Уплътнителите струват около 80 лв./брой. Сменяват се много лесно с голи ръце. Сваляш стъклото до най-долно положение и подхващаш уплътнителя в свободната му зона, така че да го извадиш от улея на рамката на вратата. После го изтегляш от водачите на стъклото, който са вътре /зад ламарината/. Новият уплътнител се поставя в обратен ред. Първо трябва да го ориентираш в правилната му позиция и вкараш краищата му надолу във водача и по ръба на стъклото. След това поставяш на позиция ъглите и наместваш в улея горната напречна част. Накрая вкарваш вертикалните части в улея на рамката на стъклото и нагласяваш колко да влиза надолу във вратата, така че уплътнителят да не е под напрежение /набръчкан или опънат/.
Вдигаш стъклото, измиваш си ръцете и отиваш да пиеш едно с чувството на майстор.
П.С. Аз сменявах моите на предните врати, защото бяха като надъвкани в зоната на предния ъгъл /до огледалото/ и това ме дразнеше. Това се наблюдава при много Короли Е12, но на мен това не ми действаше успокояващо и ги смених. biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!