имам следния огромен проблем и вече съм абсолютно в задънена улица

Ще ви разкажа какво съм правил, за да може да добиете представа за проблема.
Колата е с блок от ST185 и глава от ST165, наложи се смяна на блока, защото на оригиналния бяха набивани ризи и беше пукнат. След всичко което прочетохме и след всички консултации, не успяхме да намерим разлика в блоковете на 3S-GTE мотор. Факт е, че и блока и главата паснаха идеално.
Тубото е оригинално тоест CT26, но е от Супра, единствената разлика между стоковото CT26 и това на Супрата е в отвора за засмукване на въздух, който при модификацията за Супрата е малко по-голям, тоест напълно съвместими без никакви допълнителни доработки.
Колата е с 1000сс инжектори и подменена електроника, като всичко е правено при Иво и Ицо от ХЕЕД.
Буталата и биелите са съответно Wiseco и Eagle , като според каталозите на тези фирми са еднакви за всички версии на 3S-GTE , вкл. и тези от MR2 SW20 ....
Режимите на налягането на турбината са : 0,4; 0,8, 1,1 bar. Проблемите с прегряването се проявяват и при трите режима на налягане.
Сменен е стоковия преден радиатор с Мoshimoto за ST185, който е около 15 -20мм по дебел от стоковия, добавено е допълнително охлаждане на радиатора и на малкия радиатор на водния интеркулер.
Според ХЕЕД, всички водни магистрали и маркучета са ОК, 90% от маркучите са и подменени. Подменен е термостата и е проверен датчика за температура на таблото. Парното е на кранче и според ХЕЕД проблема не може да е оттам, същото се отнася и за Водната помпа, която според тях също е в много добро състояние. Водната помпа е оригинална, тоест не съм я сменял.
КОЛАТА НЕ ГУБИ ВОДА от никъде, което означава, че няма проблем с гарнитурата, която е метална на Cometic
Какво се случва с колата:
На място може да работи и цял ден и температурата е перфектна. Проблемите започват с карането.
След два три ускорения на пълна тяга от 80 -160 км/ч температурата рязко отива в червеното, компютъра показва температура на водата 102-107 градуса, датчика заковава РЯЗКО плътно в червеното.
Същото се получава и при по продължително супер спокойно каране 30-40 мин на пета предавка със скорост 120-140 км/ч. При този вариант колата започва да загрява плавно, като отново стига до червено.
Когато се случи гореописаното ПАРНОТО ИЗЧЕЗВА.
И при двата варианта, температурата спада до нормална след като задържиш колата около 3000 обо/мин на трета или четвърта предавка. След около 2 - 3 мин. парното се връща.
След като веднъж прегрее въпреки, че я охладиш до нормална температура всяко ново натискане на педала отново провокира прегряване и изчезване на парното.
Нямам датчик за температура на маслото и нямам идея там какво се случва.
И така това е което се сещам, ако имате въпроси питайте. Всяка идея или съвет ще е от голяма помощ.
Благодаря ви за съдействието.
Поздрави
Светлин