...И отново за хибридите + и - ...

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Дали е само рекламен трик това видео?

Да, технологията е пълна измислица
2
4%
Да, фактите са пресилени
15
27%
Не, има смисъл от HSD
17
30%
Не, това е върхова технология към момента
16
29%
Не ме интересува-харесвам си дизела...
5
9%
Карам колело хибрид, и то си ми стига
1
2%

Общо гласове: 56

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 23 Май 2012 09:58

Алтеза, какво имаш предвид?Доказано ли е, че цигарите са вредни?Доказано ли е глобалното затопляне?Малко ми прилича на въпроса:"Има ли извънземни?"...
Просто мисля като обикновения човек, залят от потока информация, бълвана от медиите...Кажи ми ти - мислиш ли че е неизчерпаем?
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 23 Май 2012 10:02

Владислав написа:Japi, в САЩ Prius e ...
viarno e che v USA kolite sa po-evtini ot sashtite takiva v BG. sashto e viarno che i pokupvatelnata sposobnost e malko po-razlichna. obache tova niama znachenie. Amerikaneca kat tragne da si kupuva Camry HV, ne gleda kolko mu e po-evtino ot sashtoto takova v BG, ami gleda kolko mu e po-skapo ako go sravni s normalno Camry. vaprosa ne e dali kolite v USA sa po-evtini ot BG, ami dali hibridite sa po-skapi ot tiahnite benzinovi analozi. a tova che pravish poveche pari ne oznachava che i ne si pravish smetkata koe ti izliza po-evtino...
->

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 23 Май 2012 10:07

Прав си Алтеза, важна е и цената на стандартния аналог разбира се.Но след първоначалните разходи, за кое имаш някакви превилегии?Кое има повече разходи?Не знам как са откъм допълнително оборудване, но поне тук хибридите са по-"напудрени", от обикновените седани...
Просто Japi ме пита защо си мисля, че хибридите в САЩ са по-евтини, и аз му обясних защо си го мисля...

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 23 Май 2012 10:09

Владислав написа:Доказано ли е, че цигарите са вредни?
ne
Владислав написа:Доказано ли е глобалното затопляне?
ne
Владислав написа:"Има ли извънземни?"
ne se znae, i to ne e dokazano
Владислав написа:Кажи ми ти - мислиш ли че е неизчерпаем?
ami moeto mnenie dali e ili ne e na izcherpvane shte si ostane moe mnenie i opredeleno ne e zadaljitelno da e viarno. no za da mojem da otgovorim na vaprosa dali e na izcherpvane, parvo triabva da otgovorim na vaprosa ot kade idva Petrola. ili inache kazano, Fossil Fuels naistina li sa Fossil?
->

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 23 Май 2012 10:12

Ммммдаааа - явно и това не е доказано...

MX5

Мнение от MX5 » 23 Май 2012 10:26

Владислав написа:Japi, в САЩ Prius e 38 000 лева, тук е 51 000.
Вече пуснаха и други модели Prius тук (купе, комби). Prius купе започнаха да се срещат по улиците от скоро и базовата им цена е около 30000 лева.

Като стана на въпрос за немците, BMW и те продават хибриди всякакви - 3, 5, 7 серия. BMW хибридите обаче са доста по-скъпи от Prius-четата и доста по-лачени де.

Последният им хит е BMW 1 серия, изцяло електрически.
Мисля и изцяло електричско Mini скоро ще вадят.

Мерцедес хибридите и те така с цените.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 23 Май 2012 11:47

В интерес на истината Auris Hybrid е по-евтин - около 40к лева, скоро ще има и Yaris Hybrid - може би ще е около 30 000.Не знам за хибридите на BMW дали са достатъчно ефективни.Четох някъде сравнение между 5-та серия и някакво Infiniti.Японеца определено беше с по-добри параметри,нищо че е с по-слаб мотор.

MX5

Мнение от MX5 » 23 Май 2012 19:52

Владислав написа:В интерес на истината Auris Hybrid е по-евтин - около 40к лева, скоро ще има и Yaris Hybrid - може би ще е около 30 000.Не знам за хибридите на BMW дали са достатъчно ефективни.Четох някъде сравнение между 5-та серия и някакво Infiniti.Японеца определено беше с по-добри параметри,нищо че е с по-слаб мотор.
Тук като гледам наоколо предимно за статус (да покажеш, че си еколог) ги купуват, а не толкова да пестят бензин.
Т.е. като караш, другите да виждат, че е хибрид и да цъкат с език ... загрижен си за природата wink.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 25 Май 2012 05:34

Am. pravitelstvo nqma kelepir ot ikonomi4ni vozila, ina4e tuk shteshe da e kato Rim i Tokyo - samo mototzikleti i podoperi.

Ama tuka ti promivat mozuka, 4e mototzikleta e mnogo opasen i trqbva da si vzemesh SUV, 4e vidish li bil po-bezopasen, ako nqkoi te udarel... :whistle:

I taka horata tuk masovo karat SUV-ta. mellow.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

MX5

Мнение от MX5 » 25 Май 2012 19:20

Japanese_fever написа:Am. pravitelstvo nqma kelepir ot ikonomi4ni vozila, ina4e tuk shteshe da e kato Rim i Tokyo - samo mototzikleti i podoperi.

Ama tuka ti promivat mozuka, 4e mototzikleta e mnogo opasen i trqbva da si vzemesh SUV, 4e vidish li bil po-bezopasen, ako nqkoi te udarel... :whistle:

I taka horata tuk masovo karat SUV-ta. mellow.gif
Ахахахаха. Да не мислиш, че другите са итрещяли, колкото тебе.
Карали SUV-та щото им промивали мозъка .... LOL
Шапчица от станиол имаш ли? tooth.gif

Карат SUV-та, защото са им удобни. Гледат отвисоко, има място много ...

С тия измислени мотоциклети и скутери 'дето ги сънуваш, къде ще си слагат хората всеки ден децата? Отзад в ремарке ли? Или жената всяка сутрин като си облече костюма и си направи прическата за работа, после ще си нахлупи каска на главата ли? И като стане жега лятото - да не се возят на широко с климатика на макс, ами да са с пълен боен екип? И като ходят до магазина и напълнят торбите, после ще си влачат покупките пак с ремарке закачено на скутера ли?

Хората карат големи коли и камиони, защото така им е кеф и могат да си го позволят, а не щото някой им промивал мозъка ... laugh.gif

P.S. И аз силно съм се замислил да си взема да си имам и един голям камион и после ще разбутвам с него разни мотоциклетистчета и скутерчета cool.gif tooth.gif Toyota Tundra с два реда седалки? А може и нещо още по-масивно ... Ford F350 cool.gif

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 25 Май 2012 19:27

Тук, май навлизаме в зоната на малките пишки и ... големите автомобили. laugh.gif

MX5

Мнение от MX5 » 25 Май 2012 19:38

prius 3 написа:Тук, май навлизаме в зоната на малките пишки и ... големите автомобили. laugh.gif
Тук хората доста по-различно гледат на живота за разлика от БГ.
Повечето (средна класа и нагоре) се стремят да живеят безгрижно и както им е кеф.
Ако ми е щукне да карам истински танк и е разрешено по улиците, що да не си взема, ако ми хрумне? Няма нищо общо с мерене на пишки и т.н. БГ комплексарщини, а с личното удоволствие. Ако утре пък ми хрумне да ставам еколог, ще си взема и Prius и електрокарче и т.н.
Каквото ми се прииска - вземам го и се радвам на живота ... правило #1 cool.gif

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 25 Май 2012 19:48

Не съм чувал до сега някой да ходи на работа с децата си.

Отделно първото нещо, което си купуват хората след или малко преди да им се роди дете е SUV, за да са по-сигурни като возят детето в колата.

За МХ5 също съм чувал хубави истории какво щяло да стане, ако няккой те ударел и ако онзи примерно е със СУВ.

Така, че много добре я знам философията, тукашна. За големите задници няма да споменавам, защото са частен случай, те са свързани с твоето обяснение за удобство... :whistle: Както и огромните таксита дето вършеят из центъра, сокойно може да са много по-малки.
Разбира се икономиите не са привични на никоя империя, защото трябва да се покаже кой е най-голям, най-силен и най-гламав...
А в Европа и Япония пасат трева.

laugh.gif

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Not_active_user_1

Мнение от Not_active_user_1 » 25 Май 2012 19:48

Казваш нямало комплексарщина. ОК
Я кажи обаче, ако няко се появи с Форд Фиеста да речем как ще го гледат останалите?
Значи не само малко пишки и комплексарщина, а и пълна безотговорност към човечеството е хАмериканското общество. Дори войно за петрол водят завалиите, за да могат хАмериканските 100+ килограмови домакини да си возят задниците в огромни пикапи и СУВ-ове, които ги карат в повечето случай сами или с децата до училище и един път на седмицата отидат до Вал Маркт да напазаруват полуфабрикати с ГМО. хАмериканска му работа нямаща нищо общо с останалия свят. Гледам, че и на теб май са ти промили мозъка... :whistle:

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 25 Май 2012 19:51

MX5 написа: Каквото ми се прииска - вземам го и се радвам на живота ... правило #1 cool.gif
Това е важи дори за 50% от американците, нали си осъзнал вече, че Америка не е само щата Калифорния? biggrin.gif (където между другото са най-големите превземалки и на 90% от продаваните продукти пише, че предизвикват рак... rolleyes.gif)

Публикувай отговор