съединител-помогнете!
съединител-помогнете!
колеги,предстои ми смяна на съединител на Авенсис 2001г. 1.8vvti.може ли някой да ми даде съвет какъв по-точно да сложа и колко ще ми струва горе-долу?гледах един в ebay за 50лири,но ми се струва евтино!четох някъде във форума,че на един колега му е струвал окло 1600лв!!!с маховик,но неговия Авенсис беше дизел.и понеже нищо не разбирам,питам:има ли при мен маховик и трябва ли да се смени заедно със съединителя?в ebay беше без маховик-комплект излизаха само за дизел та затова питам.
Re: съединител-помогнете!
А защо си тръгнал да сменяш съединителя? Какъв е проблема ? Щом си с бензинов мотор не би трябвало да се занимаваш с маховика - скъпата част в съдинителя на дизелаците. Може би говорим за смяна на притискателен и феродов диск с лагера което е далеч по-макло от сумата за компелекта с двумасов маховик при дизелите.
Пак питам - какъв е проблема? Аз едва ли ще помогна много , но тук има и тънки разбирачи , все някои ще помгне .
Пак питам - какъв е проблема? Аз едва ли ще помогна много , но тук има и тънки разбирачи , все някои ще помгне .
Avensis 2.0 D4D 2002 Пловдив
проблема е,че трябва да натисна педала до ламарината,а скоростите пак влизат трудно,а задна даже причуква от време на времеmoloko написа:А защо си тръгнал да сменяш съединителя? Какъв е проблема ? Щом си с бензинов мотор не би трябвало да се занимаваш с маховика - скъпата част в съдинителя на дизелаците. Може би говорим за смяна на притискателен и феродов диск с лагера което е далеч по-макло от сумата за компелекта с двумасов маховик при дизелите.
за да си сигурен , че е от съединителя , спри на баир и дръпни ръчна включи първа скорост и почни леко да пускаш съединителя без да подаваш газ , ако колата изгасне без да почне да се мъчи и да сваля ниско оборотите е добре съединителя , ако не, значи приплъзва и си е отишъл . За части ти давам съвет да не купуваш от ebay , безмислено е при положение че в форума има колега като toyotaforever , моя комплект съединител ( оригинален ) от него излезе около 290 лв , като дори майстора който ми го сменя беше учуден от качеството за тая цена , за справка в тойота сервиза в търново ми искаха 700 лв за съединител laugh.gif
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE
3ZZ-FE
Е значи е за смяна, нямаш демпферен маховик, като при дизелите затова 4 цифрената сума за маховика отпада
а съединител комплект можеш да си вземеш за около 400лв като за твоята...хм...и според мен - вместо да рискуваш с E-bay, по-добре се пробвай с колегата ToyotaForever 

Вместо да ходиш до "байр" може да пробваш номера с високия бордюр.
Avensis 2.0 D4D 2002 Пловдив
много ти благодаря за съвета.още утре ще пробвам и ако е заминал ще се обърна към колегата TOYOTAFOREVER.lubooo написа:за да си сигурен , че е от съединителя , спри на баир и дръпни ръчна включи първа скорост и почни леко да пускаш съединителя без да подаваш газ , ако колата изгасне без да почне да се мъчи и да сваля ниско оборотите е добре съединителя , ако не, значи приплъзва и си е отишъл . За части ти давам съвет да не купуваш от ebay , безмислено е при положение че в форума има колега като toyotaforever , моя комплект съединител ( оригинален ) от него излезе около 290 лв , като дори майстора който ми го сменя беше учуден от качеството за тая цена , за справка в тойота сервиза в търново ми искаха 700 лв за съединител laugh.gif
- martod
Вземи си обслужи помпите на съединителя и смени течността и не ти трябва да търсиш баири и бордюри ..PYMKO написа: проблема е,че трябва да натисна педала до ламарината,а скоростите пак влизат трудно,а задна даже причуква от време на време
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
течността я смених с останалите консумативи,а би ли ми казл как по-точно се обслужват тези помпи и къде мога да го направя-мога ли сам или трябва в сервиз?martod написа:Вземи си обслужи помпите на съединителя и смени течността и не ти трябва да търсиш баири и бордюри ..PYMKO написа: проблема е,че трябва да натисна педала до ламарината,а скоростите пак влизат трудно,а задна даже причуква от време на време
- martod
Трябваше от тук да започнеш темата ..PYMKO написа: течността я смених с останалите консумативи,

Нова течност със стари износени гумички обикновено води до влошаване работата на съединителя ..
Има ремонтни комплекти гумички за тези помпи, сменяй ги и тях, нова течност и хубаво обезвъздушаване и си пак в джаза ..
благодаря за съвета.ще ги сменя тия дни и ще пиша.дано си правmartod написа:Трябваше от тук да започнеш темата ..PYMKO написа: течността я смених с останалите консумативи,![]()
Нова течност със стари износени гумички обикновено води до влошаване работата на съединителя ..
Има ремонтни комплекти гумички за тези помпи, сменяй ги и тях, нова течност и хубаво обезвъздушаване и си пак в джаза ..
колега писал съм ти ЛСPYMKO написа:благодаря за съвета.ще ги сменя тия дни и ще пиша.дано си правmartod написа:Трябваше от тук да започнеш темата ..PYMKO написа: течността я смених с останалите консумативи,![]()
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Смяната само на гумички е "ден до пладне" и се връзваш на двойна (че и тройна) работа по монтаж и демонтаж на помпите и обезвъздушаване с цялата процедура. 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- martod
Изобщо не си прав ..zi_zi_top написа:Смяната само на гумички е "ден до пладне"
Ако няма язвички по цилиндъра на помпата, ще откара още толкова колкото е карала до сега ..
Аз на моя галант съм ги сменял с ОЕМ комплекти от Ратола от "ден" (не помня точно кой, на 2005г.) и си карат до "пладне" (разбирай до днес) ..

И аз съм съгласен с това мнение.martod написа:Изобщо не си прав ..zi_zi_top написа:Смяната само на гумички е "ден до пладне"
Ако няма язвички по цилиндъра на помпата, ще откара още толкова колкото е карала до сега ..
Аз на моя галант съм ги сменял с ОЕМ комплекти от Ратола от "ден" (не помня точно кой, на 2005г.) и си карат до "пладне" (разбирай до днес) ..