съединител-помогнете!

PYMKO

съединител-помогнете!

Мнение от PYMKO » 17 Авг 2012 12:10

колеги,предстои ми смяна на съединител на Авенсис 2001г. 1.8vvti.може ли някой да ми даде съвет какъв по-точно да сложа и колко ще ми струва горе-долу?гледах един в ebay за 50лири,но ми се струва евтино!четох някъде във форума,че на един колега му е струвал окло 1600лв!!!с маховик,но неговия Авенсис беше дизел.и понеже нищо не разбирам,питам:има ли при мен маховик и трябва ли да се смени заедно със съединителя?в ebay беше без маховик-комплект излизаха само за дизел та затова питам.

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Re: съединител-помогнете!

Мнение от moloko » 17 Авг 2012 16:06

А защо си тръгнал да сменяш съединителя? Какъв е проблема ? Щом си с бензинов мотор не би трябвало да се занимаваш с маховика - скъпата част в съдинителя на дизелаците. Може би говорим за смяна на притискателен и феродов диск с лагера което е далеч по-макло от сумата за компелекта с двумасов маховик при дизелите.

Пак питам - какъв е проблема? Аз едва ли ще помогна много , но тук има и тънки разбирачи , все някои ще помгне .
Avensis 2.0 D4D 2002 Пловдив

PYMKO

Мнение от PYMKO » 17 Авг 2012 16:24

moloko написа:А защо си тръгнал да сменяш съединителя? Какъв е проблема ? Щом си с бензинов мотор не би трябвало да се занимаваш с маховика - скъпата част в съдинителя на дизелаците. Може би говорим за смяна на притискателен и феродов диск с лагера което е далеч по-макло от сумата за компелекта с двумасов маховик при дизелите.

Пак питам - какъв е проблема? Аз едва ли ще помогна много , но тук има и тънки разбирачи , все някои ще помгне .
проблема е,че трябва да натисна педала до ламарината,а скоростите пак влизат трудно,а задна даже причуква от време на време

lubooo

Мнение от lubooo » 17 Авг 2012 16:43

за да си сигурен , че е от съединителя , спри на баир и дръпни ръчна включи първа скорост и почни леко да пускаш съединителя без да подаваш газ , ако колата изгасне без да почне да се мъчи и да сваля ниско оборотите е добре съединителя , ако не, значи приплъзва и си е отишъл . За части ти давам съвет да не купуваш от ebay , безмислено е при положение че в форума има колега като toyotaforever , моя комплект съединител ( оригинален ) от него излезе около 290 лв , като дори майстора който ми го сменя беше учуден от качеството за тая цена , за справка в тойота сервиза в търново ми искаха 700 лв за съединител laugh.gif
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

desotodorov

Мнение от desotodorov » 17 Авг 2012 17:13

Е значи е за смяна, нямаш демпферен маховик, като при дизелите затова 4 цифрената сума за маховика отпада happy.gif а съединител комплект можеш да си вземеш за около 400лв като за твоята...хм...и според мен - вместо да рискуваш с E-bay, по-добре се пробвай с колегата ToyotaForever :)

moloko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от moloko » 17 Авг 2012 18:51

Вместо да ходиш до "байр" може да пробваш номера с високия бордюр.
Avensis 2.0 D4D 2002 Пловдив

PYMKO

Мнение от PYMKO » 17 Авг 2012 22:46

lubooo написа:за да си сигурен , че е от съединителя , спри на баир и дръпни ръчна включи първа скорост и почни леко да пускаш съединителя без да подаваш газ , ако колата изгасне без да почне да се мъчи и да сваля ниско оборотите е добре съединителя , ако не, значи приплъзва и си е отишъл . За части ти давам съвет да не купуваш от ebay , безмислено е при положение че в форума има колега като toyotaforever , моя комплект съединител ( оригинален ) от него излезе около 290 лв , като дори майстора който ми го сменя беше учуден от качеството за тая цена , за справка в тойота сервиза в търново ми искаха 700 лв за съединител laugh.gif
много ти благодаря за съвета.още утре ще пробвам и ако е заминал ще се обърна към колегата TOYOTAFOREVER.

Аватар
martod

Мнение от martod » 17 Авг 2012 23:55

PYMKO написа: проблема е,че трябва да натисна педала до ламарината,а скоростите пак влизат трудно,а задна даже причуква от време на време
Вземи си обслужи помпите на съединителя и смени течността и не ти трябва да търсиш баири и бордюри ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

PYMKO

Мнение от PYMKO » 18 Авг 2012 13:39

martod написа:
PYMKO написа: проблема е,че трябва да натисна педала до ламарината,а скоростите пак влизат трудно,а задна даже причуква от време на време
Вземи си обслужи помпите на съединителя и смени течността и не ти трябва да търсиш баири и бордюри ..
течността я смених с останалите консумативи,а би ли ми казл как по-точно се обслужват тези помпи и къде мога да го направя-мога ли сам или трябва в сервиз?

Аватар
martod

Мнение от martod » 18 Авг 2012 14:05

PYMKO написа: течността я смених с останалите консумативи,
Трябваше от тук да започнеш темата .. smile.gif
Нова течност със стари износени гумички обикновено води до влошаване работата на съединителя ..
Има ремонтни комплекти гумички за тези помпи, сменяй ги и тях, нова течност и хубаво обезвъздушаване и си пак в джаза ..

PYMKO

Мнение от PYMKO » 18 Авг 2012 17:05

martod написа:
Нова течност със стари износени гумички обикновено води до влошаване работата на съединителя ..
Има ремонтни комплекти гумички за тези помпи, сменяй ги и тях, нова течност и хубаво обезвъздушаване и си пак в джаза ..
благодаря за съвета.ще ги сменя тия дни и ще пиша.дано си прав

mafiota

Мнение от mafiota » 20 Авг 2012 19:32

PYMKO написа:
martod написа:
благодаря за съвета.ще ги сменя тия дни и ще пиша.дано си прав
колега писал съм ти ЛС

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 20 Авг 2012 23:18

Смяната само на гумички е "ден до пладне" и се връзваш на двойна (че и тройна) работа по монтаж и демонтаж на помпите и обезвъздушаване с цялата процедура. wink.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
martod

Мнение от martod » 21 Авг 2012 08:55

zi_zi_top написа:Смяната само на гумички е "ден до пладне"
Изобщо не си прав ..
Ако няма язвички по цилиндъра на помпата, ще откара още толкова колкото е карала до сега ..
Аз на моя галант съм ги сменял с ОЕМ комплекти от Ратола от "ден" (не помня точно кой, на 2005г.) и си карат до "пладне" (разбирай до днес) .. smile.gif

mafiota

Мнение от mafiota » 21 Авг 2012 17:41

martod написа:
zi_zi_top написа:Смяната само на гумички е "ден до пладне"
Изобщо не си прав ..
Ако няма язвички по цилиндъра на помпата, ще откара още толкова колкото е карала до сега ..
Аз на моя галант съм ги сменял с ОЕМ комплекти от Ратола от "ден" (не помня точно кой, на 2005г.) и си карат до "пладне" (разбирай до днес) .. smile.gif
И аз съм съгласен с това мнение.

Публикувай отговор