Toyota Rav 4 1995 Auto изгасва при тръгване и рязко спиране

bugatti

Toyota Rav 4 1995 Auto изгасва при тръгване и рязко спиране

Мнение от bugatti » 07 Сеп 2012 13:41

Здравейте :)

Нов съм във форума за съжеление по принуда...надявам се някой тук да успее да ми помогне, защото до момента всичките ми опити се оказаха безуспешни...

Предистория...
Всичко започна малко след монтажа на газов инжекцион, когато колата започна да се държи неестествено на ниски обороти и съответно да гасне при тръгване и рязко спиране както при движение напред така и назад а и напоследък нещата се влошиха и гасне дори при отнемането на газта след по-рязко потегляне....след диагностика при един колега от този форум (сервиза му се намираше на сточна гара и беше преди доста време за съжеление съм изгубил неговите контакти) се оказа че вероятната причина е в ТПС датчика, който се намира зад дроселовата клапа. Последва инвестиране на не-малка сума в закупуването на резервната част от ТМ Ауто и съответната подмяна се оказа безмислена тъй като никаква промяна не беше отчетена и проблема до ден днешен не е отстранен...ходенето по мъките не спира вече доста време и се обръщам към вас за помощ...

Колата е Рав 4 автоматик 1995 2.0 бензин

-Дайте някаква идея какво може да се случва с колата и евентуално кой би могъл да помогне за отстраняването на проблема?

-Къде може да закарам колата за адекватна диагностика? (не ми се отваря нова тема но от скоро и ABS светна така че ми се иска някой да я погледне)

Благодаря предварително за отделеното време :)

bugatti

Re: Toyota Rav 4 1995 Auto изгасва при тръгване и рязко спир

Мнение от bugatti » 16 Сеп 2012 15:20

Някакви препоръки? unsure.gif

gicho

Мнение от gicho » 17 Сеп 2012 09:29

Имаш лично.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

alalexll

Мнение от alalexll » 17 Сеп 2012 12:21

gicho написа:Имаш лично.
Имах същия проблем или поне същия по твоите описания,много неща проверих и при мен се оказа топлинния датчик ,давал грешна информация за темепературата на антифриза.Правеше го изведнъж без някакави признаци че ще се случи,дори компютъра не е записвал грешка,и нито един сервиз не успя да хване проблема.Аз съвсем случайно реших да откача буксата и така карах доста км. Веднага с разкачането на буксата колата спря да гасне ,да придърпва и всичките се проблеми дето ги правеше.Така карах поне 1 седмица докато дойде датчика ,поръчах го в тмауто и струваше 140лв.Разбирасе че твоя проблем може да е от друго естество но просто разказах моя случей и дано съм ти дал насока къде да гледаш.Ако имаш някакви въпроси питай ,мога и по телефона да ти обесня ако искаш.Този проблем се прояви и при мен веднага след монтажа на газовата уредба.Дали есъвпадение или не ,но е факт че веднага след това се скапа колата.

bugatti

Мнение от bugatti » 17 Сеп 2012 12:58

alalexll написа: Имах същия проблем или поне същия по твоите описания,много неща проверих и при мен се оказа топлинния датчик ,давал грешна информация за темепературата на антифриза...
Къде се намира този датчик? да го пробвам и аз това нали от опит глава не боли...

А някаква идея кой може да погледне АБС-а?

alalexll

Мнение от alalexll » 17 Сеп 2012 13:12

bugatti написа:
alalexll написа: Имах същия проблем или поне същия по твоите описания,много неща проверих и при мен се оказа топлинния датчик ,давал грешна информация за темепературата на антифриза...
Къде се намира този датчик? да го пробвам и аз това нали от опит глава не боли...

А някаква идея кой може да погледне АБС-а?
Проследяваш маркуча от радиятора към двигатела,преди двигатела има метален накрайник който е закрепен към двигатела и маркуча от радиатора,на нега са завити 2 бр. датчици единия е с 2 жички другия е с 1 жица,този с 2-те жици е за данни към компютъра,другия датчик мисля че е за таблото.Разкачаш този с 2 те жици и можеш да си караш така без проблем и да палиш ,но ако си карал и загрял колата.С разкачена букса сутрин няма да можеш да палиш.Можеш и запален двигател да разкачиш буксата,аз така правих пробите на запален двигател.Моя датчик на АБС присветва понякога когато карам във високи води или след авто мивка,като исъхне изгасва и се оправят спирачките,огледай някаде да няма оголен кабел.
Иначе кой може да погледне каквото и да е по колата ,замисли се в тмауто.Не е задължително да копуваш частите от тях.
0888231257 е телефона ми,ако нещо не си разбрал по описанието звъни.

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 18 Сеп 2012 20:50

Понеже 3S-FE мотора е отвратителен за работа по инжекторната група, обърни внимание при монтажа на дюзите за ГИто да не са откачили някой вакум или нещо подобно. Изобщо огледай се са подозрителни визящи/оголени или т.н. неща.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

bugatti

Мнение от bugatti » 19 Сеп 2012 13:56

Проблемът с изгасването е отстранен оказа температурният датчик!

Въпреки всичко попаднах на добър диагностик така че ако някой има нужда да ми пише и ще му дам контакти на човека!

Но проблемът с АБС-а все още е на лице- грешките са съответно
#11: прекъснат соленоид но не се знае на кое от колелата е?
#14: окъсяване в захранващото реле на абс помпата?

В този ред на мисли се опитах да огледам датчиците на колелата но единственото, което установих е че кабелите сякаш са цели до еку-то а не както при други автомобили да имат куплунг за улеснена подмяна при самото колело или аз нещо се бъркам?
Също така ако някой се е сблъсквал с окъсяване в релето как мога да го тествам и съответно поправя?! Или да се насоча към ново такова?

alalexll

Мнение от alalexll » 20 Сеп 2012 11:12

Дай координати на диагностика ,че имам един проблем и сам не мога да го реша.

Публикувай отговор