Здарвейте колеги,
имам следния проблем: от известно време скоростите започнаха да се превключват по-трудно ,като най много се усеща при включване на задна скорост.
маслото в ск кутия е сменяно предо 30000км при проверка си е с необходимото ниво и качество.
съединителя макар и старичък не припръзва.
няма следи от омазняване по системата,макар че през последните 20000км забелязах че течноста намаля от максимума до минимум около 1см на съда.
някакви идеи ?
и още едно въпросче
смених предните накладки само дето сложих AKEBONO spirat dobre ,но и скърцат удивително.
възможно ли е да се премахне някак звука освен със смяната на накладките?
п.с. колата е авенсис 1 99г. 1.8и 7а-фе
Трудна смяна на предавки!
Re: Трудна смяна на предавки!
първо ще проверя системата и течността защото е по лесно а ако се наложи и дискаПритискателния диск е засмяна или теч от системата.
Не съм 100 % сигурен , но прословутото скърцане на спирачките при Тойота не е "проблем" само при теб. Личният опит ми показва че ако на самите накладки има по средата улей - все едно е срязано феродото на две парчета скърцане няма тъи като (Така поне казват) този срез по средата на феродото обира увеличеното количество вибрации и температурното разширение и съответно няма свирене. Когато купих мойта беше със "срязани" накладки и нямаше скърцане. Естествено като част от първоначалното обслужване ги смених с Yokohama пак със срез - нямаше свирене. После се поблазних от една оферта тук за TEXTAR с отстъпка и ......... е тези са без срез и свирят та свирят. Но натискам повечко педала и не ми пука. Скоро пак ще се върнана Yokohama от тях бях доволен.sheha написа:Здарвейте колеги,
и още едно въпросче
смених предните накладки само дето сложих AKEBONO spirat dobre ,но и скърцат удивително.
възможно ли е да се премахне някак звука освен със смяната на накладките?
п.с. колата е авенсис 1 99г. 1.8и 7а-фе
Avensis 2.0 D4D 2002 Пловдив
По въпроса за спирачките - почти няма значение дали са със срез или не. Скърцането зависи от твърдостта на накладките (колко и какви метални частици има). По мое мнение - тази кола трябва да се кара с твърди накладки ако разчиташ на интензивно спиране. Слагал съм и меки, но като направиш няколко по-сериозни спирания, започват да омекват доста и да спира по трудно съответно.
аз карам с TRW накладки и съм много доволен. няма свирене и колата спира нормално.
И аз забелязвам трудно включване на задна. Другото което забелязвам е че ако освободя от скорост, отпусна съединителя и го натисна отново преди да дам на задна, включва по-леко.
Toyota Corolla 2.0 D-4D 2005