Първа кола Toyota Yaris 1.0 vvt-i 2005 година. И сега какво?

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 13 Май 2012 00:14

Тати няма да я открадне, а ще я купи.
Един мой познат навремето много ми говореше - "Трябва да се купува японска кола от Италия (най-добре Тойота). Няма много сол (даже хич) и не са ръждясали!!! Двигателите са им много здрави и жилави и италианците не могат да им направят нищо!"
Затова, ако не е катастрофирала я купувай смело и газ... smile.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Kai

Мнение от Kai » 13 Май 2012 00:22

Не е катастрофирала, не е пребоядисвана, даже още си има всички фабрични лепенки по стъкла, вътрещностите, и по вратите и не знам какво още беше... На всичко си пише Toyota, така че или нищо не й е правено или й е правено с оригинални части.

Газ, газ... Ако я подкарам laugh.gif Че до сега само дизел и все стари бракми съм карала, и тази хубавица 4 пъти ми гасна, докато я подкарам. xD Няма бръмчене, не се тресе - както дизеловките, които съм карала, и не мога да го разбера дава ли газ или не x'D

А като казахме газ - колко литрови са? Че мисля да я заредя догоре и докато тренирам из района да засека колко харчи...

kiril_kirilow

Мнение от kiril_kirilow » 13 Май 2012 08:43

Здравей,много неща могат да се кажат за всеки един автомобил.Всяка кола е сама за себе си,независимо кога,от кой и как е пройзведена.За съжаление всичко е въпрос на късмет.За всеки един модел могат да се кажат и много хубави и много лоши неща.Всичко е субективно мнение на конкретният ползвател на колата.
Всеки си има различни приоритети - за един визия,за друг мощност,за трети разход,за четвърти музика в колата,за пети плюшените зарчета и кученцето със клатеща се глава на таблото,за шести багажа който събира,за седми проходимоста,за ......
2 леки примера:
- Преди години със колегата карахме абсолютно еднакви коли,даже номерата ни бяха поредни - За 4 год. аз и навъртях над 100 000 км ( 90% градско ) и освен нормалното обслужване не пипнах нищо друго,той "не излизаше от сервиза"
- На бившия ми шеф му взеха чисто нова кола ( около 60 000 лв струваше тогава ), е на 10 000 км се подпали.Едвам са я загасили.Диагноза - запушен катализатор от "перфектните" нашенски горива.

Със две думи - разбрах едно,единственото на което можеш да влияеш, на кола втора употреба, е външният вид.От там нататък каквото "сабя покаже и сърце юнашко"
Вземай това което ти допада и харесва ( след разумен оглед разбира се wink.gif )
Без Toyota , засега .......

Kai

Мнение от Kai » 13 Май 2012 10:50

Знам, че е така, Кирил. Един познат си купи нова кола - 2 години през две седмици беше в сервиза, то пак добре, че беше гаранцията, ама си изтрови живота. Накрая я замени с друга... Така че... с жени и коли - всичко е до късмет, че не знаеш коя красавица ще излезе кучка. ;]

Публикувай отговор