Нов съм във форума за съжеление по принуда...надявам се някой тук да успее да ми помогне, защото до момента всичките ми опити се оказаха безуспешни...
Предистория...
Всичко започна малко след монтажа на газов инжекцион, когато колата започна да се държи неестествено на ниски обороти и съответно да гасне при тръгване и рязко спиране както при движение напред така и назад а и напоследък нещата се влошиха и гасне дори при отнемането на газта след по-рязко потегляне....след диагностика при един колега от този форум (сервиза му се намираше на сточна гара и беше преди доста време за съжеление съм изгубил неговите контакти) се оказа че вероятната причина е в ТПС датчика, който се намира зад дроселовата клапа. Последва инвестиране на не-малка сума в закупуването на резервната част от ТМ Ауто и съответната подмяна се оказа безмислена тъй като никаква промяна не беше отчетена и проблема до ден днешен не е отстранен...ходенето по мъките не спира вече доста време и се обръщам към вас за помощ...
Колата е Рав 4 автоматик 1995 2.0 бензин
-Дайте някаква идея какво може да се случва с колата и евентуално кой би могъл да помогне за отстраняването на проблема?
-Къде може да закарам колата за адекватна диагностика? (не ми се отваря нова тема но от скоро и ABS светна така че ми се иска някой да я погледне)
Благодаря предварително за отделеното време