RAV4 2002 доста подрусва

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Re: RAV4 2002 доста подрусва

Мнение от мехаННика » 18 Сеп 2012 23:08

Мири, преди да почнеш да казваш "как трябва да е" трябва да почетеш и да развиеш някоя и друга гайка, пич. Или я караш по максимата че акъла е единственото нещо дето може да го даваш без да го имаш. Не знам защо си тръгнал така да ме апострофираш, аз нямам никакво желание да се надпирам с когото и да било.

mirott
Благодарил/а: 15 пъти
Получена  благодарност: 19 пъти

Мнение от mirott » 19 Сеп 2012 08:51

мехаННика написа:Мири, преди да почнеш да казваш "как трябва да е" трябва да почетеш и да развиеш някоя и друга гайка, пич. Или я караш по максимата че акъла е единственото нещо дето може да го даваш без да го имаш. Не знам защо си тръгнал така да ме апострофираш, аз нямам никакво желание да се надпирам с когото и да било.
Гайки съм развил достатъчно, има доста да поотвиеш за да ме стигнеш! И знаеш ли що? Щото от кадърни мехаННици от мноооого време всичко си правя сам по колите, и го правя мнооого по-добре от всякакви мършляци, нарекли себе си майстори, мехаННици и прочие прякори! Щото освен да вземат паричките на хората и да четат книжки с инструкцийки, друго не правят!Що те апострофирам ли? Щото не отбираш, а се пънеш! Ясно ли ти е сега, ПИЧ?! Не знам обаче защо наистина даваш акъл навсякъде по всякакви теми! Трябва да се кара по препоръки на производителя и да се обслужват колите в оторизирани, специализирани и с акълийчета мехаННичета, така ли? Или трябва да се карат и поддържат както трябва тия коли? Аз акъл не давам, за разлика от тебе, на никого. Казвам как трябва да е, пък който иска да слуша, който не-по предписания и при сериозни оторизирани мехаННици да си дават кинтите и да си свиркат!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 19 Сеп 2012 10:01

mirott написа:... Казвам как трябва да е, пък който иска да слуша, който не-по предписания и при сериозни оторизирани мехаННици да си дават кинтите и да си свиркат!
С две думи си го караш по вършечки... Сигурно и на лекар не ходиш по същите причини, а и си ги разбираш "тия работи"! laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

mirott

Мнение от mirott » 19 Сеп 2012 10:17

Гледам да не ходя по доктори, "защото жизнения ми опит ме пази от подобни постъпки". Ти може и да си добър, не знам...и не искам да знам!
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Аватар
pres

Мнение от pres » 19 Сеп 2012 19:37

mirott написа:
мехаННика написа:Мири, преди да почнеш да казваш "как трябва да е" трябва да почетеш и да развиеш някоя и друга гайка, пич. Или я караш по максимата че акъла е единственото нещо дето може да го даваш без да го имаш. Не знам защо си тръгнал така да ме апострофираш, аз нямам никакво желание да се надпирам с когото и да било.
Гайки съм развил достатъчно, има доста да поотвиеш за да ме стигнеш! И знаеш ли що? Щото от кадърни мехаННици от мноооого време всичко си правя сам по колите, и го правя мнооого по-добре от всякакви мършляци, нарекли себе си майстори, мехаННици и прочие прякори! Щото освен да вземат паричките на хората и да четат книжки с инструкцийки, друго не правят!Що те апострофирам ли? Щото не отбираш, а се пънеш! Ясно ли ти е сега, ПИЧ?! Не знам обаче защо наистина даваш акъл навсякъде по всякакви теми! Трябва да се кара по препоръки на производителя и да се обслужват колите в оторизирани, специализирани и с акълийчета мехаННичета, така ли? Или трябва да се карат и поддържат както трябва тия коли? Аз акъл не давам, за разлика от тебе, на никого. Казвам как трябва да е, пък който иска да слуша, който не-по предписания и при сериозни оторизирани мехаННици да си дават кинтите и да си свиркат![/quote

Според мен има неща за които си прав и закоито не си,колко гаики си развил няма никакво значение(и ку4ето на колкото животински погребения е присъствало незначи 4е е станало касапин) на Рав 4 2.0 д4д наистина пише 4е гумите са помпят на 2.о атм както и пише 4е сабира 6и... литра масло,незнам как ще се почувства ако някои домашен маистор като тебе прецени 4е това е малко и си сипе 3 килца отгоре?sad.gif
Съгласен сам че в Балгария да отидеш в сервиз е все едно да си хвърлиш парите на вятара,но има и такива хора които нямат време (а и може би неискат да се цапат с масла) и ходят по неволя там.
И според мен за това е форума човек да попита и да получи компетентен отговор.
TOYOTA RAV 4 2.0D4D
OPEL Zafira 2.2 dti
Alfa Romeo 146 ti
lancia libra 2.4 jtd-ex
Изображение
цены на грузоперевозки

mirott

Мнение от mirott » 20 Сеп 2012 08:55

Неправилно сравнение - количество масло с налягане гуми! По-скоро кажи, че такива измисленяци като мене сипват не Тойота масло от ТМ Ауто, ами такова дето те си преценят...щото по предписание на производителяяяя...маслотоооо... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif !Но иначе си прав! Тоя форум е за това. Ама хем питат хората, хем им се казва нещо, и в края на краищата опират до препоръките на производителя! И сега?! :whistle:

мехаННика

Мнение от мехаННика » 20 Сеп 2012 11:11

Ами как какво? Помпаш си гумите като на ИФА и отиваш при нек'ви мършляци да ти кажат какво да смениш. Ама не оторизирани, обикновени мършляци, или във Вършецкия Технически Университет.

mirott

Мнение от mirott » 20 Сеп 2012 11:39

:thumbsup: biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
А на ИФА-та знаеш ли колко им е налягането? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

мехаННика

Мнение от мехаННика » 20 Сеп 2012 14:25

Карал съм отдавна много малко, 6,5 но не съм сигурен.

mirott

Мнение от mirott » 20 Сеп 2012 14:41

biggrin.gif

Публикувай отговор