реални финанси - кога да купим и продадем?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
SFINKS

Re: реални финанси - кога да купим и продадем?

Мнение от SFINKS » 18 Окт 2012 10:39

Моят основен принцип при продаване и купуване е много прост , продаваш стар автомобил за да си купиш по-нов .
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 18 Окт 2012 11:03

Току що пак ми просветна пак една от главните причини да си купя нова кола - СКАПАНИТЕ български "майстори", които ти дрънкат простотии, философстват, правят се, че разбират нещо и накрая вземат грешни пари за недовършена или лоша работа ! Поводът е друг, но вече ми се повръща от всеки, който се нарича "майстор" - бил той в гараж , плочкаджия или каквото и да е.
Аман, не стига че им висиш на повечето на главите да не сбъркат нещо, плащаш им, а си принуден и да им слушаш простотиите.

Но все пак мисля , че строителните майстори надминават всички и ми е най-неприятно да виждам такива, се ми е на акъла баш-майстора и оня лаф, викам ти майсторе, щото не ти знам името. Висиш му значи на главата, трепериш да не ти сложи плочките погрешно, идва ти да го пребиеш като осере, после чистиш след него, чакаш го да се домъкне от другия строеж.... е няма такава гилдия

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 18 Окт 2012 12:00

Като оставиш настрана майсторите , по големият проблем е че 99 % от частите които се продават са болкуци .
Много хора си купуват стари коли "нов внос" , след няколко месеца се разтропва окачването , сменят го и си мислят че вече карат автомобил с ново окачване . Да ама не , новото окачване изкарва с пъти по-малко от оригиналното такова защото частите са в пъти по-некачествени от оригиналните такива .
Ако човек си цени времето и нервите , в един момент осъзнава защо нов Ярис е подобре от старо BMW , примерно .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 18 Окт 2012 16:05

SFINKS написа:Като оставиш настрана майсторите , по големият проблем е че 99 % от частите които се продават са болкуци .
Много хора си купуват стари коли "нов внос" , след няколко месеца се разтропва окачването , сменят го и си мислят че вече карат автомобил с ново окачване . Да ама не , новото окачване изкарва с пъти по-малко от оригиналното такова защото частите са в пъти по-некачествени от оригиналните такива .
Ако човек си цени времето и нервите , в един момент осъзнава защо нов Ярис е подобре от старо BMW , примерно .
Чакай де има и други марки освен тойота и бмв :) хахахах

Малко бях афектиран сутринта, не искам никого да засягам, но ми писна от некомпетентност. А за частите нямам думи, първо оригиналните са толкова скъпи, че не нови ментета , а много често слагаме от моргите ... Второ верно е че менте окачване я изкара един сезон я не и пак 300 лева честито....И стигаш един момент само се чудиш кое ще ти гръмне, угасне или разтрака днес...Освен ако не си със 124ка или подобна безсмъртна бангия, но и те се чупят някой ден. Я кабелите, я маркуч, я друго и тогава слагаш италианско примерно и пак си под напрежение:) Аз вече италианско гледам крушка да не купя, един пример - прочутите матраци магнифлекс , които не са евтини сега изведнъж някои били поскъпнали а гаранцията им паднала от 10 на 8 г? Освен това хиляда условия, да е на не знам ква рамка, да се проветрява, али бали. Защо Икеа нямат такива условия ?

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 18 Окт 2012 16:23

Марки много , хора много , всеки си избира това което иска и може . Отделно огромна част от хората не знаят защо точно този автомобил са си купили .
.......Цензурирано от модератор mad.gif mad.gif mad.gif

А за Италианското ... Отдавна няма Италианско, всичко е Китайско с Италиански етикети ..
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 18 Окт 2012 16:35

А някои си карат каквото им даде фирмата!
Последно промяна от mirott на 19 Окт 2012 11:28, променено общо 1 път.

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 18 Окт 2012 17:12

Аре пак - призовавам slowtraveler, Georgimitrovich, Uncle Dido да затворят темата или да направят забележка на участниците, аман от заяждане !!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 18 Окт 2012 17:44

Не смятам, че темата трябва да бъде затваряна заради това, че никои колеги не си знаят мярката...
Така страдат останалите колеги, на които темата би им била интересна, и които публикуват смислени мнения по темата.
Не сме и пъдари, които да стоят в ъгъла с пръчка в ръка..... Или пък да пишем във всяка тема 'ама спазвайте добрия тон' :whistle:
Сигурно сте забелязали последните дни колко много 'корекции' се наложиха, заради съвсем обикновени въпроси, и то по теми, по които може да се води спокоен диалог...
И не мога да разбера, защо трябва да си създавате излишни нерви и във форума - реалния живот не ви ли стига?! mad.gif

'Забележка' на участниците могат да направят администраторите и обикновено е 'бан' за определено време, понякога клонящо към безкрайност guns.gif ...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 19 Окт 2012 10:33

Мда... понякога цензурата гради култура, спомням си навремето по книжния пазар на Славейков се мотаеха класици , а сега почти чалга автори :)
Класически пример - по време на цензурата беше излязла само една книга на Стивън Кинг(който по едно време беше на трето място след Библията и Агата Кристи по издаване), но пък най-добрата :)

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 19 Окт 2012 11:06

@Toyko,
ти говориш по-скоро за частни случай, а аз ти говоря по принцип как стоят нещата.
Разбира се нюансите могат да бъдат много при покупко-продажбата на дадена стока и да се влияят от страшно много неща. Дори моментното психическо състояние на индивида оказва влияние. После може да съжалява, но в момента така е решил. Разбираш ли! За това е много, много трудно да се определи кога е най добре да се купи/продаде, но пак ти казвам, че в идеалния случай, времето за най-изгодна продажба не съвпада с времето за най-изгодна покупка. В крайна сметка колата се купува не само с акъл, а и със сърце. Има сантиментален фактор, който при различните индивиди оказва различно влияние. smile.gif

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 19 Окт 2012 11:21

Аз отворих темата, защото съм виждал много големи специализирани статии по нея, придружени с изчисления, дори калкулатори, но за съжаление повечето са американски и ирелевантни за тук :-( Някой да е виждал такива неща европейски?

VenomDePoison

Мнение от VenomDePoison » 19 Окт 2012 18:39

Ужас ..дори калкулатори О.о.Какво точно изчисляват тези калкулатори? Сори за тъпия въпрос... Моята съм си я избирала съмо и единствено по сърце.Първо модела,а после и конкретната.Когато я видях,реших че тази ще е и край каквото и да става оттук насетне...:)

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 19 Окт 2012 22:53

zi_zi_top написа:От автомобили печелят само дилърите и джамбазите, всички останали "трошим" пари за автомобили. wink.gif ...
Ще си позволя да се самоцитирам!
Колкото за калкулаторите - достоверни калкулатори няма открити, няма открити... tongue.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Toyko

Мнение от Toyko » 20 Окт 2012 18:29

С какви поети имам честта да общувам, о Музо, възпей тяхната страст :)

А самоцитирането не е ли прекалено? Дори бай Тошо май не го правеше :) Да съберем пари за твой паметник , "към който няма да обрастне с трева народната пътека" ??
tooth.gif

Публикувай отговор