лампа на таблото Corolla
лампа на таблото Corolla
Мнение от dumbi » 24 Апр 2012 10:25
Мерси!
2.0 Turbo Int. D-4D, 110 hp
1CD-FTV
dumbi
bmitev
dumbi
bmitev
Мнение от dumbi » 01 Май 2012 13:15

1CD-FTV
dumbi
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 352 пъти
- Получена благодарност: 384 пъти
Мнение от slowtraveler » 01 Май 2012 13:46
Фиатчето е на 18х.км и ако не създаде проблем смятам да сменя филтрите както е по книжка - на 30х.км...
Но темата ти поражда размисли...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от dumbi » 22 Май 2012 17:13

1CD-FTV
dumbi
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Мнение от veso_hds » 22 Май 2012 18:42
veso_hds
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 22 Май 2012 22:23
Колега дъмби - това е често срещан проблем при този двигател, има доста изписано дори в английския форум на Тойота. Ако този проблем ти се появява само за втори път, може да има решение, без смяна на клапаните, но ако е ежедневна грешка, вече може би само смяна на двата клапана ще реши проблема, но по-лошото е, че след като заминат клапаните, става верижна реакция и свършва помпата, от там и дюзите текват.... Та не чакай дълго време, да не стане по-голяма белята. Вече няколко такива Тойотки се оправиха, утре-другиден ще идва още една.... Та не си първия, не си последния... И всичкото това от скапаното гориво. Като оправиш проблема, имай си на предвид, че трябва да слагаш някаква добавка, за да държиш системата чиста. Всеки 1-ви или 2-ри резервоар си слагай нещо читаво, за да избягваш такива проблеми за напред

Me4oKyX
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Japanese_fever » 22 Май 2012 22:45
Me4oKyX написа:veso - как ти смениха ДВАТА клапана на помпата за 136лв !??? Най-ниската цена за НОВИ такива клапани е над 450лв, при това от вън, не от България. В България, за тези клапани искат от 550 до 1000+лв в Тойота оторизираните сервизи.... Нещо е напълно немислимо да са ги сменили с нови.... Може да са имали здрави, втора ръка от някоя кола на малко км, която са тотализирали, но по никой начин НЕ може да са нови.
veso_hds написа:В оторизирания сервиз в Бургас ми почистиха 2-та клапана на ГНП и ми смениха горивния филтър.
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Japanese_fever
Мнение от dumbi » 23 Май 2012 12:13

@Ме4оКух: тойотките които си правил със същия двигател ли бяха?

1CD-FTV
dumbi
veso_hds
Me4oKyX
Мнение от extel » 23 Май 2012 17:12
За първи път чувам някой да ги чисти тия клапани и то механично! Виждал съм такива, абсолютно скапани, които на външен вид изобщо не се различават от новите- имат няколко малки отвора и нищо друго, което да е достъпно за механично почистване. Според мен същия ефект, а дори и по- добър се постига с някоя от качествените почистващи добавки, но си спестяваш целия труд по разглобяването и сглобяването!veso_hds написа:Още веднъж искам да поясня,че клапаните ги ПОЧИСТИХА ,а не ги смениха.Иначе и на мен ми предложиха смяна за същите 600 лв., но аз отказах.Чистенето механика в сервиза го извърши механично,пред очите ми.
Само за информация ще споделя, че цената на двата клапана в магазина на DENSO в София е 501 лв.
extel
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru