Аз съм разглобявал главината и и смених греста и натегнах малко гайката около 1/8 оборот. Спря да вие, НО при разглобяването е невъзможно да не прецакаш уплътнителя на главината от страната на колелото(от другата няма). И от там изглежда е влизало вода и се прееба след 5-6 хиляди килметра. И ново 135 лв.ceco_79 написа:mirott написа:Нали ти казах-пробвай и после пиши. Стана ясно, че освен отговори "не става, ама не съм сигурен" или "купи си ново и не пускай теми" няма да получиш други! Що ме караш сега на мойта ( уж ) здрава да го правя та да ти кавам после...Аз съм сменял само лагер на капсулована лагер-главина, ама тази не я знам как е. Щом казваш, че се и разглобява, значи сигурно е лесно.
Колега,та нали това е идеята,някой с опит в това начинание да сподели,а не разни филмари да ми пишат глупости на търкалета,само и само да им се пълни % в темите!!!
Лагер-главина на Авенсис 1
Re: Лагер-главина на Авенсис 1
Ами не го прецаках,видях го,но той си стои в канала и няма проблемRABATA написа:Аз съм разглобявал главината и и смених греста и натегнах малко гайката около 1/8 оборот. Спря да вие, НО при разглобяването е невъзможно да не прецакаш уплътнителя на главината от страната на колелото(от другата няма). И от там изглежда е влизало вода и се прееба след 5-6 хиляди килметра. И ново 135 лв.ceco_79 написа:mirott написа:Нали ти казах-пробвай и после пиши. Стана ясно, че освен отговори "не става, ама не съм сигурен" или "купи си ново и не пускай теми" няма да получиш други! Що ме караш сега на мойта ( уж ) здрава да го правя та да ти кавам после...Аз съм сменял само лагер на капсулована лагер-главина, ама тази не я знам как е. Щом казваш, че се и разглобява, значи сигурно е лесно.
Колега,та нали това е идеята,някой с опит в това начинание да сподели,а не разни филмари да ми пишат глупости на търкалета,само и само да им се пълни % в темите!!!

Japan Power Forever- http://www.vbox7.com/play:c6ca4066
[/quote]
Аз съм разглобявал главината и и смених греста и натегнах малко гайката около 1/8 оборот. Спря да вие, НО при разглобяването е невъзможно да не прецакаш уплътнителя на главината от страната на колелото(от другата няма). И от там изглежда е влизало вода и се прееба след 5-6 хиляди килметра. И ново 135 лв.[/quote]
Ами не го прецаках,видях го,но той си стои в канала и няма проблем
.Този уикенд ще се помажа малко на спокойствие да видим дали ще се излекува
[/quote]
Много ме съмнява. Как разглоби външната гривна/главината/ без да преебеш уплътнителя? Май говорим за различни неща!

Аз съм разглобявал главината и и смених греста и натегнах малко гайката около 1/8 оборот. Спря да вие, НО при разглобяването е невъзможно да не прецакаш уплътнителя на главината от страната на колелото(от другата няма). И от там изглежда е влизало вода и се прееба след 5-6 хиляди килметра. И ново 135 лв.[/quote]

Много ме съмнява. Как разглоби външната гривна/главината/ без да преебеш уплътнителя? Май говорим за различни неща!
Аз съм разглобявал главината и и смених греста и натегнах малко гайката около 1/8 оборот. Спря да вие, НО при разглобяването е невъзможно да не прецакаш уплътнителя на главината от страната на колелото(от другата няма). И от там изглежда е влизало вода и се прееба след 5-6 хиляди килметра. И ново 135 лв.[/quote]RABATA написа:Колега,та нали това е идеята,някой с опит в това начинание да сподели,а не разни филмари да ми пишат глупости на търкалета,само и само да им се пълни % в темите!!!

Много ме съмнява. Как разглоби външната гривна/главината/ без да преебеш уплътнителя? Май говорим за различни неща![/quote]
Отвиваш 4 болта 8-мм. и вадиш главината,ето-лесно;просто и елементарно!!!Но и аз също си мисля,че нещо се губи по трасето,явно при някой нещата са различни..........
.Този уикенд ще се помажа малко на спокойствие да видим дали ще се излекува
[/quote]
Много ме съмнява. Как разглоби външната гривна/главината/ без да преебеш уплътнителя? Май говорим за различни неща![/quote]
Отвиваш 4 болта 8-мм. и вадиш главината,ето-лесно;просто и елементарно!!!Но и аз също си мисля,че нещо се губи по трасето,явно при някой нещата са различни..........[/quote]
Ти описваш как се сваля главината, а не как СЕ РАЗГЛОБЯВА САМАТА ГЛАВИНА!

Отвиваш 4 болта 8-мм. и вадиш главината,ето-лесно;просто и елементарно!!!Но и аз също си мисля,че нещо се губи по трасето,явно при някой нещата са различни..........[/quote]
Ти описваш как се сваля главината, а не как СЕ РАЗГЛОБЯВА САМАТА ГЛАВИНА!
- martod
Това което ти се губи по трасето е, че сваляш по този начин целия лагер с главината . От там нататък имаш махане на самата главина от лагера, при което се прецаква вътрешния семеринг и чак тогава можеш да манипулираш лагера, или да си вземеш нов и да набиеш старата главина в него ..ceco_79 написа:
Отвиваш 4 болта 8-мм. и вадиш главината,ето-лесно;просто и елементарно!!!Но и аз също си мисля,че нещо се губи по трасето,явно при някой нещата са различни..........

П.П. Ето ти снимка на самия лагер, да добиеш представа за какво иде реч ..

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Не можеш да смениш лагера, защото за външна гривна на лагера служи това с 4-те дупки за болтовете т.е. съчмите на лагеруват направо на него!martod написа:Това което ти се губи по трасето е, че сваляш по този начин целия лагер с главината . От там нататък имаш махане на самата главина от лагера, при което се прецаква вътрешния семеринг и чак тогава можеш да манипулираш лагера, или да си вземеш нов и да набиеш старата главина в него ..ceco_79 написа:
Това което ти се губи по трасето е, че сваляш по този начин целия лагер с главината . От там нататък имаш махане на самата главина от лагера, при което се прецаква вътрешния семеринг и чак тогава можеш да манипулираш лагера, или да си вземеш нов и да набиеш старата главина в него .. 
[/quote]
Ееееее разгеле,точно от там трябваше да почнеш колега!Аз съм написал,че набързо свалях ЦЯЛАТА главина,и казах какво съм видял и какво замислям,но "Rabata" се напъва нещо,да не изпадам в подробности
.
Аз ако съм го разглобявал-НЯМАШЕ да питам,за да не си навличам излишни манипулацийки хей така безцелно .........

Ееееее разгеле,точно от там трябваше да почнеш колега!Аз съм написал,че набързо свалях ЦЯЛАТА главина,и казах какво съм видял и какво замислям,но "Rabata" се напъва нещо,да не изпадам в подробности

Аз ако съм го разглобявал-НЯМАШЕ да питам,за да не си навличам излишни манипулацийки хей така безцелно .........

Абе смотаняк, напъваш се ти с малкото си мозък.Когато смениш лагер на лагер-главина на Авенсис, ще дойдеш да ми се обадиш.
Обясняваш му като човек, ама то тъпо и не разбира! Аман от тъпунгери!
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Никой не каза нищо за роторчето на АБС-а, чупи се като солети и няма после откъде и да, болтовете наистина са четири но десет,не осем милиметрови.
RABATA написа:Абе смотаняк, напъваш се ти с малкото си мозък.Когато смениш лагер на лагер-главина на Авенсис, ще дойдеш да ми се обадиш.
ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ОБЯСНЯВАШ-това първо!!!
Второ-Вземи повтори някой от началните класове

мехаННика написа:Никой не каза нищо за роторчето на АБС-а, чупи се като солети и няма после откъде и да, болтовете наистина са четири но десет,не осем милиметрови.

Чети сега, ТЪПАНАРИНО! Лагер-главината на Авенсис1 по-същество представлява двуредов съчмен радиално-аксиален(ако знаеш с малкото си мозък какво означава) лагер. Но за външна гривна на този лагер служи този детайл, през който минават 4-те болта. И какво точно ще му смениш Овчи мозък. И като хванеш със скобата за вадене на лагери по външната гривна тръгва само тя и уплътнението между вътрешната и външната дава фира. Колкото до роторчето на АБС-а - никакъв проблем. Хващаш с Книпекса без да стискаш и леко въртиш наляво-надясно и излиза. Тези неща,които ги пиша съм ги правил лично, а не чул оттук оттам.ceco_79 написа:RABATA написа:Абе смотаняк, напъваш се ти с малкото си мозък.Когато смениш лагер на лагер-главина на Авенсис, ще дойдеш да ми се обадиш.
ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ОБЯСНЯВАШ-това първо!!!
Второ-Вземи повтори някой от началните класове
Дано сега ти се понапънеш и разбереш. Явно си бавно-развиващ и трябва повече да ти се обяснява!
Да свалял съм и знам че отвиваш само 4 болта и до там от там нататък ако искаш да разглабяш още по лагер-главината вземаш чука и удряш силно пък каквото се разглоби biggrin.gifceco_79 написа:Колега ти свалял ли си главината,за да знаеш какво е "отзаде" и технически имаш ли идея за какво става на въпрос,или си го чул в някой сервиз,понеже аз смея да твърдя,че имам доста познания и опит и не са ми чужди нещата![]()
![]()
Petar написа:Отзаде сие лагер главина едно и мисля че почти е невъзможно дая разглобиш пък и дори по някакъв начин я разглобиш трудно ще можеш нещо да отремонтираш

-
- Получена благодарност: 38 пъти
Petar написа:вземаш чука и удряш силно пък каквото се разглоби
Да така е, само трябва да се разкрачиш да не се светнеш по палците.