1.4D4D - проблем

limen

1.4D4D - проблем

Мнение от limen » 30 Дек 2011 18:42

Здравейте!
Скоро взех един Ярис 1.4Д4Д. Доста време не е била карана. Още не съм изгорил и 1 резервоар гориво!
Появи ми се следния проблем:
Докато карах двигателя изгасна и светна жълтата лампа за двигателя. След 2 минути си запали нормално. Това ми се случи няколко пъти вече и то без никакъв признак.
От сервиза на тойота ми казаха ,че проблема ми е с датчика за налягане на горивото който е на помпата ,а не се продавал като отделна част.Трябвало цяла помпа да се купува или на старо.
Някой имал ли е подобен проблем?

Благодаря за всеки съвет!
Последно промяна от limen на 02 Яну 2012 08:43, променено общо 1 път.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: 1.4D4D - проблем

Мнение от Scott » 30 Дек 2011 20:30

limen написа:Скоро взех един Ярис 1.4Д4Д...Появи ми се следния проблем...
Това не може да бъде ... Ярис е най-безпроблемния малък градски автомобил ... Виж тук

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 30 Дек 2011 20:33

Scott написа:
limen написа:Скоро взех един Ярис 1.4Д4Д...Появи ми се следния проблем...
Това не може да бъде ... Ярис е най-безпроблемния малък градски автомобил ... Виж тук
Да, и точно там като погледне, ще види една графа с проценти на дефекти, която би трябвало и на теб да ти говори, че някои бройки не са перфектни. НО при тойота и мазда в случая най-рядко се случва повреда в сравнение с конкуренцията
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
coolone

Мнение от coolone » 30 Дек 2011 22:39

Аз имах подобен проблем, при мен светна датчика на рейла, той също се сменя комплект датчик+рейл. Мисля, че цифрата беше 1400лв
Не знам дали при теб има втори датчик на помпата или в сервиза са имали предвид точно този на рейла, но и в двата случая си е голяма греда.
При мен проблема се оказа в буксата на датчика, единия пин не правеше добър контакт. Леко почистване + електро спрей и после.. газ манчо!

Btw за втори път изпадам в недоумение как аджеба тоя датчик не се демонтира, все пак има някаква вероятност да изфъска към даден момент, тогава кво правим? Приготвяме си мокри компреси и сменяме рейл или помпа заради някакъв мижав датчик, който струва макс 50 лв
Пачо Кардана - Президент !!!

mafiota

Мнение от mafiota » 31 Дек 2011 09:40

coolone написа: .............за втори път изпадам в недоумение как аджеба тоя датчик не се демонтира, все пак има някаква вероятност да изфъска към даден момент, тогава кво правим? Приготвяме си мокри компреси и сменяме рейл или помпа заради някакъв мижав датчик, който струва макс 50 лв
Явно и те предварително са си направили сметката cool.gif , вместо датчик цяла рейка . Неможе да няма начин за побългаряване ..., да речем да се измисли някаква взаимозаменяемост.

limen

Проблемния клапан

Мнение от limen » 02 Яну 2012 08:45

Това е клапана който правел проблема според Тойота. Не се продавал отделно(захванат е с 2 болта).Потдържа постояното налягане на горивото в рейла. Проблема го прави напълно случайно. Може няколко пъти един след друг,но може и цял ден да не се появи.
Прикачени файлове
klapan1.jpg
klapan1.jpg (37.27 KiB) Преглеждано 4871 пъти

skirilova

Мнение от skirilova » 01 Фев 2012 16:57

Здравейте,миналата година имах същият проблем.В сервиза на Toyota ми казаха,че частта не се продава отделно,но реших да отида в друг сервиз и там ми я смениха без проблем,цената беше 400 лв.

noesoft

Мнение от noesoft » 31 Юли 2012 17:37

Къде мога да намеря подобна горивна помпа втора ръка?

Публикувай отговор