Проверена употребявана ТОЙОТА?

dimpex_01

Проверена употребявана ТОЙОТА?

Мнение от dimpex_01 » 04 Юли 2012 17:33

Здравейте колеги,
Тъй като минаха две години от началото на читавите оферти от Тойота и другите официални вносители за продаждба на проверени употребявани автомобили. Бихте ли могли да споделите лични мнения. Ще бъде интересно. Повдигам темата тъй като имам колега, който си закупи подобен автомобил, но от Мото-Пфое. Взе го на 130000км, ползва го две години, сега е на 150000. Оня ден беше много нещастен, че са му се появили доста болежки по автомобила. Може да си е от автомобила или призводителите затвърждават мнеието ми, че живота на автомобила се смята до 100000 км. След това рухва и дупе да ни е яко. tongue.gif
AVENSIS combi, D4D, 2001

Изображение

Аватар
ss_mitko

Re: Проверена употребявана ТОЙОТА?

Мнение от ss_mitko » 05 Юли 2012 09:48

dimpex_01 написа:Здравейте колеги,
Тъй като минаха две години от началото на читавите оферти от Тойота и другите официални вносители за продаждба на проверени употребявани автомобили. Бихте ли могли да споделите лични мнения. Ще бъде интересно. Повдигам темата тъй като имам колега, който си закупи подобен автомобил, но от Мото-Пфое. Взе го на 130000км, ползва го две години, сега е на 150000. Оня ден беше много нещастен, че са му се появили доста болежки по автомобила. Може да си е от автомобила или призводителите затвърждават мнеието ми, че живота на автомобила се смята до 100000 км. След това рухва и дупе да ни е яко. tongue.gif
Винаги има някакъв риск когато купуваш автомобил втора употреба,но аз лично предпочитам употребяван и проверен в оторизиран представител и с история.Незнам колегата ти каква кола е взел от Мото-Пфое но предполагам Форд или Волво а там проблемите са преди 100к biggrin.gif а и зависи как я експлоатира.Това за 100к са пълни глупости.Твоята кола на колко км. е ?

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от lederman » 05 Юли 2012 10:51

Моята е такава. Взех я преди 2 години и съм минал около 30Кkm. До сега съм сменял консумативите и имам няколко дребни козметични ремонта но да чукам на дърво нищо сериозно :). Сега колата е около 120Кkm.
Лошо впечатление ми направи факта, че като купих "проверен" автомобил очаквах търговеца да си е направил труда да провери автомобила детайлно. Това важи още повече за системите важни за безопасността. При констатиране на нередност се очаква повредената част да бъде подменена/ремонтирана (все пак тази процедура се прави преди оценката на автомобила, а и без това тези автомобили са с цена доста над средната на пазара). Та с тази логика купувах от официален Тойота продавач, да ама не , оказа се, че спирачните ми дискове са с 2мм. под минимума, при положение, че разликата от мин. до макс. е общо около 6мм. Подмених ги за своя сметка и от Тойота, постфактум, ми казаха "ама ти трябваше да се обадиш" biggrin.gif .
Разказвам цялата история за да събудя недоверието към "проверката" . Несъмнено купувайки такава кола, риска е много по-малък от Горубляне, но все пак трябва да се внимава. Хубаво е да се иска протокол от проверката на който да се вижда името и подписа на този който е проверявал и да са описани проверките.
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

dimpex_01

Мнение от dimpex_01 » 05 Юли 2012 14:51

ss_mitko написа: Винаги има някакъв риск когато купуваш автомобил втора употреба,но аз лично предпочитам употребяван и проверен в оторизиран представител и с история.Незнам колегата ти каква кола е взел от Мото-Пфое но предполагам Форд или Волво а там проблемите са преди 100к biggrin.gif а и зависи как я експлоатира.Това за 100к са пълни глупости.Твоята кола на колко км. е ?
Колега моята е италианка, когато я купувах все още нямаше изгодни оферти, но се замислям за следващата. Доколкото форда е фокус комби. Нека не пълним темата с боклук. Идеята ми беше да се сподели лично мнение от хора с опит както е направил колегата, а не да се надприкаваме.
AVENSIS combi, D4D, 2001

Изображение

Аватар
stefan_stz

Мнение от stefan_stz » 05 Юли 2012 16:02

Купи си точно такава кола проверен употребяван автомобил аз си купих от авто-къща доволен съм ама може и по добре поне колата ще ти е на реални километри обслужена и проверена..
Toyota Avensis 04/2003 1.8 VVT-i , 1zz-fe

Аватар
alligator

Мнение от alligator » 06 Юли 2012 16:54

Според мен проверен автомобил не означава че всичко е сменено и е като нов! Ще дам пример. Колега си купува кола от Мото-Пфое от също така проверена серия. Взима я и след 1 год. решава да я продава. Отива на преглед в сервиза и те му дават един дълъг списък с части за смяна. Това дали ще е така ако колата е оправена преди 1 год. ??
TOYOTA AVENSIS 2.0 VVT-I D4

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 06 Юли 2012 18:24

alligator написа:Според мен проверен автомобил не означава че всичко е сменено и е като нов! Ще дам пример. Колега си купува кола от Мото-Пфое от също така проверена серия. Взима я и след 1 год. решава да я продава. Отива на преглед в сервиза и те му дават един дълъг списък с части за смяна. Това дали ще е така ако колата е оправена преди 1 год. ??
Проверен автомобил означава,че каквото е необходимо е сменено или поправено,това не значи ,че е като нов.
alligator написа:Това дали ще е така ако колата е оправена преди 1 год. ??
Да така ще е.За колите от Мото-Пфое е напълно нормално след 1г.да се появят проблеми. biggrin.gif Най хубавият Форд е продаденият преди години имах Мондео още на 30к предницата се разби.

ntashev

Мнение от ntashev » 16 Юли 2012 22:41

Здрасти, и аз съм с проверен автомобил - на 2 години, беше на 97К, сега е на ~120K. Освен консумативи имаше само две забележки:
Първо се оказа с фар аквариум и добре подгизнал баласт на ксенона... Лошото е, че след смяна на баласта се оказа, че от водата ли, или от нещо друго но лещата пред крушката е станала мътна и въобще не фокусира.
Второто е, че при последната смяна на накладки (по сервизна книжка в сервиз на Тойота), някой майстор е изкривил акустичния датчик и разбрах, че са за смяна с много неприятен звук.
Като цяло все пак си мисля, че това е по-добрия вариант, но все пак си имай едно наум... И задължително провери фаровете, аз като взимах моя авенсис два от другите си имаха конденз във фаровете...

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 17 Юли 2012 01:37

lederman написа:...... спирачните ми дискове са с 2мм. под минимума, при положение, че разликата от мин. до макс. е общо около 6мм........
Звинявам се за offtopic.gif но нещо се бъркаш брат. Максималната допустима разлика е 2-3 мм от ДВЕТЕ страни сумарно..... Нов ако е на Авенсиса 26мм, минималната дебелина, която дават всички производители е 24мм ....А иначе този проверен автомобил, може да е проверен много отгоре, после да си правиш доста игра с продавача.... Така че дори такъв да взимаш, пак си го огледай качествено с човек, на който имаш доверие.... Да не стане пак - ама ти що не се обади..... Щотоо.... Таковатааа.... Иначе нали... Въпреки чее.....

Просто провери обстойно с твой си майстор или доверен човек, за да си сигурен. Всичко друго из нашата хубават държава, може да е пунта направия ...

scorpion

Мнение от scorpion » 17 Юли 2012 08:53

Новите автомобили дават дефекти. Какво остава за употребяваните ?!? Всичко е въпрос на късмет и донякъде лоялен търговец.
Уморения автомобил си личи отдалеч, дори и да е лъснат като медена паница. Успех и много късмет !

Публикувай отговор