Нов съм тук

Първо искам да кажа че използвах търсачката, но не намерих това което ме интересува, дори и с помоща на гугъл не успях,ако грешката е в мен,моля да бъда извинен.
Та така ,никога не съм притежавал автомобил от марката Тойота, но винаги съм имал симпатии към марката.Досега ми с тойота е изкарването на книжка на един ярис и няколко кръкчета с rav4 на един колега

От известно време ми се върти в главата идеята за авенсис t22 ,до колкото знам се произвеждат до 2003 година.Идеята ми е следната.В момента имам рено 19, което карам на газ и ми служи вярно,но колата не е достатъчно голяма за извънградско пътуване и често няма място за багаж.Затова се оглеждам за нещо по-голямо ,а въпросния авенсис ми е доста симпатичен.Сега бих се радвал да ми споделите мнения за него,чувал съм че модела бил доста здрав и безпроблемен доколкото е възможно за 10 годишна кола на незнайни колометри.Разглдах обяви и сякаш най-срещаните двигатели за 1.6 110 бензин и 2.0 д4д 110 дизел.Ако може да ми споделите за тези два двигателя силни и слаби места.По принцип не съм фен на дизела,основно съм карал коли на газ и винаги съм бил доволен от газта никога не съм имал проблеми.По принцип гоня икономия,но при положение че се получи нещо от рода на 1-2лв разлика в парите на 100км извънградско при 10хилиди км годишно няма да е болка за умиране.По принцип не харесвам дизела,много ми е шумен и ме дразни тракането му,но при положение че ще се кара извънградско и няма да се виси на светофари не мисля че ще е проблем.Интересува ме примено какъв разход би дал едини и другия двигател примерно при 120кмч на магистрала и примерно при 80-100 на първокласен път.Не съм състезател,не карам бързо интересува ме спокойно изпрварване,като гледам данните на 1.6 му дават от 0-100 11секунди,по което съдя че няма да е проблем.Също някакви често срещани проблеми примерно турбини,скоростни кутии, вообще каквото и да е.За 1.6 мотора ме интересуват реални впечатления,а не философстване че бил малък,че бил слаб за купето и тн.Щом му дават 110 коня значи ги има,карал съм достатъчно коли и не ме притеснява че ще иска повече обороти и смъкване на предавки,това не ме притеснява дори ми харесват двигатели с по-голям полезен диапазон от обороти(нещо което дизела няма).Но все пак бих взел дизел ако разликата между единия и другия (на газ ) няма да е повече от 2 макс 3лв на 100км.Разбира се ще сложа ГИ,а няма да правя изгъзици с обикновена газова.Горе долу това е.Благодаря на всички за отделеното време.