Трудна смяна на предавки!

sheha

Трудна смяна на предавки!

Мнение от sheha » 11 Сеп 2012 19:48

Здарвейте колеги,

имам следния проблем: от известно време скоростите започнаха да се превключват по-трудно ,като най много се усеща при включване на задна скорост.
маслото в ск кутия е сменяно предо 30000км при проверка си е с необходимото ниво и качество.
съединителя макар и старичък не припръзва.
няма следи от омазняване по системата,макар че през последните 20000км забелязах че течноста намаля от максимума до минимум около 1см на съда.

някакви идеи ?

и още едно въпросче
смених предните накладки само дето сложих AKEBONO spirat dobre ,но и скърцат удивително.
възможно ли е да се премахне някак звука освен със смяната на накладките?
п.с. колата е авенсис 1 99г. 1.8и 7а-фе

ceko26

Re: Трудна смяна на предавки!

Мнение от ceko26 » 12 Сеп 2012 09:00

Притискателния диск е засмяна или теч от системата.
Авенсис 3S-FE

sheha

Мнение от sheha » 12 Сеп 2012 19:37

Притискателния диск е засмяна или теч от системата.
първо ще проверя системата и течността защото е по лесно а ако се наложи и диска

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 12 Сеп 2012 23:12

sheha написа:Здарвейте колеги,

и още едно въпросче
смених предните накладки само дето сложих AKEBONO spirat dobre ,но и скърцат удивително.
възможно ли е да се премахне някак звука освен със смяната на накладките?
п.с. колата е авенсис 1 99г. 1.8и 7а-фе
Не съм 100 % сигурен , но прословутото скърцане на спирачките при Тойота не е "проблем" само при теб. Личният опит ми показва че ако на самите накладки има по средата улей - все едно е срязано феродото на две парчета скърцане няма тъи като (Така поне казват) този срез по средата на феродото обира увеличеното количество вибрации и температурното разширение и съответно няма свирене. Когато купих мойта беше със "срязани" накладки и нямаше скърцане. Естествено като част от първоначалното обслужване ги смених с Yokohama пак със срез - нямаше свирене. После се поблазних от една оферта тук за TEXTAR с отстъпка и ......... е тези са без срез и свирят та свирят. Но натискам повечко педала и не ми пука. Скоро пак ще се върнана Yokohama от тях бях доволен.
Avensis 2.0 D4D 2002 Пловдив

lubosh
Обратна връзка:

Мнение от lubosh » 13 Сеп 2012 06:07

По въпроса за спирачките - почти няма значение дали са със срез или не. Скърцането зависи от твърдостта на накладките (колко и какви метални частици има). По мое мнение - тази кола трябва да се кара с твърди накладки ако разчиташ на интензивно спиране. Слагал съм и меки, но като направиш няколко по-сериозни спирания, започват да омекват доста и да спира по трудно съответно.
Toyota Avensis '99 2.0TD, Avensis II '07 2.0 D-4D 126 к.с. 1AD-FTV, Avensis '13 T27 2.2 D-CAT 2AD-FHV

Изображение

dimi74

Мнение от dimi74 » 13 Сеп 2012 19:58

аз карам с TRW накладки и съм много доволен. няма свирене и колата спира нормално.

Аватар
aganov

Мнение от aganov » 14 Сеп 2012 16:11

И аз забелязвам трудно включване на задна. Другото което забелязвам е че ако освободя от скорост, отпусна съединителя и го натисна отново преди да дам на задна, включва по-леко.
Toyota Corolla 2.0 D-4D 2005

Публикувай отговор