Лагер-главина на Авенсис 1

RABATA

Re: Лагер-главина на Авенсис 1

Мнение от RABATA » 04 Окт 2012 17:22

ceco_79 написа:
mirott написа:Нали ти казах-пробвай и после пиши. Стана ясно, че освен отговори "не става, ама не съм сигурен" или "купи си ново и не пускай теми" няма да получиш други! Що ме караш сега на мойта ( уж ) здрава да го правя та да ти кавам после...Аз съм сменял само лагер на капсулована лагер-главина, ама тази не я знам как е. Щом казваш, че се и разглобява, значи сигурно е лесно.

Колега,та нали това е идеята,някой с опит в това начинание да сподели,а не разни филмари да ми пишат глупости на търкалета,само и само да им се пълни % в темите!!! wacko.gif
Аз съм разглобявал главината и и смених греста и натегнах малко гайката около 1/8 оборот. Спря да вие, НО при разглобяването е невъзможно да не прецакаш уплътнителя на главината от страната на колелото(от другата няма). И от там изглежда е влизало вода и се прееба след 5-6 хиляди килметра. И ново 135 лв.

Аватар
ceco_79

Мнение от ceco_79 » 04 Окт 2012 17:45

RABATA написа:
ceco_79 написа:
mirott написа:Нали ти казах-пробвай и после пиши. Стана ясно, че освен отговори "не става, ама не съм сигурен" или "купи си ново и не пускай теми" няма да получиш други! Що ме караш сега на мойта ( уж ) здрава да го правя та да ти кавам после...Аз съм сменял само лагер на капсулована лагер-главина, ама тази не я знам как е. Щом казваш, че се и разглобява, значи сигурно е лесно.

Колега,та нали това е идеята,някой с опит в това начинание да сподели,а не разни филмари да ми пишат глупости на търкалета,само и само да им се пълни % в темите!!! wacko.gif
Аз съм разглобявал главината и и смених греста и натегнах малко гайката около 1/8 оборот. Спря да вие, НО при разглобяването е невъзможно да не прецакаш уплътнителя на главината от страната на колелото(от другата няма). И от там изглежда е влизало вода и се прееба след 5-6 хиляди килметра. И ново 135 лв.
Ами не го прецаках,видях го,но той си стои в канала и няма проблем wink.gif .Този уикенд ще се помажа малко на спокойствие да видим дали ще се излекува :thumbsup:

RABATA

Мнение от RABATA » 04 Окт 2012 18:12

Колега,та нали това е идеята,някой с опит в това начинание да сподели,а не разни филмари да ми пишат глупости на търкалета,само и само да им се пълни % в темите!!! wacko.gif[/quote]
Аз съм разглобявал главината и и смених греста и натегнах малко гайката около 1/8 оборот. Спря да вие, НО при разглобяването е невъзможно да не прецакаш уплътнителя на главината от страната на колелото(от другата няма). И от там изглежда е влизало вода и се прееба след 5-6 хиляди килметра. И ново 135 лв.[/quote]

Ами не го прецаках,видях го,но той си стои в канала и няма проблем wink.gif .Този уикенд ще се помажа малко на спокойствие да видим дали ще се излекува :thumbsup:[/quote]
Много ме съмнява. Как разглоби външната гривна/главината/ без да преебеш уплътнителя? Май говорим за различни неща!

Аватар
ceco_79

Мнение от ceco_79 » 04 Окт 2012 18:33

RABATA написа:Колега,та нали това е идеята,някой с опит в това начинание да сподели,а не разни филмари да ми пишат глупости на търкалета,само и само да им се пълни % в темите!!! wacko.gif
Аз съм разглобявал главината и и смених греста и натегнах малко гайката около 1/8 оборот. Спря да вие, НО при разглобяването е невъзможно да не прецакаш уплътнителя на главината от страната на колелото(от другата няма). И от там изглежда е влизало вода и се прееба след 5-6 хиляди килметра. И ново 135 лв.[/quote]

Ами не го прецаках,видях го,но той си стои в канала и няма проблем wink.gif .Този уикенд ще се помажа малко на спокойствие да видим дали ще се излекува :thumbsup:[/quote]
Много ме съмнява. Как разглоби външната гривна/главината/ без да преебеш уплътнителя? Май говорим за различни неща![/quote]

Отвиваш 4 болта 8-мм. и вадиш главината,ето-лесно;просто и елементарно!!!Но и аз също си мисля,че нещо се губи по трасето,явно при някой нещата са различни..........

RABATA

Мнение от RABATA » 04 Окт 2012 19:27

Много ме съмнява. Как разглоби външната гривна/главината/ без да преебеш уплътнителя? Май говорим за различни неща![/quote]

Отвиваш 4 болта 8-мм. и вадиш главината,ето-лесно;просто и елементарно!!!Но и аз също си мисля,че нещо се губи по трасето,явно при някой нещата са различни..........[/quote]
Ти описваш как се сваля главината, а не как СЕ РАЗГЛОБЯВА САМАТА ГЛАВИНА!

Аватар
martod

Мнение от martod » 04 Окт 2012 19:30

ceco_79 написа:

Отвиваш 4 болта 8-мм. и вадиш главината,ето-лесно;просто и елементарно!!!Но и аз също си мисля,че нещо се губи по трасето,явно при някой нещата са различни..........
Това което ти се губи по трасето е, че сваляш по този начин целия лагер с главината . От там нататък имаш махане на самата главина от лагера, при което се прецаква вътрешния семеринг и чак тогава можеш да манипулираш лагера, или да си вземеш нов и да набиеш старата главина в него .. wink.gif

П.П. Ето ти снимка на самия лагер, да добиеш представа за какво иде реч ..

Изображение
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

RABATA

Мнение от RABATA » 04 Окт 2012 19:43

martod написа:
ceco_79 написа:

Това което ти се губи по трасето е, че сваляш по този начин целия лагер с главината . От там нататък имаш махане на самата главина от лагера, при което се прецаква вътрешния семеринг и чак тогава можеш да манипулираш лагера, или да си вземеш нов и да набиеш старата главина в него .. wink.gif

Изображение
Не можеш да смениш лагера, защото за външна гривна на лагера служи това с 4-те дупки за болтовете т.е. съчмите на лагеруват направо на него!

Аватар
ceco_79

Мнение от ceco_79 » 04 Окт 2012 19:58

Изображение[/quote]

Ееееее разгеле,точно от там трябваше да почнеш колега!Аз съм написал,че набързо свалях ЦЯЛАТА главина,и казах какво съм видял и какво замислям,но "Rabata" се напъва нещо,да не изпадам в подробности :thumbsup: .
Аз ако съм го разглобявал-НЯМАШЕ да питам,за да не си навличам излишни манипулацийки хей така безцелно ......... :thumbsup: drunk.gif

RABATA

Мнение от RABATA » 04 Окт 2012 20:07

Абе смотаняк, напъваш се ти с малкото си мозък.Когато смениш лагер на лагер-главина на Авенсис, ще дойдеш да ми се обадиш.
Обясняваш му като човек, ама то тъпо и не разбира! Аман от тъпунгери!

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 04 Окт 2012 20:56

Никой не каза нищо за роторчето на АБС-а, чупи се като солети и няма после откъде и да, болтовете наистина са четири но десет,не осем милиметрови.

Аватар
ceco_79

Мнение от ceco_79 » 04 Окт 2012 21:21

RABATA написа:Абе смотаняк, напъваш се ти с малкото си мозък.Когато смениш лагер на лагер-главина на Авенсис, ще дойдеш да ми се обадиш.

ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ОБЯСНЯВАШ-това първо!!!
Второ-Вземи повтори някой от началните класове bash.gif

Аватар
ceco_79

Мнение от ceco_79 » 04 Окт 2012 21:26

мехаННика написа:Никой не каза нищо за роторчето на АБС-а, чупи се като солети и няма после откъде и да, болтовете наистина са четири но десет,не осем милиметрови.

:thumbsup:

RABATA

Мнение от RABATA » 05 Окт 2012 00:43

ceco_79 написа:
RABATA написа:Абе смотаняк, напъваш се ти с малкото си мозък.Когато смениш лагер на лагер-главина на Авенсис, ще дойдеш да ми се обадиш.

ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ОБЯСНЯВАШ-това първо!!!
Второ-Вземи повтори някой от началните класове bash.gif
Чети сега, ТЪПАНАРИНО! Лагер-главината на Авенсис1 по-същество представлява двуредов съчмен радиално-аксиален(ако знаеш с малкото си мозък какво означава) лагер. Но за външна гривна на този лагер служи този детайл, през който минават 4-те болта. И какво точно ще му смениш Овчи мозък. И като хванеш със скобата за вадене на лагери по външната гривна тръгва само тя и уплътнението между вътрешната и външната дава фира. Колкото до роторчето на АБС-а - никакъв проблем. Хващаш с Книпекса без да стискаш и леко въртиш наляво-надясно и излиза. Тези неща,които ги пиша съм ги правил лично, а не чул оттук оттам.
Дано сега ти се понапънеш и разбереш. Явно си бавно-развиващ и трябва повече да ти се обяснява!

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 05 Окт 2012 06:15

ceco_79 написа:Колега ти свалял ли си главината,за да знаеш какво е "отзаде" и технически имаш ли идея за какво става на въпрос,или си го чул в някой сервиз,понеже аз смея да твърдя,че имам доста познания и опит и не са ми чужди нещата wink.gif :whistle:

Petar написа:Отзаде сие лагер главина едно и мисля че почти е невъзможно дая разглобиш пък и дори по някакъв начин я разглобиш трудно ще можеш нещо да отремонтираш
Да свалял съм и знам че отвиваш само 4 болта и до там от там нататък ако искаш да разглабяш още по лагер-главината вземаш чука и удряш силно пък каквото се разглоби biggrin.gif :whistle:

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 05 Окт 2012 07:44

Petar написа:вземаш чука и удряш силно пък каквото се разглоби

Да така е, само трябва да се разкрачиш да не се светнеш по палците.

Публикувай отговор