Някой вадил ли си е...?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Някой вадил ли си е...?

Мнение от nowyaris » 04 Май 2012 20:27

Някой вадил ли си е международна книжка?Интересувам се за дубликатите от СБА?Срокове и суми?Благодаря предварително!!!!!

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 04 Май 2012 22:49

Срока мисля беше 1 година, може и 2 да беше, но се вади бързо и срещу 20-тина лв.... Поне толкова беше 2008-9-та мисля... Но е едричка, така че го брой и това :thumbsup:

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 04 Май 2012 22:52

Предната седмица изкарвах за сестра си. Струва около 25 лв , в нея обаче не се отразява М категорията , която всички имаме заедно с Б-то. Общо взето е това. За 3 дена я изкараха.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Май 2012 08:40

OFF:
Каква е целта на тези книжки сега?
На времето се вадеха по няколко екземпляра предимно от хората посещаващи братска Румъния - там ги раздаваха като автографи на полицаите (полицая взема книжката за нарушение и ти казва да се явиш в полицията, а ти му я подаряваш и продължаваш нататък със следващия екземпляр)....
Но сега не се ли измени тази постановка с влизането в ЕС?
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
iovkito

Мнение от iovkito » 05 Май 2012 11:36

Сестра ми се премести да живее на остров Бали и искала да си наеме скутерче , защото там няма градски транспорт. Без такава книжка имало проблеми с полицаите , но явно така или иначе ще си ги има , защото както казах в горния пост категория М не е отбелязана в международната , т.е. все едно пак кара без книжка.

Scott

Мнение от Scott » 05 Май 2012 16:00

iovkito написа:Сестра ми се премести да живее на остров Бали...
Щом се е 'преместила', защо просто не си изкара балинезийско разрешително - отива в полицията с книжката си и готово.

Аватар
iovkito

Мнение от iovkito » 05 Май 2012 16:27

Не мога да ти отговоря , нито съм там , нито скоро ще ходя , за да проуча нещата.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 05 Май 2012 17:19

slowtraveler написа:OFF:
На времето се вадеха по няколко екземпляра предимно от хората посещаващи братска Румъния - там ги раздаваха като автографи на полицаите (полицая взема книжката за нарушение и ти казва да се явиш в полицията, а ти му я подаряваш и продължаваш нататък със следващия екземпляр)....
Целта е следната-германците ми я искат.Скъпи колеги,налага се от определени обстоятелства да замина за 12 месеца на работа в братска Германия следващия петък.Кръв ми капе от сърцето и мъка е свила душата ми,но нямам голям избор.Предложението е такова,че не мога да откажа в тез гладни години.Знам си възрастта и възможностите и се надявам всичко да е по мед и масло-работата е сходна с това което правя в БГ,но парите са други.Ще си оставя регистрацията във Форума и се надявам жената ако има зор с Ярето да сте и полезни.Ако има и друг зор се надявам пак да сте и полезни biggrin.gif .Вий сте ми надеждата.ако имам възможност ще пиша от Мюнхен.Ако някой модератор знае да питам паролата и нокнейма валидни ли са за участие и там?

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 05 Май 2012 17:32

nowyaris написа:
Целта е следната-германците ми я искат.Скъпи колеги,налага се от определени обстоятелства да замина за 12 месеца на работа в братска Германия следващия петък.Кръв ми капе от сърцето и мъка е свила душата ми,но нямам голям избор.Предложението е такова,че не мога да откажа в тез гладни години.Знам си възрастта и възможностите и се надявам всичко да е по мед и масло-работата е сходна с това което правя в БГ,но парите са други.Ще си оставя регистрацията във Форума и се надявам жената ако има зор с Ярето да сте и полезни.Ако има и друг зор се надявам пак да сте и полезни biggrin.gif .Вий сте ми надеждата.ако имам възможност ще пиша от Мюнхен.Ако някой модератор знае да питам паролата и нокнейма валидни ли са за участие и там?
Е аз с кой ще пия бира в Русе biggrin.gif Иначе щзера и паролата са влидни от цял свят. Дори и от братска Камбоджа smile.gif

ПП: Дори и тук видях 2 приуса biggrin.gif
Преди: Авенсис 1.6 4АФЕ/1999г, Авенсис 1.8/2003г, Ярис 1.3 Авт/2004г, Авенсис 2.2Д4Д/2005г
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Май 2012 17:52

Би трябвало българската 'обикновена' книжка да важи - все пак е издадена в държава от ЕС...
Но не знам дали Германците не искат да изкараш тяхна книжка ако си за по-голям период от време...

П.С. май не искат, но ти можеш да си я смениш с немска ако искаш или старата ти изтича:
http://www.sofia.diplo.de/contentblob/3 ... chland.pdf
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 05 Май 2012 19:07

slowtraveler написа:Би трябвало българската 'обикновена' книжка да важи - все пак е издадена в държава от ЕС...
Но не знам дали Германците не искат да изкараш тяхна книжка ако си за по-голям период от време...
брат ми от една година кара във Франция с българската си книжка, и глоба има от ченгетата /тоест спирали са го за проверка/ и проблеми не е имал. би трябвало и в Германия да е така
освен ако работодателя не му я иска...

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 05 Май 2012 19:09

Vesko написа:Е аз с кой ще пия бира в Русе biggrin.gif Иначе щзера и паролата са влидни от цял свят. Дори и от братска Камбоджа smile.gif

Веско, на твое място не бих информирал света за местонахождението си... 'Щото пази боже да не пуснеш нова тема подобна на великденската...?

От друга страна това си прилича на класическа клопка - скоро ще разберем дали апашите четат форума на Тойота.
Изображение

nowyaris

Мнение от nowyaris » 05 Май 2012 20:27

slowtraveler написа:Би трябвало българската 'обикновена' книжка да важи - все пак е издадена в държава от ЕС...

П.С. май не искат, но ти можеш да си я смениш с немска ако искаш или старата ти изтича:
Изключително полезна информация,хиляди благодарностти.Може би просто формалност.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 05 Май 2012 20:30

Vesko написа:
nowyaris написа:
Е аз с кой ще пия бира в Русе biggrin.gif Иначе щзера и паролата са влидни от цял свят. Дори и от братска Камбоджа smile.gif

Жената нали остава,на номера който знаеш ще вдига вече тя biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 05 Май 2012 20:39

nowyaris написа:

Изключително полезна информация,хиляди благодарностти.Може би просто формалност.
Не се притеснявай! Аз съм карал в Германия кола с немска регистрация в продължение на 6 месеца с българската книжка и нямах никакви проблеми.
Немецът ме увери, че мога да бъда спокоен, ако спазвам правилата. Не са ме спирали полицай и не ми е ясно как щяха да реагират, но не съм правил нарушения.
Межде другото внимавай и спазвай правилата, защото са базкомпромисни. И спирай на "зебра" винаги, дори и ако пешеходецът още не е стъпил, а само се е запътил и е дори още на тротоара.
Иначе лошо ти се пише. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Публикувай отговор