...И отново за хибридите + и - ...

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Дали е само рекламен трик това видео?

Да, технологията е пълна измислица
2
4%
Да, фактите са пресилени
15
27%
Не, има смисъл от HSD
17
30%
Не, това е върхова технология към момента
16
29%
Не ме интересува-харесвам си дизела...
5
9%
Карам колело хибрид, и то си ми стига
1
2%

Общо гласове: 56

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 25 Май 2012 19:58

Japanese_fever написа:
MX5 написа: Каквото ми се прииска - вземам го и се радвам на живота ... правило #1 cool.gif
Това е важи дори за 50% от американците, нали си осъзнал вече, че Америка не е само щата Калифорния? biggrin.gif (където между другото са най-големите превземалки и на 90% от продаваните продукти пише, че предизвикват рак... rolleyes.gif)
Въпросът не е само до възможности. Много хора могат да си позволят много големи коли, но се задоволяват с нормални. Ако възможностите се измераха с размера на автомобила, каква ли кола трябваше да кара Бил Гейтс? Какви размери? smile.gif

MX5

Мнение от MX5 » 25 Май 2012 20:15

prius 3 написа:Я кажи обаче, ако няко се появи с Форд Фиеста да речем как ще го гледат останалите?
Напълно нормално. Познавам лично дори хора милиардери, които карат неща от сорта на Corolla или даже малко Smart-че, защото така им е кеф лично на тях. Всеки си е "луд" по своему както се казва ...

Но тия твърдения на Japanese, че карали големи коли, защото така им казвали от правителството, а не защото така им е кеф на тях са доста смехотворни.

prius 3 написа:а и пълна безотговорност към човечеството е хАмериканското общество. Дори войно за петрол водят завалиите...

tongue.gif

http://www.youtube.com/watch?v=sWS-FoXbjVI

От как го има човечеството, винаги по-силните са управлявали по подобен начин. Съмнявам се и някога да се промени това ...

prius 3 написа:100+ килограмови домакини да си возят задниците в огромни пикапи и СУВ-ове, които ги карат в повечето случай сами или с децата до училище

Някои са 100+ килограмови, много други са по 40-50 кила. Въпрос на личен избор ... на която каквото и е кеф.
prius 3 написа:Вал Маркт да напазаруват полуфабрикати с ГМО

Някои пазаруват във Walmart, други не. Някои харесват ГМО, други купуват само certified organic и без ГМО. Всеки си решава за себе си - въпрос на личен избор. Аз лично не съм стъпвал през живота си в Walmart - но това също си е личен избор. Кой както му е кеф на душата ...
prius 3 написа:Гледам, че и на теб май са ти промили мозъка... :whistle:

Гледаш, но не виждаш ... wink.gif

Последно промяна от MX5 на 25 Май 2012 20:35, променено общо 2 пъти.

MX5

Мнение от MX5 » 25 Май 2012 20:24

prius 3 написа:Ако възможностите се измераха с размера на автомобила, каква ли кола трябваше да кара Бил Гейтс? Какви размери? smile.gif
Бил Гейтс се кефи на Porsche-та. Гаражът му е пълен с каквито се сетиш.
Даже по едно време си беше наумил, че иска да кара и Porsche 959 по улиците (което Porsche никога не бяха легализирали за САЩ) и си беше импротирал едно и пръсна милиони за да го легализира (над 10 години му отне това).

Щом му е кеф да си колекционира Porsche - евала ... smile.gif

Последно промяна от MX5 на 25 Май 2012 20:49, променено общо 1 път.

MX5

Мнение от MX5 » 25 Май 2012 20:31

Japanese_fever написа:нали си осъзнал вече, че Америка не е само щата Калифорния?
Що си мислиш, че стоя само в Калифорния и познавам или общувам с хора само от Калифорния? smile.gif
Дори в момента, доста от колите на паркинга отпред не са с калифорнийски номера ...

Japanese_fever написа:където между другото са най-големите превземалки
Пак изтрещя ... нещо да не си дал на късо? tongue.gif wink.gif

Japanese_fever написа:и на 90% от продаваните продукти пише, че предизвикват рак... rolleyes.gif)

Лошо няма, че задължават всеки продукт (не само хранителните) да си пише какво и що има вътре и всеки сам да си преценява какво да ползва.

Последно промяна от MX5 на 25 Май 2012 20:52, променено общо 1 път.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 25 Май 2012 20:52

prius 3 написа:Казваш нямало комплексарщина. ОК
Я кажи обаче, ако няко се появи с Форд Фиеста да речем как ще го гледат останалите?
Значи не само малко пишки и комплексарщина, а и пълна безотговорност към човечеството е хАмериканското общество. Дори войно за петрол водят завалиите, за да могат хАмериканските 100+ килограмови домакини да си возят задниците в огромни пикапи и СУВ-ове, които ги карат в повечето случай сами или с децата до училище и един път на седмицата отидат до Вал Маркт да напазаруват полуфабрикати с ГМО. хАмериканска му работа нямаща нищо общо с останалия свят. Гледам, че и на теб май са ти промили мозъка... :whistle:
По-леко с такива изказвания за промиване на мозъци, защото не е ясно и доказано още на кой мозъка му е по-промит в срванен с останалите!

Отделно амеиканеца по никакъв начин не трябва да се определя като различен човек, въпреки че по мои наблюдения полотиката на Америка е всячески да се разграничи от оставащия свят - миля/паунд мерни единици, ам. футбол, бейзбол - все едни такива работи дето са чужди на останалия свят. НО политиката на ам. правителство и конкретно външната политика, въобще не трябва да се приписва на средностатичстическия американец. Средностатичстическия американец също пазарува в Уол-Марк, независимо, че примерно къщата му може да е за $300К, но някои продукти са еднакви навсякъде, а Вол-Март държи най-ниските цени.

Та от гледна точка на бита, американце се отличава само заради това, че бита му е дръг, а от там и съзнанието (справка Фройд). Ако обаче българина е поставен да живее ри същите обстоятелства или американеца живее в БГ. Те не биха се различавали по нищо.

Външната политика на САЩ е както на всяка империя - завоевателна.
Само глупак може да отрича, че Амеика не е империя, а още по-малко дасравнява България с нея!

Колко колонии има Англия, каква е нейната външна политика?
Колко страни в света използват брит. лира за разплащане?
Какви са отношенията на САЩ и Англия?

Айде малко по-сериозно!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 169 пъти

Мнение от Hursa » 26 Май 2012 17:59

Темата, май малко се е отклонила. :) Сравнявахме хибрида с дизеле и навярно ще продължим да го сравняваме. Но не сравнихме хибрида с електромобила. Нима всички смятатат , че хибрида е прехода към електромобила? И по какво електромобила превъзхожда хибрида извън града? Нали ги сравняваме все извън града:).

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 26 Май 2012 18:56

Само не разбрах, този хибрид върви повече от 2.0д, ама на Корола 98-ма ли !??? laugh.gif laugh.gif 5,9 му е върховния разход !??? Че аз съм кукумицин на пътя и в 90% съм с разход от 5,3 до 6, като също така над 80% са градски.... Върховна работа.... А за вървенето - когато кажете, даже още на националния събор мога да се пробвам с всеки един хибрид, дори и с полуприпаднал съединител както е в момента :thumbsup:

За вредни емисий изобщо пък не искам и да почвам да говоря.... Особено ако сложа последните катализатори и филтри за твърди частици... Тогава ще покрия ЕВРО 25 tongue.gif

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 169 пъти

Мнение от Hursa » 26 Май 2012 19:52

Едва ли за разхода мога да бъда обективен – заредил съм само веднъж – средата на май месец, малко над 36 литра. Средният разход ми е 4,3 от пълно до пълно. За съжаление доста работих от средата на април и съм навъртял едва 1300 км. Около половината навъртени километри са от вкъщи до работа – може да се каже градско в колоната със задръстване. Не бих казал, че съм карал икономично, но щадящо – разработване 2000 км, каквото и да значи това, по инструкция е и го спазвам. Само 2 пъти съм вдигал над 140, без много ускорения близки до максималните и само на режим еко. За вървенето – според мен си върви – особено на по висока скорост:).
И да не забравяме - това на бензин 95, не на по скъпият дизел - според глупашките изисквания на евросъюза - поне тази причина се изтъква най-често при поскъпването на дизела(освен "зимна нафта").

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 26 Май 2012 20:09

Me4oKyX написа:А за вървенето - когато кажете, даже още на националния събор мога да се пробвам с всеки един хибрид, дори и с полуприпаднал съединител както е в момента :thumbsup:
Сериозно ли?
Изображение

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 26 Май 2012 20:57

Благодаря Руди за корекцията, всички ТОЙОТА ХИБРИДИ, с 1.8 бензин двг laugh.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 26 Май 2012 21:23

Пепи, знаеш ли какво правят кучетата като видят кокал?
Поглеждат си под опашката....
Знаеш ли защо?
Задават си въпроса: Ако го налапам този кокал, дали ще ми излезе през гъза? cool.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 28 Май 2012 19:48

RX450h, зареден на шел-а след петолъчка по посока София:

6.8л/100, изминати 97км. До началото на магистралата
9.2л/100, изминати 298км. На входа на София
9.1л/100, исминати 311км. До офиса ми.

Показанията за по БК. Пътувах на 27.5
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 28 Май 2012 20:10

Vesko написа:RX450h, зареден на шел-а след петолъчка по посока София:

unsure.gif Vesko?! К'во си сипал на Шел-а? Ракетно гориво?! Да не си бил по джапанки?
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 28 Май 2012 20:38

Rudy написа:
Vesko написа:RX450h, зареден на шел-а след петолъчка по посока София:

unsure.gif Vesko?! К'во си сипал на Шел-а? Ракетно гориво?! Да не си бил по джапанки?
Ми то в този дъжд беше най-добре така wink.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 373 пъти

Мнение от slowtraveler » 28 Май 2012 22:26

Статистиците веднага биха отбелязали, че дъждовното време рязко намалява разхода на гориво :whistle:
И навярно биха го свързали с по-доброто изгаряне и повишено КПД и мощност заради допълнителната топлоемкост на сместта, която съдържа много повече вода (както на времето - водна инжекция в бензиновите двигатели на изтребителите)...

Иначе за хибридите - като гледам май и Ерик Клептън не му пука за екологията и се е наточил на един не толкова хибриден автомобил tongue.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор