=23.5) ??? shtom nikoi v US ne se e setil (pone dokolkoto az sum tursil) da go sloji v niakoia stara corolla ili chevy nova ili neshto takova, znachi ima zashto. iavno. az tui mislia, a v35GTR samo komentira.

vajnoto e che dosega ne sum nameril nikade v neta KOLA sus motoren dvigatel.....de ga??
-------------------------------------------------
"...coming up on the Clock Channel ..... Six O'Clock..."

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 13 Окт 2006 16:41

maggkrabar написа:оттука до тука е скоростната кутия + трансферната кутия + дифа

ahahahahahahahahahhahaahahaahahahaha smqh bate! Ama az za poreden pyt se obejdavam 4e nikoi ne 4ete kvo mu se pi6e....da bqhme go kazali vednyj, da be6e dvaj, da be6e trij a to...postoqnno vi kazvam 4e dif.-a se hva6ta directno na skorostnata kutiq koqto e na samiq dvg. Ako ne si vijdal dvigatel na motor i skorostna kutiq.....mi vzemi pointeresuvai se malko predi da pravi6 glupavi iskazvaniq, pro4eti pogledni v internet....to nqma ni6to lo6o da ne znae 4ovek....az kolko ne6ta neznam eheeeeeeeeeeeee biggrin.gif Dvigatela na motora i skorostnata kutiq se instalirat zaedno, te sa syedineni i za razlika ot dvigatela na kolata (mislq 4e) sa nerazdelimi, poneje skorostnata kutiq ispolzva masloto na dvigatela, nqma otdelen fluid za neq! Togava za kvi "скоростната кутия + трансферната кутия " mi govori6??? ma bili neznam si kolko bedi...nqmatakova ne6to pi4 ima6 3 komponenta dvigatel sys skorostna kutiq + kardan + dif. Te tava e! Te! biggrin.gif

del-sol-fan kaza:
znachi nai-golemiat problem e predavaneto na dvijenito ot dvg do kolelata.
Mi ne tova e na maggkrabar problema. Sy6to staiko ako be6e pro4el i ti vnimatelno post-a mi 6te vidi6 4e smetkata ot 850 kg e sys 6iofiora i sam mu dam teglo ot 100kg. Taka4e tiq procenti nqma kvo da mi gi smqta6. +tva ako e na 850kg s 4ovek vytre i El Camino iska da ti pokaje kak vyrvi dzvero i kato se ka4i6 ako po4ne da vyrvi kato trabant4e(v koeto se samnqvam) to togava 6te ti dade da se povozi6 sam i gotovo...6te ima samo edna sedalka kolata i 6te teji o6te po malko hem tongue.gif Na vaprosa ti za6to nikoi v usa ne se bil setiol da gi slaga na corolla ili chevy nova...kakto dobre znae6 te sa predno predavane, mislq 4e transformiraneto na dvigatel ot motor v predno predavane 6te byde o6te po trudno, moje bi i nevyzmojno, ako be6e zabelqzal vaprosnite kit cars smarts ili mini-ta sa sys zadno....AE86 e sravnitelno leka kola sys predno razpolojen dvigatel i zadno predavane. Kaji mi koko takiva koli vijda6 po ulicite tuk??? Vsi4ki malolitrajni avtomobili sa s predno rpedavane ta dori i mnogo avtomobili sys golemi dvigateli sa s predno, ta zatova prilojenieto da se razrabotva tehnika i syorajenie i konsumativi za prevry6taneto na edna predno predavane corolla vyv zadno predavane zadvijvana ot dvigatel na motor e bezsmisleno. Za men vse o6te nqma smisal taq cqlata transformaciq na AE86, az ako q imah i iskah pove4e 6tqh da sloja moje bi turbina, no ako ima6 dvg na hayabusa pod ryka, kupe na AE86 bol vreme, garaj i JELANIE....6te stane, i opredeleno nqma da e Myrtvec ili da trqbva da se trygva ot 10k rpms ili kvito i tam protivore4iq da imate smile.gif

agent dust

Мнение от agent dust » 13 Окт 2006 20:38

K-A-N-U написа:...
wacko.gif първо тази шльоковица на която пишеш е истинско мъчение. по-добре пиши направо на английски laugh.gif то така или иначе забиваш в 9-та глуха, поне да е по-разбираемо

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 13 Окт 2006 21:03

maggkrabar написа:
K-A-N-U написа:...
wacko.gif първо тази шльоковица на която пишеш е истинско мъчение. по-добре пиши направо на английски laugh.gif то така или иначе забиваш в 9-та глуха, поне да е по-разбираемо
biggrin.gif qvno ne si me razbral. kogato pi6a "...." nqmam v predvid 4e psuvam ili ispolzvam ceni4na duma, prosto po tozi na4in izrazqvam malka pauza, kadeto nqma nujda ot to4ka i da po4ne6 novo izre4enie. To si e vse v sy6tata nasoka prosto kato malka pauza go ispolzvam. Ako nikoi drug ne go e razbral po tozi na4in, qvno trqbva da namerq drug na4in da se iskazvam po razbiraemo :thumbsup:

agent dust

Мнение от agent dust » 13 Окт 2006 21:50

ама аз нямам предвид конкретно "...", просто избягвам флууда и не цитирам целия ти педя и половина пост. мислите ти са кристално чисти и са напарфюмирани с маркова подреденост, но с текст, написан с takiva bukvi едно време са измъчвали осъдените в древен китай laugh.gif

Аватар
PAKETA_1
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от PAKETA_1 » 13 Окт 2006 23:23

Кану - мисля че всички знаем че всеки двигател може да се сложи на всяка кола...и всичко знаем че може и двг от хаябуса да се сложи на АЕ86...обаче твоите сметки са малко наивни - от рода на "ако бягаш една миля за 6 мин тогава би трябвало да бягаш 10 мили за един час..." най-вероятно има толкова много ограничаващи фактора в диференциали, трансмисии, кпд-та че свят ще ти се завие, неща които дори и да ти кажат едва ли ще разбереш ако не си много навътре в индустрията. Сузуки правят и коли нали? Защо мааму стара сузуки не са се сетили да изръсят някой хаябусов двигател в ония малки колички дето продават в САЩ?
Изображение
Сугурно има много причини които са твърде далече от нас да разберем...иначе има хиляда концепта на коли с двг. на мотори включително и от сузуки...и то още 2001 година. И пак е кола която сигурно тежи по малко от трабантче:
Изображение

ето една кола на сузуки от 1996та която учудващо не е с двигател на мотор...а с 2.0L V6 twin turbo, 18valves (3 per cylinder)
Изображение

Изображение

колкото и да умуваме факта е че днес няма коли които да са с двигатели от мотори(с изключение на някои самоделки и сглобяеми "kit") така че явно има нещо гнило...защо да си чешем езиците с глупости

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 13 Окт 2006 23:30

tva poslednoto ba si kolata wacko.gif
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

agent dust

Мнение от agent dust » 13 Окт 2006 23:39

мда, това последното е Сузуки Ескудо 1000кс Pikes Peak - забранената група Б smile.gif

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 14 Окт 2006 00:03

PAKETA ti nameri s koi koli da davash primieri....

Estestveno che za Escudoto niama da slojat Hayabusa engine - iskat nestho po rentabilno predpolagam/po moshtno.. basi kak moje daje tova da sravniavash... sto puti kazah(me) che za takuv performance ne stava i duma

Drugoto suzuki pa epten... niakoga da si chuval concepta - profitability?

are stiga s tia tupi sravnenia.. 1000 puti kazah che ne e nai dobria podhod kum A86 no ednovremeno nema DA BUDE UMRELA NA XXXX oborota..
FUK
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
K-A-N-U

Мнение от K-A-N-U » 14 Окт 2006 00:57

Az mislq 4e nedorazbiraneto proizti4a ot tova 4e te sa TOYOTA maniaci, i kato takiva za tqh ima ili bavni i slabi i tromavi koli...nqma da izbroqvam koi vie si gi znaete ili super byrzi i sportni (dva modela deto ve4e ne se proizvejdat) i te ne poznavat zlatnata sreda. te o4akvat kolata ili da byde nqkakva super byrza, 4upe6ta vratove ma6ina ili da byde nqkakyv "myrtvec" nemojaha da proumeqt 4e nestava vapros za 11-12 seconds car.....to tova i sys L6 turboto na sando nemoje pyk kamoli sys AE86 sys Hayabusa dvigatel, no 6te stane mnogo po byrza i pyrgava i unikalna i stabilna ot kolkoto e v momenta edna AE86. Nemojaha da go proumeqt. Mitko kak ne te e sram da me pita6 vaprosi ot roda na za6to ne slagat dvg ot motor v kola napravo ot zavoda. Nima ne znae6 4e edin motorov dvigatel ima jivot 20-30k mili ako e dobre gledan jalen i poddyrjan??? no te taka si i pravqt konete, tova ne e ma6ina da q opyne6 caly-new york. It's a FUN car!
"ако бягаш една миля за 6 мин тогава би трябвало да бягаш 10 мили за един час..." Otnovo typo sravnenie ot skameikata na Toyota...ti na benzin li ti4a6??? 6toto ti si vi6ist i znae6 elementarnite zakoni na fizikata ne e nujno da ti obesnqvam S = V x T

agent dust

Мнение от agent dust » 14 Окт 2006 01:24

ама те точно уж елементарните закони на физиката правят голямото объркване - едни такива малки инерционни моментчета и честотички дето на АЕ-то му харесват, пък на бусата и харесват едни други(по-шаренки) и няма как да се разберат - ако ги събереш ще се изпокарат още в килера - още преди да си земал флекса да правиш за Ел Камино място в багажника на АЕ-то ... laugh.gif

тук не става дума за предубеденост на тойота манияци, а за чисто инженерни възможности. има АЕ86 с какви ли не двигатели - от други тойоти, от хонда витек, драгстери, даже и с ванкелов мотор от мазда. но няма с двигател от моторетка и причината не е в тойоткаджиите, а в самия факт, че по принцип няма конвенционална кола с двигател от мотор. при положение че доста от постовете ПРОТИВ са напълно обосновани и 100% подкрепени от фактите, от 9 кладенеца вода да се носят ЗА си остава чисто хипотетично. а фактите тежат много повече от някакви си изклецани 150-200 коня от моторетка

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 14 Окт 2006 11:12

K-A-N-U написа: "ако бягаш една миля за 6 мин тогава би трябвало да бягаш 10 мили за един час..." Otnovo typo sravnenie ot skameikata na Toyota...ti na benzin li ti4a6??? 6toto ti si vi6ist i znae6 elementarnite zakoni na fizikata ne e nujno da ti obesnqvam S = V x T
e stom iskash primer s neshto det e na benzin i da razberesh i kakvo iska da ti kaje PAKETA-ta. tvoia Golf e na benzin, nali? za kolko pravi 0-60mph? da predpolojim 6.5 sekundi(primerno). tova bi li oznachavalo che 0-120mph gi pravi za 13 secundi? ami 0-150mph za 16.25 secundi?
e za tova ti kazva PAKETA-ta che mislish mnogo lineino wink.gif

plus tova izobsto ne moga da razbera zasto niakoi bi tragnal da slaga dvigatel ot Hayamusa na AE86, pri uslovie che moje da se sloji 4A-GE i da se turbinira, ili pak da se sloji 3S-GTE. ili pak ako ste e dvigatel dizainvan ot proizvoditel na motoretki, moje da se sloji edin 2ZZ-GE, siguren sam che shte e dosta po lesno i ste varshi dosta po dobra rabota.
->

Публикувай отговор