Все пак мисля, че номиналния ток на зареждане е до няколко пъти по голям от тока отдаван продължително време от батерията, който трябва да е относително постоянен, а не падащ по експонента. Такъв ток не би могъл да поддържа относително постоянна мощност и мисля, че на преобразователя се подава именно тока който батерията може да отдава продължително време. А и след големия импулсен ток, който може да подаде батерията, след това се нуждае от известно време за самовъстановяване. Но не бих заложил много, че съм прав.PESHO OT MARS написа:Всяка батерия си има характеристики които се обуславят от конструкцията и и материалите използвани в нея. Като цяло не е проблем за повечето батерии да отнасят 2-5 пъти номиналния си ток при консумация. При зареждане нещата са "по-консервативни" там 10-20% от номиналния капацитет но за определени типове батерии и повече, но не го обичат този режим.
За кондензатор зареждащ батерия не бях чувал. Супер, още повече, че може да се използва двустранно. А и може би не са чак толкова скъпи тези "супер" кондензатори вече. Май такъв се използва в старт-стоп системата на пежо, но не за зареждане на акумулатора. Е вероятно е с много малък капацитет.